Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Grad Vinkovci u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, nakon pozitivnih iskustava iz prethodne kulturne suradnje između kazališta „Osmoga dana“ iz Poljske i grada Vinkovaca, organizira ponovno gostovanje kazalištaraca iz Poljske.

Kazalište „Osmoga dana“ će u sklopu projekta „Dom Europa“ u Vinkovcima izvesti predstavu „Summit_2.0„ koja je impresivna i multimedijalna predstava na otvorenom, za vrijeme koje se koriste video projekcije koje prate i podržavaju igru glumaca. Taj vizualni i moderni spektakl govori kroz prizore, a njegova neverbalnost čini ga univerzalnim i razumljivim za svaku publiku. 

Cilj projekta „Dom Europa“ je pokazati način umjetničkog rada kazališta „Osmoga dana“ u europskim državama uz otvoren pristup njihovim izvedbama.

Stoga, sve vas pozivamo da nam se pridružite u utorak 31. svibnja 2016. godine u 21:30h na školskom igralištu Osnovne škole I. G. Kovačića (Hrvatskih žrtava 11).Ulaz je besplatan

 

TORDINCI- Deveti izbor Šokačke kraljice održan je u okviru X. Smotre folklora “Listaj, lipo stara” u Tordincima. 

Martina Hanuljak iz Slavonskog Broda nova je Šokačka kraljica za 2016. godinu. Titulu prve pratilje ponijela je Andrea Bošnjak iz Habjanovaca (Osječko-baranjska županija), dok se titulom druge pratilje okitila Anita Djipanov iz Bačkog Monoštora (Vojvodina).

Krunu od cvijeća novoj Šokačkoj kraljici predala je Matea Kopić iz Čepinskih Martinaca koja je bila izabrana za Šokačku kraljicu za 2015. Ove godine tema manifestacije bila je ''Blagdani kroz godinu'', tako da smo mogli vidjeti bogate nošnje koje su se nosile na blagdane i običaje koji su išli uz sam blagdan.

Tijekom večeri predstavilo se 20 natjecateljica: Elizabeta Bošnjak (Beravci, Brodsko-posavska županija), Valentina Matijašević (Novi Grad, Brodsko-posavska županija), Martina Matijašević (Novi Grad, Brodsko-posavska županija), Matea Deže (Laslovo, Osječko-baranjska županija, a nosila je nošnju iz Koritne u vlasništvu Ivana Sebauera), Maja Sesvećan (Čepin, Osječko-baranjska županija, nošnja iz Koritne), Martina Hanuljak (Slavonski Brod), Ana Maria Bartulov (Plavna), Kristina Konjarević (Gradište), Marica Ergotić (Velika Kopanica), Dorotea Jagrinac (Županja), Gabrijela Marijanović (Vrpolje), Valentina Budimir (Novi Grad), Ivana Stojanović (Babina Greda), Marija Katić (Šumanovci), Andrea Bošnjak (Habjanovci, Osječko-baranjska županija), Nikolina Đurković (Otok), Anita Bubalo (Šiškovci), Anita Djipanov (Bački Monoštor, općina Somobor), Manuela Ferić (Tordinci), Ana Kovačević (Tordinci).

Posebnu plakete dobile su Elizabeta Bošnjak za dugogodišnju suradnju i svesrdno spremanje u bogata šokačka ruha iz njene obitelj kojima se predstavlja čitavo ovo vrijeme i Katarina Novoselić koja sve ove godine sprema djevojke u habjanovačka ruha iz svoje bogate kolekcije, koju godinama skuplja.

 

VINKOVCI-U Zagrebu je održano 20. državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske  na kojemu su Vinkovačke mažoretkinje ostvarile zapažene rezultate i plasirale se na Europsko prvenstvo koje će održati u rujnu u Vinkovcima.

U kategoriji kadetkinje formacija, osvojile su visoko 7. mjesto i na taj način izborile plasman na Europsko prvenstvo.U kategoriji kadetkinje solo Lucija Segeš osvojila je 6. mjesto.

U kategoriji ''Prvi korak'' u kojoj se natječu djevojčice u dobi od 4 do 9 godina, sudjelovale su i četiri predstavnice Vinkovačkih mažoretkinja - Lucija Orlović, Ana Pandža, Lana Danka i Lea Lagator. Sve četiri predstavnice osvojile su zlatne medalje.

S ovoga prvenstva Vinkovačke mažoretkinje su ponijele još jednu nagradu. Naime, Hrvatski mažoret savez dodijelio je Vinkovačkim mažoretkinjama Nagradu hrvatskih mažoretkinja  "Stanko Mazor" za najveći timski doprinos razvoju mažoret-plesa u 2016. godini.

 

VINKOVCI-Povodom dana Otvorenih vrata udruga, Konjički klub ''Eohippus''  u suradnji s Društvo Naša djeca Vinkovci, predstavili su rad udruga kroz kreativne radionice i igre namjenjene djeci. 

Na taj način predstavili su kako se može ispuniti slobodno vrijeme djece i mladih, a istodobno potaknuti razvoj dječje kreativnosti koja počiva na vrijednostima nenasilja, interkulturalnosti i uvažavanja različitosti kroz kvalitetnu organizaciju slobodnog vremena i volonterski rad. 

Osim  kreativnih radionica, posjetitelji su imali priliku upoznati konje i ostale životinje koje žive u Konjičkom klubu ''Eohippus'''.Osim toga iznenađenje za najmlađe bio je poznati vinkovački mađioničar Magic Doda koji je dodatno izmamio osmjehe na lica kako malih tako i velikih.

-''Kroz današnji dan imali smo oko 150 posjetitelja te se želimo ovim putem zahvaliti dječjim vrtićima „Trnoružica“, „Bajka“ i „Medenjak“ , te Dječjem domu sv.Ana koji su došli i uživali u prekrasnom danu zajedno s  volonterima DND-a i Eohippusa, istaknula je Marijana Ač Rapčan iz Konjičkog kluba ''Eohippus''.

 

VINKOVCI-U sklopu Dana otvorenih vrata Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" Vinkovci predstavila je  projekt "Buba bar" koja će biti prva takve vrste u Hrvatskoj, a bit će zaposleno pet osoba s Downovim sindromom, korisnika udruge.

"Današnji dan je prilika i da građani Vinkovaca dragovoljnim prilozima potpomognu rad naše udruge odnosno što skorije otvaranje kafeterije "Buba bar''. Želja nam je da na ovaj način takve osobe nađu svoj prvi posao. Međutim, s obzirom da su hrvatski zakoni takvi kakvi jesu i predviđaju da osobe s invaliditetom kada dobiju svoj prvi prihod gube pravo na invalidninu, morat ćemo Buba bar usmjeriti i pretvoriti ga u simbol borbe protiv loših zakona. U ''Buba baru uz osobe s Downovim sindromom će raditi i njihovi asistenti, istaknula je  Roberta Mesić,  stručna suradnica u "Bubamari".

Ideju za otvaranje bara u koje bi goste posluživale osobe s Downovim sindromom u Bubamari su dobili prije dvije godine prilikom posjete Škotskoj. Tada su posjetili i jedan bar gdje su goste posluživale osobe s Downovim sindromom. Od domaćina su saznali i kako su ubrzo po otvaranju toga bara i ostali ugostitelji krenuli u potragu za osobama s invaliditetom kako bi ih zaposlili u svom kafiću. Sve to viđeno u Škotskoj odlučili su prenijeti i u Vinkovce.

Želja je članova Udruge "Bubamara" koja okuplja oko 1400 korisnika, da ''Buba bar'' bude otvoren što prije, a nalazit će se u zgradi u kojoj je sjedište i udruge. 

 

NUŠTAR-Na školskom igralištu OŠ Zrinskih Nuštar uspješno je provedena pokazna-terenska vježba ''Požar u OŠ Zrinskih Nuštar 2016.''.

Uslijed kratkog spoja prouzrokovanog neispravnim radom računala u kabinetu za povijest došlo je do iskrenja i zapaljenja računala i poda.Požar se nekontrolirano proširio na okolne materijale podložne gorenju.Zbog veće količine dima i nekontoliranog širenja požara, ravnateljica škole Dobrila Ereš donosi odluku da se oglasi zvono za uzbunu, obavijesti Županijski centar 112 o događanju  i započne sa evakuacijom učenika i školskog osoblja.Jedan dio učenika i nastavnika je blokiran na drugom katu škole.

Cilj vježbe  za učenike je smanjivanje učinka stresnog djelovanja iznenadnog događaja, smanjivanje panike pri nastanku iznenadnog događaja i uvježbavanje učenika da sigurno izađu i ugroženog prostora u siguran prostor.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci pokazalo je vježbu oživljavanja i reanimacije unesrećene osobe, dok su nastavnici na kraju pokazali svoju osposobljenost gašenja požara upotrebom vatrogasnog aparata.

U ovoj akciji bili su uključeni DVD Nuštar, PU vukovarsko-srijemska, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja-Stanica Vinkovci, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, te Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovar.

 

VUKOVAR-Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i njegov zamjenik Željko Cirba primili su u Palači Srijem u Vukovaru Miss Slavonije 2016. godine, Magdalenu Brkić, kako bi joj čestitali na osvojenoj tituli i dali potporu na izboru za Miss Hrvatske za Miss svijeta 2016.godine, koji će se održati 17.lipnja u Šibeniku.

- Ova je djevojka lijepa, pametna, skromna, ugodna, dobra učenica. Završila je Gimnaziju s odličnim uspjehom te želi napredovati i studirati medicinu, a dobra je i sportašica. Dolazi iz višečlane obitelji. O njoj mogu reći sve najbolje. Sretan sam i zadovoljan što imamo takvih djevojaka i obitelji u našoj županiji jer su one naša budućnost, rekao je župan Božo Galić

 

Najnovije vijesti

Zadnje Vijesti:
(27/05) Načelnik Hrvoje Drinovac primio Magdalenu Brkić-Miss Slavonije za 2016.godinu - ' NUŠTAR-Članicu Udruženja manekena ''Loreena'' Vinkovci, Magdalenu Brkić iz Nuštra, a od prije dva mjeseca na novoj adresi u Vinkovcima, koja se na izboru Miss Slavonije 2016. okitila titulom najljepše, primio je načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac. Na prijemu je uz načelnika Općine bio ...
(25/05) Završen projekt ''Vodeni vrtić 2'' - ' VINKOVCI- Već četvrti put na bazenima „Lenije“ u Vinkovcima provodio se projekt „Vodeni vrtić 2“ namijenjen djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina.  U projektu je sudjelovalo preko 100 mališana iz 4 vrtića iz Vinkovaca: DV Bajka, DV Medenjak, DV Kolijevka i DV Eden. Nositelj ...
(24/05) Legendarna vinkovačka 109. brigada ZNG-a, 28. svibnja, obilježava svoju 25. obljetnicu - ' VINKOVCI-Legendarna vinkovačka 109. brigada ZNG-a u subotu, 28. svibnja, će obilježiti 25. obljetnicu svog ustroja kao prve pričuvne brigade u hrvatskoj državi ustrojene 28. svibnja 1991.  Proslavu obljetnice na konferenciji za medije u organizaciji Udruge ratnih veterana 109. brigade, u maloj ...
(24/05) Emanuela Kockarević osvojila dva zlata u Slavonskom Brodu - ' IVANKOVO-Povodom obilježavanja Dana grada, u sportskoj dvorani OŠ „Antun Mihanović“održan je 16. Karate turnir mladeži „BROD 2016“.  Sportsko natjecanje u organizaciji Karate kluba „Slavonski Brod“, okupilo je 130 mladih karatistica i karatista iz 12 klubova. Karate klub „Max“ Ivankovo nastupio ...
(23/05) Vinkovački plivački klub osvojio 24 medalje na natjecanju posvećenom Zlatku Markasoviću-Sovi - ' VINKOVCI-Na gradskom plivalištu “Lenije”, a u organizaciji Vinkovačkog plivačkog kluba, održan je drugi po redu Sova kup u spomen na velikog zaljubljenika u plivački sport i dugogodišnjeg predsjednika kluba Zlatka Markasovića - Sovu.  Ovim natjecanjem klub želi pokazati kako je nastavio Sovinim ...
(23/05) Brat i sestra Nika i Noa Previšić uspješni na Dunavskom kupu - ' VINKOVCI-U mjestu Kovilj vožena je utrka Dunavskog kupa, međunarodnog biciklističkog natjecanja kadeta, ml.kadeta, veterana, amatera i žena, na istoj stazi prije starta glavne juniorske utrke. Utrka je vožena u 5 krugova po 7,2km, ukupne duljine 36km, s dva prolazna cilja. Među 40-tak vozača, ...
(23/05) Cibalia dobila licencu za Prvu ligu - ' VINKOVCI-Cibalia je u posljednjem kolu odigrala neodlučeno protiv Šibenika što joj je bilo dovoljno za ulazak u Prvu ligu, no ostao je još dio kako bi i službeno ušli u viši rang, a to je licenca. Danas nešto prije 11.00 sati na adresu Cibalije stigao je dugoočekivani papir na kojem je odobrena ...
(22/05) Leon Udarović zlatni i srebrni na natjecanju u Slavonskom Brodu - ' VINKOVCI-U nedjelju, 22. svibnja, u Slavonskom Brodu je održan 16 karate turnir pod nazivom “ Brod 2016“.Na turniru je nastupilo 130 natjecatelja iz 12 klubova. Karate klub Vinkovci nastupio je sa 8 natjecatelja i osvojio isto toliko odličja od čega: 3 zlata,2 srebra i 3 bronce. Zlatna odličja ...
(22/05) Alojzije Ćaleta i Marko Jurić tri puta zlatni na natjecanju posvećenom Zlatku Markasoviću-Sovi - ' VINKOVCI-Na Vinkovačkom dvoranskom plivalištu Lenije u organizaciji VPK-a u subotu 21. svibnja održano je natjecanje posvećeno Zlatku Markasoviću-Sovi, istaknutom plivačkom treneru i prvoj osobi vinkovačkog plivanja.  2. Sova kup okupio je brojne plivačice i plivače iz Bosne i Hercegovine, ...
(20/05) Dobrović : ''Podržat ćemo projekte koji će povećati kvalitetu života Vukovaraca'' - ' VUKOVAR-Na današnjem radnom sastanku u Vukovaru ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i gradonačelnik Ivan Penava razgovarali su o projektima gospodarenja otpadom i energetske učinkovitosti. U fokusu su bile teme odvojenog prikupljanja otpada i gradnje sortirnice, a razgovaralo se i ...
Hide Main content block

Vijesti

Načelnik Hrvoje Drinovac primio Magdalenu ...
NUŠTAR-Članicu Udruženja manekena ''Loreena'' Vinkovci, Magdalenu Brkić iz Nuštra, a od prije dva mjeseca na novoj adresi u ... više....

Sport

Emanuela Kockarević osvojila dva zlata u ...
IVANKOVO-Povodom obilježavanja Dana grada, u sportskoj dvorani OŠ „Antun Mihanović“održan je 16. Karate turnir mladeži „BROD 2016“.  ... više...

Crna Kronika

Razbijena dvojezična ploča na Policijskoj postaji ...
VUKOVAR-Na zgradi  Policijske postaje u Vukovaru oko podneva ponovno je razbijena dvojezična ploča s nazivom ustanove na latiničkom ... više...

Politika

Dražen Milinković novi predsjednik HDZ-a ...
VINKOVCI-Kako je bilo najavljeno u petak su održani izbori za predsjednika HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, a novi predsjednik u ... više...