Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U svečanoj dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, u organizaciji ''Privlačice'', te pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Iločkih podruma i dopokrovitelja medijske kuće ''Glas Slavonije'' iz Osijeka,  a sklopu Zimskih-vinskih šokačkih divana održana je 26.''Večer Privlačice'' čija je središnja priredba bio  21.Izbor najljepše Slavonke u narodnoj nošnji za 2016. godinu. 

Na ovom izboru za najljepšu Slavonku u narodnoj nošnji za 2016. godinu natjecale su se: Tea Kuprešak (Županja), Ana Kovačević (Tordinci), Maja Zvirotić (Slavonski Brod), Tea Vujnović (Bilje), Katarina Galović (Satnica Đakovačka), Eva Mesić (Slakovci), Korana Čulić (Osijek), Dunja Blažević (Slavonski Brod), Maja Fadljević (Sibinj), Jelena Milković (Gorjani) i  Veronika Turudić (Posavski Podgajci).

Najljepša slavonka s kalendara Privlačice za 2016. godinu je Eva Mesić iz Slakovaca,  a lentu i nagrade uručio je vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić.Titulu prve pratilje ponijela je Tea Kuprešak (Županja), dok je druga pratilja Korana Čulić iz Osijeka.Za najbolju nošnju izabrana je nošnja koju je nosila Dunja Blažević iz Slavonskog Broda.

''Glas Slavonije'', koji je tradicionalni medijski pokrovitelj natjecanja, i ove je godine nagradio Miss fotogeničnosti, koju je odabrao prosudbeni sud novinara i fotografa medijskih kuća. Tu laskavu titulu ponijela je Maja Zvirotić iz Slavonskog Broda.

U glazbenom i zabavnom dijelu večeri nastupio je Tomislav Bralić i Klapa Intrade koji su napravili veliku feštu, te su na kraju dobili poklon tortu Ledeni vjetar, a kako ne može proći ništa bez dobre tamburaške glazbe, za to se pobrinuo Tamburaški sastav ''Slavonci'' iz Vinkovaca.

SLAKOVCI-Konjogojska udruga ''Slakovci'' uspješno je organizirala 10.jubilarno pokladno jahanje u Slakovcima koje je okupio oko 30-tak jahača uz jedan platon i fijaker.Lijepo vrijeme pogodovalo je jahačima, tako da je bilo dosta mještana ovog lijepog sela u Slavoniji koje štuje tradiciju pokladnog jahanja.

Pjesma i topot konja odzvanjali su ulicama, a susretljivi domaćini dočekali su ih na pet postaja gdje su ih počastili slavonskim specijalitetima uz nezaobilaznu slavonsku rakiju koja uvijek dobro dođe da se zagrije nepce kad su pjesme u pitanju.

Tamburaški sastav ''Sanjalice'' pratio je pokladnu povorku cijelim tijekom pokladnog jahanja,jer ako nema tamburaša kao da nije pokladno jahanje oni su uvijek tu da podignu atmosferu i da se zaigra poznato Šokačko kolo, kojeg nije nedostajalo ni ove godine u Slakovcima.

 

VINKOVCI-U sklopu 19.Vinkovačkog karnevala održan je tradicionalni izbor za Miss karnevala, birala se najbolja maska, a odigrana je i zanimljiva igra s krempitama.

Poznato vinkovačko kultno mjesto Caffe bar ''Palace'' bio je domaćin ovogodišnjeg 19.Vinkovačkog kanevala.Kako je izabran novi gradonačelnik, sve je trebalo dobro proslaviti uz veliku karnevalsku zabavu.Caffe bar ''Palace'' bio je u šarolikom izdanju, a mnogi su se potrudili da imamo široku lepezu orginalnih maski.

Nakon odličnog uvoda Orion Full banda, uslijedila je nagradna igra, a trebalo je bez pomoći ruku pojesti krempitu, među pet sudionika ove zanimljive igre.Prvo mjesto odnijela je svestrana Maja Medaković koja se skoro ugušila kojom brzinom je pojela krempitu.

 Miss karnevala uvijek je nešto posebno, a ove godine smo imali deset sudionica koje su se natjecale za laskavu titulu pobjednice.Miss ovogodišnjeg 19.Vinkovačkog karnevala je Mačka s dekolteom (Tea Čuljak iz Cerića), prva pratilja je Madame Bovary (Tihana Cindrić iz Ivankova), dok je druga pratilja Crveni vrag (Andrea Gagro Soldo iz Vinkovaca).

 Kad je bilo poznato tko je  najljepša s ovogodišnjeg karnevala, preostalo je izabrati najbolju masku, a ta titula otišla je u ruke ovogodišnjem pokladnom gradonačelniku Janku Bananku, druga pratila je Marilyn Monroe, dok je prva pratilja bio transvestit.

 Vinkovački karneval ove godine zablistao je u punom sjaju, imali smo bogate nagrade, a mnogi su mogli kušati krofne kao simbol karnevala.

 

 

 

VINKOVCI-Karnevalsko ludilo zahvatilo je Vinkovce,a smijenjen je dosadašnji gradonačelnik dr.Mladen Karlić, koji je vlast predao Janku Bananku koji će tako vladati Vinkovcima punih pet dana.

Bilo je dosta kandidata, svi su željeli ponijeti laskavu titulu gradonačelnika, no odluka je pala na Janka Bananka koji je u svojoj predizbornoj kampanji doveo svoje plesačice popularne Banane koje su oduševile nastupom.

-Poručio bih svim građanima Vinkovaca, da od sada više nema brige za ništa, kao što je u našim južnim krajevima sve veselo i toplo oko srca, tako će biti i ovih pet dana moje vladavine.Nedajte da vas gule, mi banane ostaje ovakve kakve jesmo i nedamo se guliti.Prazna blagajna je ostavljena, no mi banane se znamo snaći u svakom dijelu Hrvatske.Mogu poručiti da je sada blagostanje i puno vitamina u Vinkovcima, istaknuo je novi gradonačelnik Janko Bananko.

Bivši gradonačelnik dr.Mladen Karlić predao je vlast i zaželio puno sreće novom gradonačelniku

-Drago mi je da će pet dana novi gradonačelnik uživati u gradskim problemima, al naravno kod šalu.U ovih pet dana radosti, veselja, opuštenosti sve će biti kao u bajci.Želja je otjerati zimu i u veselju dočekati proljeće, toplije dane.Drago mi je da se mladi ljudi okupljaju i održavaju tradiciju karnevala, istaknuo je bivši gradonačelnik Karlić.

 

VINKOVCI-Državni arhiv u Vukovaru, Gradsko kazalište ''Joza Ivakić'' Vinkovci i Turistička zajednica grada Vinkovaca povodom 201.obljetnice rođenja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, organizirali su  zanimljivu izložbu ''Ostavština Josipa Jurja Strossmayera'' Državnog arhiva u Osijeku, autorice Melite Rončević koja je svečano otvorena u Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' pred velikim brojem posjetitelja.

 U izložbi je osim arhivskoga gradiva Državnog arhiva u Osijeku iz biskupove ostavštine, prigodom otvorenja posjetiteljima bilo izloženo i izvorno biskupovo ruho iz fundusa Muzeja Slavonije, matična knjiga s upisom biskupova rođenja, kao i zanimljivi predmeti o djelovanju biskupove zaklade za pomoć siromašnim a vrijednim učenicima pri vinkovačkoj gimnaziji, iz fundusa Arhivskoga centra u Vinkovcima. 

-Izložba ''Ostavština Josipa Jurja Strossmayera'' postavljena je i priređena protekle godine povodom 200. obljetnice rođenja i 110. obljetnice smrti biskupa J.J.Strossmayera u Državnom arhivu u Osijeku za Međunarodni dan arhiva 6.lipnja protekle godine.Ova uistinu posebna izložba sadrži 22 panoa na kojima se nalaze preslici izvornog arhivskog gradiva.Imamo preslike spisa, nacrta, projekata i nešto knjiga.Za potrebe ove izložbe Muzej Slavonije nam je ustupio nekoliko muzejskih fotografija, tako da imamo oko 90 eksponata.Inače izložba prati život i djelovanje biskupa Josipa Jurja Strossmayera na političkom, crkvenom, kulturnom i gospodarskom području., istaknula je Melita Rončević, autorica izložbe.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik grada Vinkovaca, dr. Mladen Karlić, a u prigodnom programu nastupio je Mješoviti zbor ''Sv.Cecilija'' župe Euzebija i Poliona u Vinkovcima, te mlada uzdanica Glazbene škole Josipa Runjanina Katarina Šarić.

 

VINKOVCI-Indijanci, vještice, Pipi duga čarapa, vilenjaci, te još mnogo šarenih kostima okupirali su prostor ispred Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima, što je dalo naslutiti da se i ove godine organizira uistinu poseban koncert i to pod maskama.

Najbolje se predstaviti u ulozi svog lika bila je misao vodilja svih sudionika ove večeri, a publika koja je ispunila dvoranu u kojoj niste mogli iglu baciti, svaki nastup popratila je dugotrajnim pljeskom.

Prerušeni u maštovite šarene kostime, njih 48 nastupilo je na ''Koncertu pod maskama'' koji se tradicionalno svake godine održava u veljači. Duh karnevala je osigurao pozitivnu atmosferu, tako da su svi oduševljeni koncertom najmlađih stanovnika grada na Bosutu. Trinaest profesora instrumenata (klavir, klarinet, violina, gitara, tambura, flauta) i tri nastavnika korepetitora pripremili su s učenicima ozbiljan glazbeni program s djelima od vremena baroka pa do skladbi hrvatskih i modernih skladatelja 20. stoljeća.

 -''Učenici su se počeli pripremati za ''Koncert pod maskama'' u prošlom polugodištu. Svaki koncert je naravno uzbudljiv, ali vidljivo je da je nastup na ovom koncertu vrlo bitna stvar budući da su svi puno vježbati i tijekom zimskih praznika, u vrijeme kad nisu pod budnim okom nastavnika. Osim kroz redovnu nastavu instrumenta, učenici su dodatno motivirani i nedavno održanom serijom predavanja o tremi i kako se nositi s njom, tako da smatram da su bili zaista pripremljeni u svakom pogledu. Drago mi je da se to moglo i čuti i na ovom koncertu.Svi koji su nastupili su se zaista iskazali svojim interpretacijama i muzikalnošću, a pljesak nakon svake izvedbe bila im je nagrada za uloženi trud, Jelena Ajduković, prof. klavira

Na ovom nesvakidašnjem koncertu nastupili su: Sanja Jemrić (klarinet), Sara Vučko (klavir), Petra Jozinović (violina), Mila Vučinić (flauta), Martin Vuković (klavir), David Knežević (gitara), Dora Domaćinović (klavir), Franciska Cirimotić (flauta), Maja Šlopar (gitara), Grgur Šuker (gitara), Mirta Olđe (klavir), Laura Vujčić (violina), Jakov Maletić (klavir), Lana Vidaković (gitara), Marko Tutiš (brač), Tereza Matković (violina), Ema Hvala (klavir), Lara Pedić (klavir), Niko Šteko (gitara), Jakov Jozinović (gitara), Marino Mirković (gitara), Petra Šebalj (klavir),Antonela Majić (klavir), Ana Božić (gitara), Karla Greifenstein (gitara), Dora Vučko (violina), Sunčica Pavić (klavir), Ema Martinović (violina), Dominik Šebalj (klavir), Mia Ivić (violina), Petra Grubač (flauta), Antonia Cvrković (klavir), Karlo Čačić (gitara), Dunja Pavić (flauta), Paula Grubač (flauta), Maja Stolar (flauta), Tereza Turić (klavir), Barbara Knez (klavir), Ana Kramarić (klavir), Klara Raić (klavir), Ivona Rapić (gitara), Ivana Škoro (gitara), Frane Karaban (gitara), Marko Toldi (gitara), Šime Jelić (klavir), Mihaela Blažević (klavir), Anja Neralić (violina) i Laura Olđe (klavir).

Učenike su za nastup pripremili nastavnici: Jelena Ajduković, Matko Bačić, Hrvoje Bilić, Igor Blažević, Ivan Crnjak, Mirta Katušić, Adam Koruga, Petra Marković,Adam Pavić, Ivana Rački, Aleksandra Stočko, Kristina Senčić i Marijana Vuletić, dok su korepeticija bili: Silvija Bauer, Ivan Crnjak i Tamara Krajnović.

 

 

 

 

VUKOVAR-Gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić prihvatio i rekao kako će Grad Dubrovnik osigurati 200.000 kuna te pozvati sve svoje građane, tvrtke i ustanove da se pridruže akciji.

Gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima primio je danas vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu koji u Dubrovniku boravi povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Uz zahvalu za dosadašnju uspješnu suradnju dvaju gradova prijatelja koja je protkana kroz sve segmente javnog djelovanja, od obrazovanja do suradnje braniteljskih udruga i razvojnih agencija DURA­e i VURA­e, gradonačelnik Penava iznio je i projekt obnove Vodotornja, simbola obrane Vukovara, a gradonačelnik Vlahušić prihvatio i rekao kako će Grad Dubrovnik rebalansom proračuna osigurati 200.000 kuna te pozvati sve svoje građane, tvrtke i ustanove da se pridruže.

Vukovarski vodotoranj ­ simbol hrvatskog zajedništva obnovom će se učiniti dostupnim posjetiteljima, a uredit će se na način da se ne zadire u arhitektonski izgled objekta, rekao je gradonačelnik Penava. Cijela obnova bi trebala stajati oko 20 milijuna kuna. Zato će Grad Vukovar pozvati sve hrvatske gradove, županije, tvrtke, kao i Predsjednicu i Vladu RH da se uključe u obnovu, a uz velike donatorske koncerte koji će se održavati u sklopu ovog projekta,gradonačelnik Vlahušić rekao je kako će i u Dubrovniku organizirati donatorski koncert za obnovu Vodotornja.

Gradonačelnik Penava se zahvalio na spremnosti Grada Dubrovnika, a gradonačelnik Vlahušić dodao je kako nikad nije previše pomagati te kako ga veseli živa suradnja dvaju gradova – heroja Domovinskog rata.Gradovi Dubrovnik i Vukovar potpisali su povelju o prijateljstvu još ratne 1993. Suradnja gradova prijatelja otpočela je za vrijeme Domovinskog rata, a intenzivirala se nakon mirne reintegracije i povratka Vukovaraca u svoj grad. Grad Dubrovnik vodi konstantnu skrb o svom gradu prijatelju na brojnim projektima. Prilikom nedavnog posjeta, gradonačelnik Vlahušić uručio je ključeve službenog vozila, kojeg je za potrebe Memorijalnog centra donirao Grad Dubrovnik. Vrijednost donacije iznosi 200 tisuća kuna.

 

Najnovije vijesti

Zadnje Vijesti:
(07/02) Dječji vrtić ''Bajka'' putuje u Opatiju - ' VINKOVCI-Lijepo vrijeme izmamilo je mnoge građane Vinkovaca na veliku pokladnu povorku koju je i ove godine uspješno organizirala Udruga Vinkovački karneval. Prvo mjesto osvojio je Dječji vrtić 'Bajka'' koji su predstavljali svoj projekt ''Bajka u svijetu'', kojim se djeci omogućuje ...
(06/02) Komorni tamburaški ansambl UAOS-a oduševio mnoge posjetitelje koncerta u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima mnogi posjetitelji mogli su poslušati odličan koncert Komornog tamburaškog ansambla UAOS-a uz soliste Zvonimira Glibušića i Filipa Kozjaka. U bogatom programu mogli smo poslušati djela B.Potočnika, S.Albinia, A.Markovića, W.A. Mozarta, ...
(06/02) Radionica ''Naštrikaj mi zagrljaj'' privukla veliki broj sudionica - ' VINKOVCI-U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana je zanimljiva radionica ''Naštrikaj mi zagrljaj'' koja je privukla veliki broj sudionica. Na ovoj radionici vidjeli smo puno žena, kao i baka koje su došle prenijeti iskustvo na mlađe djevojke, kao i žene koje su željele nešto korisno ...
(05/02) Biciklist teže ozlijeđen uslijed udarca automobila - ' IVANKOVO-Jučer, 4. veljače oko 6,45 sati, 39-godišnjakinja iz Ivankova, upravljala je osobnim automobilom marke „Renault Megan“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom iz smjera Ivankova u smjeru Vinkovaca.  Zbog neprilagođene brzine kretanja, u jednom trenutku izgubila je nadzor ...
(04/02) Komemorativnim skupom tenisači i prijatelji oprostili se od Josipa Maršića u Teniskom klubu Vinkovci ... - ' VINKOVCI-Teniska liga ''Privlačica'' odigrala je svoj susret, no jednog čovjeka nije bilo među njima.Josip Maršić preminuo je utorak u Strizivojni, a bio je duša i tijelo Teniskog kluba ''Vinkovaci''. Igrači Teniskog kluba ''Vinkovci'' okupljeni u ligi ''Privlačica'' organizirali su ...
(04/02) GO SDP Vinkovci upozorava da nisu uklonjeni svi neprimjereni grafiti u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Gradska organizacija SDP Vinkovci oglasila se priopćenjem kako u Vinkovcima nisu uklonjeni svi neprimjereni grafiti.  -''Nažalost, izgleda da Hrvatska ulazi razvojnu fazu u kojoj će samo mediji biti savjest i korektiv normalnog, uljuđenog i civiliziranog društva, a nadležne ...
(04/02) Domagoj Ćuk, Željko Malčić i Željko Novoselac pojačali redove MNK Vinkovci - ' VINKOVCI-Velika pojačanja stigla su na adresu MNK Vinkovci, a radi se odličnim nogometašima Željku Malčiću, Domagoju Ćuku i Željku Novoselcu. Željko Malčić je ostavio duboki trag igrajući u Cibaliji i koji je poznat kao ubojit hakler. Domagoj Ćuk je stigao iz Mnk Ivankova, bio je mladi U-21 ...
(04/02) Otkriveni autori ispisanih grafita neprimjerenog sadržaja - ' VUKOVAR-U Policijskoj postaji Vukovar provedeno je kriminalističko istraživanje nad  16-godišnjakom,18-godišnjakom i 19-godišnjakom iz Vukovara. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako su između 28. i 30. siječnja 2016. godine na pročelju vukovarskog Caritasa u ulici K. P. ...
(04/02) Humanitarnim akcijama prikupljeno 158.000,00 kuna za teško oboljelu Renatu Dragičević - ' TOVARNIK -Uspješno je privedena kraju velika humanitarna akcija koju su Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Maraton klub Hrvatski sokol iz Osijeka pokrenuli prije točno mjesec dana u cilju prikupljanja financijskih sredstava za liječenje teško bolesne Renate Dragičević. Renata Dragičević iz ...
(03/02) Proglašeni najbolji u vinkovačkom sportu za 2015.godinu - ' VINKOVCI-U Gradskom kazalištu ‘’Joza Ivakić’’ održano je proglašenje najboljih u vinkovačkom sportu za 2015. godinu, a izbor zajednički organiziraju Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i vinkovačke Novosti.  Prije početka svečanosti dodjele najboljima u sportu grada Vinkovaca za 2015. ...
Hide Main content block

Vijesti

Dječji vrtić ''Bajka'' putuje u Opatiju
VINKOVCI-Lijepo vrijeme izmamilo je mnoge građane Vinkovaca na veliku pokladnu povorku koju je i ove godine uspješno organizirala ... više....

Sport

Komemorativnim skupom tenisači i prijatelji ...
VINKOVCI-Teniska liga ''Privlačica'' odigrala je svoj susret, no jednog čovjeka nije bilo među njima.Josip Maršić preminuo je utorak ... više...

Crna Kronika

Biciklist teže ozlijeđen uslijed udarca automobila
IVANKOVO-Jučer, 4. veljače oko 6,45 sati, 39-godišnjakinja iz Ivankova, upravljala je osobnim automobilom marke „Renault Megan“, ... više...

Politika

GO SDP Vinkovci upozorava da nisu uklonjeni svi ...
VINKOVCI-Gradska organizacija SDP Vinkovci oglasila se priopćenjem kako u Vinkovcima nisu uklonjeni svi neprimjereni grafiti.  ... više...