Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci organiziralo je obilježavanje Svjetskog dana srca u Vinkovcima gdje su  građanima prekontrolirati krvni tlak, izmjerili tjelesnu težinu, te uz analizu sastava tjelesne mase procijenili kardiovaskularni rizik.

-Cilj ove akcije je bio da se podigne svijest ljudi o važnosti brige za zdravlje, posebice našeg srca i što sve trebamo napraviti kako bi očuvali zdravlje našeg srca. Svi znamo da je srce pokretač svega, tako je moto ove akcije ''Pokreni svoj život''.Mi sami možemo puno toga napraviti kako bi spriječili bolesti srca, istaknula je dr.Sanja Gali, epidemiolog, Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije

Mnogi građani dobili su promotivne materijale i korisne savjete vezane uz način života,prehrane i rizične faktore za nastanak srčanožilnih bolesti, te na poklon jabuke kao izvor zdravog života.

 

 

VUKOVAR-Muzej vučedolske kulture osvojio je novu nagradu u kategoriji za kreiranje novoga muzeja u okviru nagrade „ŽIVA“ koja se dodjeljuje već treću godinu zaredom u sklopu Foruma slavenskih kultura.

Forum je nastao na inicijativu slovenske muzeologinje dr. Andreje Rihter, koja je okupila sve slavenske zemlje kako bi se muzeji slavenskih zemalja prezentirali Europi. Nagrada je vučedolskom muzeju dodijeljena na svečanosti održanoj u Muzeju antičkog stakla u Zadru, između 19 nominiranih muzeja iz deset slavenskih zemalja, od čega su čak četiri iz Hrvatske. 

Hrvatski muzeji bili su: Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej sinjske alke, Muzej drvene brodogradnje s otoka Murtera i muzej vučedolske kulture. Pored Muzeja vučedolske kulture nagrađen je i Muzej sinjske alke.

- Gosti na dodjeli nagrada bili predstavnici iz svih slavenskih zemalja, a s kolegama muzealcima ostvareni su broji sjajni kontakti. To je važno jer to nisu tematski muzeji ili su muzeji općeg sadržaja tako da se na geografskom polju s tim kolegama možemo povezati. Kako nagrada ŽIVA raste rastu i kategorije. Također je važno za istaknuti da su hrvatski muzeji napravili značajan iskorak u muzeologiji, a da se Muzej vučedolske kulture pokazao kao predvodnik u smislu da je tek na početku kreiranja jednog sjajnog i održivog projekta, a to je budući arheološki park na Vučedolu – rekla je Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Muzej vučedolske kulture sve više se prepoznaje na kulturnoj karti Europe. Vukovarci mogu biti zaista ponosni jer su u kratko vrijeme europskim nagradama nagrađena dva gradska muzeja. Prije Muzeja vučedolske kulture nagradom Silletto nagrađen je Muzej grada Vukovara, a zasigurno su jedan od razloga povećanog dolazaka turista. Muzej vučedolske kulture otvoren je 30. lipnja 2015. godine, a od tada ga je posjetilo preko 75 tisuća posjetitelja.

 

Foto: Vedran Vuleta

 

VINKOVCI- Na svečanoj dodjeli priznanja upriličenoj u velikoj gradskoj vijećnici dodijeljena su priznanja najboljima u pet kategorija u akciji Turistička zajednice grada Vinkovaca ''Volim Vinkovce'' u povodu 51.Vinkovačkih jeseni.

Prijavljenih je bilo 26, a tročlano povjerenstvo u sastavu: Martina Mišetić, mag.ethno. et anthrop., mr.cs. Ljubica Gligorević i Anica Horvatović ocijenile je one najbolje.

U kategoriji uređenost stambenih prostora (okućnica, balkona i pročelja stambenih kuća i zgrada) prijavili su se: 1. Ana Mustapić,Tržnica 12, Vinkovci-okućnica, balkona, 2. Matko Dževlan,Trbušanci 119, Vinkovci -kuća, okućnica,  3. Živan Kuveždić, N.Šubića Zrinskog 2A, Vinkovci - kuća, okućnica 4. Josip Pavičić, Panonska 67, Mirkovci - obiteljska kuća 5. Slađana Marković, Borinačka 50j, Vinkovci - obiteljska kuća, okućnica, 6. Anica Kršić, Jelica Marinović, Janja Tomić, Vera Čorluka, J.Lovretića 2, Vinkovci - Kuća i dvorište, stambena zgrada.Najboljom u ovoj kategoriji ocijenjena je okućnica gospođe Slađane Marković. 

U kategoriji uređenosti izloga prijavljeni su bili: prodavaonica Borovo-Katica Gluvaković, K. Zvonimira 1, Vinkovci , 2. Studio Stella Vinkovci, frizerski salon, Glagoljaška 17 koji je i dobio nagradu. 

U kategoriji uređenost odgojno-obrazovnih institucija (vrtići, domovi, škole i sl.) u kojoj su se prijavili: 1. CZR „Mala Terezija“, Vinkovci, Vladimira Gortana 16, 2. DV Lenije, H.D.Genschera 10, Vinkovci - Centar za predškolski odgoj Vinkovci 3. Dječji dom Sv.Ana, Vinkovci, Anina 2d, 4. Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci, Nikole Tesle 43b 5. KDV Eden, Ervenička 1, Vinkovci 6. DV „Bajka“ , Nuštarska 4, Vinkovci, Nagrada je dodijeljena DV „Lenije“.

Kategorija Uređenost ostalih polovnih prostora pravnih i fizičkih osoba bilježi najveći broj prijavljenih, a to su ove godine: 1. MA.TI.NE SLASTICE - Vesna Širić, Glagoljaška 59, Vinkovci, 2. Gradska organizacija SDP Vinkovci, Jurja Dalmatinca 33, 3. Diskont Genscher ,Boso d.o.o., Vinkovci, H.D.Genschera 22b, 4. Raiffeisenbank Austria d.d.(RBA), Poslovnica Vinkovci,Trg dr.Franje Tuđmana 2, 5. Zagrebačka banka d.d.,Kralja Zvonimira 6, Vinkovci 6. Mjesni odbor Mala Bosna XI, V.Gortana 25b, 7. Polet d.o.o.-Putnička agencija, Trg kralja Tomislava 1, 8. Porezna uprava, Ispostava Vinkovci, K.Zvonimira 2,  9. Veterinarski zavod Vinkovci, J. Kozarca 24, 10. Ljekarna Kalenić 1, Vinkovci, K. Zvonimira 47-Ružmarinka Kalenić .Najbolje ocijenjen je Mjesni odbor „Mala Bosna“.

Uređenost ugostiteljskih objekata gdje su se prijavili: 1. Izletište Prkos kod bać Jose, OPG Branko Radman, Stjepana Radića 27, Vinkovci, 2. Caffe bar Krnjaš, Vinkovci,J.Kozarca 90 Nagradu u ovoj kategoriji dobilo je Izletište Prkos kod bać' Jose. 

U posljednjoj kategoriji ''Djelatnik godine u turizmu'', ove godine nije bilo prijavljenih. Svi sudionici dobili su prigodne poklone, a najbolji su nagrađeni sa po 500,00 kn.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Osnovne Glazbene škole Josipa Runjanina: Marko Palić sa skladbom Mađarski ples broj 5 – J.Brahms, Josipa Lucić 6. OGŠ – S.Prokofieva: Peter and the Cat i Laura Lončarić 4.razred OGŠ – Ishtvan Szabo: Nemirna harmonika. 

Priznanja i nagrade u akciji ''Volim Vinkovce'' uručio je vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić, koji je ujedno čestitao svim nagrađenima, a sve je uvodno pozdravila Martina Matković, direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca.

 

VINKOVCI-U gradu na Bosutu, četiri dana je bilo u znaku mažoretkinja, a uspješno je održano 18.Europsko prvenstvo mažoretkinja koje je okupilo preko 2000 natjecateljica iz devet država.

Sve je počelo još 22.rujna kad su mažoretkinje počele dolaziti u Vinkovce, dan kasnije održano je prvo natjecanje u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac u Vinkovcima u solo i duo natjecanju (baton, pom pom, mace i show).Drugog dana natjecanja u pješačkoj zoni Grada Vinkovaca bilo je iznimno svečano, a održano je otvorenje Europskog prvenstva pred velikim brojem posjetitelja.Lepeza različitih boja upotpunila je lijepu sliku iz Vinkovaca, te tako u svijet poslala najljepšu razglednicu grada na Bosutu.Nešto kasnije vidjeli smo natjecanja u mažoret paradi koja su oduševila mnoge. Treći dan je bio najatraktivniji u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac, a natjecalo u kategoriji formacije.

U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su mažoretkinje iz Klub RAP Radeče Slovenija, drugo mjesto osvojile su Zagrebačke mažoretkinje, dok su treće bile Mažorete Trebnje Slovenija.

-Stvarno je bilo teško ove godine osvojiti prvenstvo Europe.Na početku godine smo zadali cilj da ove godine pokušamo osvojiti prvo mjesto.Na dosadašnjim prvenstvima bili smo drugi i treći, a ovo je svakako kruna našeg rada.Organizacija prvenstva u Vinkovcima je bila na visokom nivou, tako da sa puno lijepih uspomena odlazimo iz Vinkovaca, istaknula je Tadeja Rozman, Klub RAP Radeče Slovenija.

 

 

VINKOVCI-Grad Vinkovci ponovo je domaćin jedne velike manifestacije, a ovaj put radi se o Europskom prvenstvu mažoretkinja koje je započelo nastupom u solo i duo natjecjecanju u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domca u Vinkovcima.

Podsjetimo, prvenstvo je započelo 22.rujna kada su se natjecateljice akreditirale, a nastavljeno 23.rujna  u solo i duo natjecanju (baton, pom pom, mace i show).

Na Europskom prvenstvu u Vinkovcima nastupa preko 2 000 natjecateljica, uz domaćine iz Hrvatske, nastupaju i iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Francuske, Češke, Rumunjske,  Slovenije, Austrije, Mađarske i Rusije koje su podijeljene u tri starosne kategorije (kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina i više.)

Drugog dana natjecanja (subota) u pješačkoj zoni program počinje u 10.00 sati svečanim otvorenjem, a potom u 11.00 sati kreće mažoret parada, dok je treći dan u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac natjecanje u kategoriji formacije što je za gledatelje i najatraktivniji dio nastupa mažoretkinja, a početak je oko 9.30, dok na kraju dana oko 17.45 proglašenje najboljih.

SUBOTA-PJEŠAČKA ZONA
10.00-10.45 SVEČANO OTVORENJE
11.00-13.00 MAŽORET PARADA
15.00-16.35 MAŽORET PARADA
16.50-20.00 MAŽORET PARADA

NEDJELJA-DVORANA EKONOMSKE ŠKOLE
9.30-12.00 FORMACIJE
14.00-16.45 FORMACIJE
17.45-19.30 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

VINKOVCI-Ovogodišnje 51.Vinkovačke jeseni pokazale su se kao jedna od najuspješnijih manifestacija Vinkovačkih jeseni u koju je bilo uključeno 9.000 sudionika, te preko 150.000 posjetitelja u deset dana održavanja, istaknuo je dr.Mladen Karlić,  vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora na završnoj medijskoj konferenciji.

-Imali smo 70 različitih manifestacija tj. događanja, što je veliki broj u odnosu na nekadašnjih 50-tak.Ono što je bilo je najzanimljivije i najposjećenije je svakako nedjelji svečani mimohod i revija svatovskih konjskih zaprega, potom i svečano otvorenje.Osim toga imali smo ove godine puno atraktivnih koncerata u šatoru, zajedno sa Slavonskim sokakom doprinijeli su da imamo puno gostiju, a kako imam povratne informacije svi ugostitelji su zadovoljni sa ovogodišnjim 51.Vinkovačkim jesenima.Posebno raduju nova događanja koja smo imali ove godine, koje još moramo malo doraditi za sljedeću godinu, no u planu su još novi sadržaji kako bi još obogatili naše Vinkovačke jeseni, te tako privukli još veći broj gostiju.Mislim da u potpunosti možemo biti zadovoljni sa našom manifestacijom, istaknuo je Karlić.

Prema riječima Stjepana Đurkovića, tajnika Vinkovačkih jeseni, sve je prošlo više od očekivanog, sve što su zamislili to su na kraju i proveli u zajedničkoj suradnji marketinške tvrtke Promo Cibalae i Zajednice kulturno umjetničkih društava.

-Ponudili smo ono najbolje što smo mogli dati u teškoj gospodarskoj situaciji, a napravili smo program jedan od najljepših, što su potvrdili mnogi gosti u deset dana održavanja.Uz sve dobre i loše stvari treba zahvaliti svima ljudima koji su bili na Vinkovačkim jesenima, svim izvođačima, kao i svim ljudima koji su pomogli.Moram istaknuti dobru suradnju sa HKUD Osijek 1862 koji su unazad par godina na otvorenju, kao i KUD ''Šumari'' Vinkovci, a najveća zahvala ide Hrvatskoj vojsci koja je u ovom tehničkom dijelu puno pomogla, istaknuo je Đurković.

Na ovogodišnjoj manifestaciji 51.Vinkovačkih jeseni bilo je akreditirano preko 100 novinara iz Hrvatske i inozemstva.

-Naša službena stranica Vinkovačkih jeseni krajem kolovoza i u prvoj polovici rujna skupila je gotovo 4 milijuna klikova, službena stranica facebook u deset dana trajanja manifestacija ostvarila je doseg objava 400.000.Statistički gledano o Vinkovačkim jesenima se pričalo na forumima, instagramu, twiteru, kao i na društvenim mrežama.Možemo reći da ulaganja u maketing donese neke rezultate, istaknula je Mirjam Jukić, direktorica marketinške tvrtke Promo Cibalae Vinkovci.

 

Polako počinju pripreme za 52.Vinkovačke jeseni, a u planu su novi projekti oko pješačke zone što će još dodatno obogatiti Vinkovačke jeseni.

 

VINKOVCI- U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca u ponedjeljak, 26. rujna povodom Nacionalnog dana multiple skleroze održava 1. slavonski MS Walk kojega organizira MS TIM Hrvatska uz potporu vinkovačke udruge za pomoć osobama s invaliditetom Bubamara i Hrvatskog novinarskog društva – Ogranak vukovarsko-srijemski. 

Kako je pojasnila Mirjam Jukić, predsjednica nacionalne udruge oboljelih od multiple skleroze MS TIM Hrvatska, hodanjem u narančastim majicama oboljeli i njihovi prijatelji, rodbina i svi drugi koji im se pridruže, žele skrenuti pozornost na svoju bolest, probleme s kojima se svakodnevno susreću i nelogičnosti u zakonskoj regulativi. U Hrvatskoj je oko 6000 oboljelih od multiple skleroze, a kao zanimljivost Mirjam Jukić je podsjetila kako je među oboljelima dosta novinara zbog čega je na današnjoj tiskovnoj konferenciji i zamolila novinare za pomoć u promicanju akcija MS TIMA Hrvatska.

-Jedan od najvećih problema je slaba zapošljivost oboljelih od MS-a. Oboljeli nažalost moraju tajiti svoju bolest jer u protivnom odmah dobiju otkaz. Borimo se za izmjene kriterija za dodjelu lijekova za usporavanje bolesti koje oboljeli u Hrvatskoj mogu dobiti tek godinu dana nakon dijagnosticiranja odnosno nakon 2 liječena relapsa. U svijetu nije tako i oboljeli odmah imaju pravo na lijekove  koji usporavaju ovu, inače progresivnu autoimunu bolest.  Također se borimo za uvođenje reda u mirovinskom sustavu posebice u Zavodu za vještačenje – rekla je Mirjam Jukić dodajući kako zabrinjava što je sve veći broj oboljelih među mladima i da MS TIM Hrvatska radi registar nezaposlenih oboljelih od multiple skleroze.

Tomislav Velić, predsjednik Bubamare je rekao kako udruga  Bubamara podržava ovu akciju i rado se uključila u nju. 

-Naša država često pokazuje lažnu osjetljivost, posebice kada je riječ o zapošljavanju invalidnih osoba- poručio je Velić te dodao kako oboljeli žive životom kao i drugi u svim segmentima društva od kulture do gospodarstva i da nitko ne bi smio biti građanin drugog reda. 

-Pozdravljam da se nešto održava i u Vinkovcima, a ne samo u Zagrebu. Novinari pomažu ranjivim skupinama  i imamo toleranciju i razumijevanja za sve bolesne. Podržat ćemo promjene zakonske regulative koja će olakšati život oboljelima od multiple – rekao je Željko Draženović, predsjednik vukovarsko-srijemskog ogranka HND. 

Okupljanje je u u ponedjeljak 26. rujna u 17 sati u pješačkoj zoni, a potom svi sudionici, oboljeli i njihovi rođaci i prijatelji odjeveni u narančaste majice s porukama o multipli sklerozi, hodaju od Pješačke zone preko Duge do Glagoljaške i Reljkovićevom se vraćaju u Pješačku zonu nakon 45 minuta pješačenja. 

Potom od 18 do 18.30 sati slijedi prezentacija MS pilatesa programa čiji je autor MS tim Hrvatska, a najmjenjen je boljoj rehabilitaciji oboljelih od multiple skleroze. Na ovaj dan članovi Bubamare predstavljaju svoj Buba bar gdje će se sudionici osvježiti, a od 19 do 20 sati u gradskoj vijećnici će o životu s multipla sklerozom govoriti prof. Silva Butković Soldo sa KBC Osijek, docent Mario Habek iz KBC Zagreb i Mirjam Jukić u ime oboljelih. 

Sve završava kako i priliči Slavoniji sa Tamburaškom noći gdje će se svi sudionici družiti te razmijeniti iskustva o tome kako živjeti sa neizlječivom autoimunom bolesti kakva je multipla skleroza.

 

Zadnje Vijesti:
(29/09) Dječji tjedan pod motom ''Ljubav djeci prije svega'' u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Društvo Naša djeca Vinkovci zajedno s vrtićima, školama, udrugama i ustanovama tradicionalno obilježava tjedan ispunjen aktivnostima prema najmlađima, djeci.  Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak 03. listopada i završava u nedjelju 09. listopada 2016. godine. Svojim ...
(29/09) Karate klub 'Max'' Ivankovo osvojio dva srebra i 11 bronci u Slavonskom Brodu - ' IVANKOVO-U sportskoj dvorani „Vijuš“ 24. rujna 2016. godine održan je 23. memorijalni karate kup „Slavonski Brod 2016.“ koji je i ove godine okupio velik broj natjecatelja.  Ovo tradicionalno sportsko natjecanje, u organizaciji Karate kluba „Slavonski Brod“, održava se u spomen na devet članova ...
(29/09) Raspored dobrovoljnog darivanja krvi za mjesec listopad - ' VINKOVCI-Donosimo vam raspored dobrovoljnog darivanja krvi,  a na akcije obavezno morate ponijeti osobnu iskaznicu.   RASPORED AKCIJA  DARIVANJA KRVI U LISTOPADU 2016.: 6. listopada 2016. (četvrtak), od 10 do 14 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci 17. listopada ...
(28/09) Poljaci pokazali veliki interes za slavonski hrast - ' VINKOVCI-U okviru posjeta poljskih tvrtki iz sektora prerade drva i proizvodnje namještaja Vukovarsko-srijemskoj županiji, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, Drvni klaster ''Slavonski hrast'' i Vukovarsko-srijemska županija organizirali su Poljsko-hrvatsku drvoprerađivačku ...
(28/09) Nika Brkić srebrna, Josip Slaviček brončani na velikom međunarodnom karate turniru u Slavonskom ... - ' VINKOVCI-U Slavonskom Brodu održan je 23. Memorijalni turnir "Slavonski Brod 2016".Na turniru je nastupilo preko 438 natjecatelja,iz 49 klubova i 5 država: Hrvatske, BiH, Slovačke, Austrije i Srbije. Karate klub Vinkovci nastupio je sa devet svojih natjecatelja u borbama i osvojio dva odličja. ...
(28/09) Antonio Božić srebrni, Antun Antolović brončani na Nacionalnom prvenstvu u kriteriju - ' VINKOVCI- Vinkovački  biciklisti nastupili su na Nacionalnom prvenstvu u 'kriteriju' održanom u Pregradi,  u odličnoj organizaciji biciklističkog kluba 'Perfa'.  Prvenstvo u ovoj disciplini je organizirano po prvi puta i to samo za mlade kategorije, a vinkovački kadeti nastupili su pod vodstvom ...
(28/09) Vinkovački biciklist Zvonimir Zadro osvojio finalnu utrku ''Tour d Pecs'' u Mađarskoj - ' VINKOVCI-Šest vinkovačkih biciklista pod vodstvom trenera Tomislava Zadre nastupilo je u gradu Pečuhu u Mađarskoj, na finalnoj utrci biciklističkog natjecanja pod imenom 'Tour d Pecs'. Senior Dubravko Šotola,  junior Ivan Šotola,  kadeti Zvonimir Zadro i Pjero Maltar te veteran Danijel Jelić su ...
(28/09) HNS spreman za lokalne izbore na kojima očekuju zapažen rezultat - ' VINKOVCI-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju svim građanima V. izborne jedinice posebice svojim Vinkovčanima koji su me prepoznali kao kvalitetnu kandidatkinju ispred HNS-a na listi Narodne koalicije i zaokružili broj 13 ispred moga imena, uvodno je Mirna Krajina- Andričević koja je ...
(28/09) Forum seniora GO SDP Vinkovci obilježit će Međunarodni dan starijih osoba - ' VINKOVCI-Prigodom obilježavanja 1.listopada-Međunarodnog dana starijih osoba Forum seniora GO SDP Vinkovci održao je konferenciju za medije. -Željeli smo ukazati na činjenicu da u Hrvatskoj prema zadnjem popisu stanovništva bilo 758.633 osobe starije od 65 godine, što je 17,7 posto ukupnog ...
(28/09) Retkovačkom kazalištu čak četiri nagrade na 6. Komedija festu u Bjelovaru - ' RETKOVCI-U Bjelovaru je završen 6. Komedija fest na kojem je Kazalište ''Mika Živković'' iz Retkovca ostvarilo zapažen rezultat. U konkurenciji za nagrade natjecalo se šest kazališta iz Zeline, Slunja, Tuhelja, Zagreba, Sinja i Retkovaca. Retkovačko kazalište „Mika Živković“ odigralo je ...
Hide Main content block

Vijesti

Dječji tjedan pod motom ''Ljubav djeci prije ...
VINKOVCI-Društvo Naša djeca Vinkovci zajedno s vrtićima, školama, udrugama i ustanovama tradicionalno obilježava tjedan ispunjen ... više....

Sport

Karate klub 'Max'' Ivankovo osvojio dva srebra i ...
IVANKOVO-U sportskoj dvorani „Vijuš“ 24. rujna 2016. godine održan je 23. memorijalni karate kup „Slavonski Brod 2016.“ koji je i ... više...

Crna Kronika

Pronađeno mrtvo tijelo 39-godišnjaka u Bosutu
VINKOVCI-Danas oko 7.00 sati u  Bosutu kod starog mosta uočeno je mrtvo muško tijelo 39-godišnjeg muškarca u središtu Vinkovaca kod ... više...

Politika

HNS spreman za lokalne izbore na kojima očekuju ...
VINKOVCI-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju svim građanima V. izborne jedinice posebice svojim Vinkovčanima koji su me prepoznali ... više...