Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

ĐELETOVCI-U  Đeletovcima je održano 35. Sijelo pučkih pisaca, manifestacija je to koja neumorno okuplja i predstavlja pučke pjesnike našega kraja i time zaslužuje pozornost i čestitke. Oduvijek je čovjek svoju pripadnost narodu, vjeri i prirodi izražavao stihom, a pučki pjesnici samo potvrđuju tu zauzetost.

Ovo jubilarno Sijelo okupilo je poznate  i manje poznate pjesnike, čitali su svoje pjesme okupljenim Đeletovčanima i gostima, pjevala se široka, šokačka pjesma uz tamburicu... 

Učitelj Zvonimir Vanđura uvijek se rado sjeti početaka organiziranja ovih susreta i onih pjesnika i prijatelja koji više nisu s nama. KUD "Grančica" iz Đeletovaca zahvaljuje svima koji su pridonijeli organizaciji Sijela, a te su večeri svojim nastupom potvrdili kako su čuvari tradicijskoga blaga.

 

VINKOVCI-U vinkovačkom središnjem parku, danas je bilo posebno veselo, raspjevano i rasplesano, a povod je bilo obilježavanje Svjetskog dana glazbe.

Mnogi stariji došli su na svoje kad je nastupio dobro poznati sastav Milky Way koji je svojim hitovima zagrijao dlanove i rasplesao mnoge Vinkovčanke, nešto kasnije na stage kod fontane nastupio je mladi sastav u usponu Revolušn koji su još malo podigli adrenalin.

Sve u svemu jedno prijepodne koje je uljepšalo dan u gradu na Bosutu, a pored ova dva sastava nastupili su još neki vinkovački glazbenici.

 

 

VINKOVCI-U ponedjeljak, 20. lipnja 2016. godine na vinkovačkim bazenima „Lenije“ održana je jedna od završnica projekta obuke neplivača i usavršavanja plivanja  pod nazivom „Naučimo plivati – škola plivanja“ 2016.

Projekt se provodio četvrtu godinu za redom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Glavni pokrovitelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija preko Upravnog odjela za obrazovanje i šport. Općine i gradovi su najvećim dijelom sufinancirali troškove prijevoza, dok su ostatak pokrivali roditelji polaznika. 

Projekt je s provedbom započeo 27. veljače 2016. godine, a završit će 23. lipnja 2016. godine. Zbog velikog interesa polaznika, podijeljen je u dva ciklusa. U prvom ciklusu sudjelovalo je više od 830 polaznika iz 23 osnovne i 8 područnih škola, dok je u drugom ciklusu sudjelovalo više od 560 polaznika iz 21 osnovne i 15 područnih škola. Ukupno je u projektu sudjelovalo više od 1390 polaznika iz 44 osnovne i 23 područne škole s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Program sadrži 16 školskih sati obuke, a provodio se kroz 8 organiziranih dolazaka. Svaki dolazak polaznici su prolazili kroz obuku u trajanju od 2 sata, odnosno 120 minuta. Program se provodio prema plivačkom programu Vinkovačkog plivačkog kluba „Plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina“. Provedeno je preko 1500 sati obuke.

Prijevoz i obuka su se odvijali radnim danima i subotama u suprotnim smjenama od nastave, a polaznici su putovali u pratnji učitelja iz škole prosječno jednom tjedno. Za potrebe projekta izvršeno je preko 240 prijevoznih tura.

Cilj projekta je bilo povećanje sigurnosti polaznika u vodi i podizanje razine kvalitete života uz visoki stupanj zadovoljstva polaznika.

 

VINKOVCI-Na svečanoj sjednici Gradskoj vijeća Grada Vinkovaca u povodu Dana Grada Vinkovaca biti će dodijeljene Zlatne plakete ''Grb Grada Vinkovaca'' za 2016. godinu, a dobit će ih: 

1.Ilija Červen, glumac Kazališta ''Nova scena'' Vinkovci za izuzetan doprinos na području kulturnog stvaralaštva, te razvijanje kazališnog kulturno-umjetničkog amaterizma

2.Dina Merhav  iz Izraela za izuzetna umjetnička ostvarenja postignuta dugogodišnjim bavljenjem grafičkim dizajnom, kiparstvom, likovnom umjetnošću i promicanju Grada Vinkovaca u Europi i svijetu

3.Antun Smajić iz Vinkovaca, za izuzetan doprinos na području novinarstva, fotografije i očuvanja kulturne i povijesne baštine vinkovačkog kraja

4.Nogometni klub ''Dilj'' Vinkovci za ostvarene sportske rezultate postignute tijekom 65 godina uspješnog djelovanja.

 

IVANKOVO-Učenice i učenici 6.a OŠ“August Cesarec“ Ivankovo prijavili su se na projekt ''Mali ekolozi, velike nagrade'' koji organiziraju udruga Bioteka i trgovački lanac ''Emmezeta''. 

Nagrade su bogate- prva tri mjesta-notebook za sve učenike u razredu i mentoricu, te su učenici ovog spomenutog razreda odlučili se prijaviti jer kako ističu svidjela im se ideja o sadnji drveća i cvijeća. U ovom projektu najvažniji uvjet je da učenici moraju većinu projekta samostalno odraditi, a mentorica je tu samo da ih usmjerava. 

-''U sklopu našeg projekta, napravili smo prezentacije o najboljim vrstama cvijeća i drveća za naš kraj, pronašli podatak koliko kisika jedna bukva proizvede u godinu dana (4380kg), oblikovali smo vizualno zanimljive plakate kojima pozivamo na našu akciju, objavili plakat na stranici „Ivankovo u slikama“, našoj web stranici škole, slali zamolbe za donacije sjemenja i sadnica. Zamolbi se odazvala općina, te nam je darovala poveću količinu cvijeća (gerbera, kadifa i pustinjskih ruža). Još se jednom našoj općini od srca zahvaljujemo za donaciju. Cijeli je razred sadio cvijeće oko škole. Našoj se akciji sadnje pridružila i naša učenička zadruga „Zrno“ sijanjem i sadnjom začinskog i ljekovitog bilja. Na dan planeta Zemlje dogovorili smo se da ćemo svi obući nešto zeleno i u centru Ivankova dijeliti naše letke i sjeme cvijeća kako bi potaknuli sve stanovnike da sudjeluju i učine naše Ivankovo ljepšim. Nekoliko smo letaka podijelili i po našem susjedstvu. Zadnji dio projekta moramo napraviti sami tako da posadimo neki cvijet ili drvo i uslikamo se., istaknula je Ivana Kozić razrednica, 6.a OŠ“August Cesarec“ Ivankovo

Za ulazak u drugi krug natjecanja, s ostalih 247 škola, dobili su majice za svakog učenika i mentoricu (razrednicu) s natpisom „Ja sam mali ekolog“. Pobijedili ili ne, već sada se osjećaju kao pobjednici, jer su ostvarili cilj  projekta, a to je učiniti Ivankovo ljepšim i zdravijim mjestom za život! 

 

VINKOVCI-Na bazenima ''Lenije'' u Vinkovcima završena je provedba projekta ''Vinkovci za plivanje'' 2016.

Projekt je bio namijenjen učenicima 2.razreda osnovnih škola s područja grada Vinkovaca, a u njemu je sudjelovalo 386 polaznika iz sedam osnovnih škola.Program je sadržavao 16 školskih sati obuke prema programu Vinkovačkog plivačkog kluba, a provodio se kroz osam organiziranih dolazaka. Cilj projekta je bio povećanje sigurnosti polaznika u vodi i podizanje razine kvalitete života.

Zahvaljujući Gradu Vinkovcima kao glavnom pokrovitelju projekta i osnovnim školama s područja Grada Vinkovaca, osigurana su sredstva za provedbu projekta tako da je svim polaznicima projekta bilo omogućeno sudjelovanje bez naknade.

 

BABINA GREDA-Pod geslom ''Nema sela nad Babina Greda'', te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Konjogojske udruge iz Babine Grede, uspješno je održana tradicionalna, 36. manifestacija “Konji bijelci”,koja je započela defileom svatovskih zaprega ulicama Babine Grede.

Uvodno su sve nazočne pozdravili načelnik Općine Babina Greda Josipa Krnić, te Andrija Matić,pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj .

Povorka od 24 svatovske zaprege, ukrašene šlingerajima i šokačkim otarcima, sa snašama i baćama u narodnim nošnjama, zaustavila se na hipodromu, gdje su proglašene najljepše. 

Najljepšu svatovsku zapregu imao je Ivica Galović iz Sikirevaca, drugo mjesto osvojio je Mirko Mišković iz Babine Grede, dok je treće mjesto osvojila Melani Nikolić iz Donjeg Novog Sela.

Održana su tradicionalna natjecanja - vezanje repa, sklapanje kola, uprezanje konja, vožnja na paliji i teklićko jahanje. 

Najbolji u vezanju repa bio Adam Stojanović, drugo mjesto osvojio je Krešo Petričević, dok je treći bio Josip Živković.U sklapanju kola prvo mjesto osvojili su Krešo Petričević i Franjo Stojanović, drugi su bili Adam Stojanović i Franjo Gregorović, a treći Mario Turek i Mijo Debak. U uprezanju konja najbolji su bili Tomislav Oršolić i Darko Marić, drugo mjesto pripalo je Josipu Novoselcu i Petru Novoselcu, dok su treće mjesto osvojili Franjo Gregorović i Adam Stojanović.U vožnji na paliji (slomljeni kotač mora se zamijeniti pravilno postavljenom palijom koja se pričvrsti za drik, nakon čega se kočija provoza) najvještiji su bili Adam Stojanović i Franjo Gregorović, drugo mjesto osvojili su Tomislav Oršolić i Darko Marić, dok su treće mjesto osvojili Krešo Petričević i Franjo Stojanović.Teklićko jahanje podrazumijeva da jahač mora na jednom mjestu sići s konja, ponovo ga uzjahati (bez sedla) i krenuti. U toj disciplini prvo mjesto osvojio je Mihael Stojanović, drugi je bio Josip Ćosić,  a treći Franjo Gregorović.

Ukupni pobjednik 36. “Konja bijelca” je Adam Stojanović iz Babine Grede, koji je tako naslijedio Krešu Petričevića koji je bio ukupni pobjednika posljednja tri natjecanja.

 

 

Najnovije vijesti

Zadnje Vijesti:
(24/06) Raspored tretiranja komaraca u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Obavještavamo pučanstvo Grada Vinkovaca, zbog hitnosti i velike najezde komaraca, da će se tretman suzbijanja obaviti danas 24.lipnja u večernjim satima između 19 – 22h i 25. lipnja u jutarnjem terminu između 6 – 9h i večernjem terminu između 19 – 22h prema potrebi. Molimo građane koji ...
(23/06) Ivan Bušnja pojedinačno, Streljačko društvo ''Vinkovci'' ekipno najbolji u gađanju na leteće mete - ' PRIVLAKA-Na strelištu Streljačkog društva ''Sokol'' u Privlaci,  21. i  22.lipnja 2016.  održano  je prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u gađanju na leteće mete-TRAP.  Na natjecanju je nastupilo 14 strijelaca,  Streljački društvo  ''Privlaka'' ( 8 strijelaca), Streljačko društvo ...
(23/06) Lovro Džinić iz Mirkovaca šampion 15.Otočke kulenijade - ' OTOK- Lovro Džinić iz Mirkovaca šampion je 15.Otočke kulenijade, dok je njegov djed Adam Zvonarević iz OPG Zvonarević (Stari Mikanovci) osvojio titulu vicešampiona. Imati najbolji kulen uvijek je bio prestiž na Otočkoj kulenijadi koja je ove godine održana 15. put u nazočnosti otočkog ...
(22/06) Ivan Bičanić proslavio 100.rođendan i recept za dugi život-malo rakije svaki dan - ' VINKOVCI-Ivan Bičanić iz Vinkovaca,najdugovječniji član Hrvatske stranke umirovljenika, proslavio je  svoj stoti rođendan u društvu obitelji i prijatelja. Proslavi se pridružio i potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Marinko Lukenda i predsjednik Gradske organizacije HSU Vinkovci ...
(21/06) TO HDZ Zagrebački blok radnom akcijom uredio boćalište - ' VINKOVCI-Temeljni ogranak HDZ-a Zagrebački blok u suradnji s Gradskim odborom mladeži HDZ-a, organizirao je radnu akciju uređenja boćališta i okoliša oko boćališta u Ulici Fra. Didaka Buntića.  Sam teren očišćen je od korova koji se skupljao te je postavljen gotekstil (da bi se spriječilo ...
(21/06) Dvostruka pobjeda Nenada Živkovića u Novom Sadu - ' VINKOVCI-Na utrkama dunavskog kupa u Novom Sadu  izuzetno uspješan je bio veteran 'Sokola'  Nenada Živković, koji je ostvario pobjede u obje utrke dana u svojoj kategoriji. Utrke su održane na ravnoj ali tehnički zahtjevnoj stazi na velesajmu u Novom Sadu, okupivši, po pravilima dunavskog kupa, ...
(20/06) Susret profesora Tehničke škole Ruđera Boškovića prigodom 40.-te obljetnice tiskanja prvog ... - ' VINKOVCI-Uobičajeno je da se sastaju bivši maturanti srednjih škola prigodom okruglih obljetnica mature. Međutim, u Vinkovcima sastali su se nekadašnji profesori Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima prigodom 40.-te obljetnice tiskanja prvog Godišnjaka Tehničke škole Ruđera Boškovića 1976. ...
(20/06) Svi zajedno za spomenik Vjekoslavu Božanoviću i Antoniji Šarić - ' DONJE NOVO SELO-Dana 15. i 16.07.2016g. na igralištu NK „Polet“  Donje Novo Selo održat će se 1. Memorijalni turnir „Vjekoslav i Antonija“ humanitarnog karaktera u spomen na poginule studente Vjekoslava Božanovića i Antonije Šarić koji su poginuli u blizini Mostara prilikom povratka svojim ...
(20/06) Martina Begonja i Mia Fernbach odličnim borbama osvojile zlato u Zadru - ' VINKOVCI –U Zadru se održalo međunarodno natjecanje u taekwondou  Zadar Open 2016 u odličnoj organizaciji TK „Plovanija“  na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz 40 klubova iz 4 zemlje. U Zadar su se zaputili i predstavnici TK „Sajnami“ koji su ostvarili izuzetan rezultat.Zlatne medalje ...
(20/06) Udruga oboljelih od upalnih bolesti crijeva ''ColonOs'' održala prezentaciju u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U središnjem vinkovačkom parku održana je prezentacija Udruge oboljelih od upalnih bolesti crijeva ''ColonOs'' iz Osijeka. -Željeli smo informirati javnost u Vinkovcima o upalnim bolestima crijeva.Crohnova bolest i Ulcerozni kolitis su bolesti koje najviše zahvaćaju ljude u Slavoniji i ...
Hide Main content block

Vijesti

Sport

Ivan Bušnja pojedinačno, Streljačko društvo ...
PRIVLAKA-Na strelištu Streljačkog društva ''Sokol'' u Privlaci,  21. i  22.lipnja 2016.  održano  je prvenstvo Vukovarsko-srijemske ... više...

Crna Kronika

Razbijena dvojezična ploča na Policijskoj postaji ...
VUKOVAR-Na zgradi  Policijske postaje u Vukovaru oko podneva ponovno je razbijena dvojezična ploča s nazivom ustanove na latiničkom ... više...

Politika

TO HDZ Zagrebački blok radnom akcijom uredio ...
VINKOVCI-Temeljni ogranak HDZ-a Zagrebački blok u suradnji s Gradskim odborom mladeži HDZ-a, organizirao je radnu akciju uređenja ... više...