Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U sklopu projekta „Sanacija odlagališta neopasnog otpada Papuk u Vinkovcima“, u održana je konferencija za medije i javna prezentacija navedenog projekta (3. događanje za javnost–završna konferencija) u hotelu Slavonija u Vinkovcima, a u nazočnosti dogradonačelnika Ivana Bosančić.

Cilj projekta je sanacija lokacije onečišćene otpadom i uklanjanje rizika uzrokovanih otpadom, a svrha ulaganje u budućnost odnosno zaštita okoliša i zdravlja ljudi. Lokacija Papuk nalazi se u neposrednoj blizini središta Vinkovaca, a obuhvat je 12 hektara odnosno 122.909 m2. Sanirano odlagalište Papuk je okruženo javnozdravstvenim objektima, sadržajima i stambenim blokovima. Završetkom sanacije odlagališta neopasnog otpada Papuk u gradu Vinkovcima bit će sanirana sva evidentirana odlagališta otpada. 

-''U gradu Vinkovcima završetkom ovih radova više nema evidentiranih odlagališta otpada i to je pravo ulaganje u budućnost i prava zaštita okoliša te zaštita i ulaganje u zdravlje. Ovdje govorimo o 122.909 m2 površine na kojoj je posađeno drveće i grmovi te posijana trava. Ovi novi zeleni nasadi i nova zelena površina su sadržaji koji, uz državnu prometnicu i uz prugu, utječu na apsorpciju CO2 odnosno ispušnih plinova i ostalih posljedica vezanih za promet. Realizaciji projekta prethodili su istražni radovi, putem kojih je utvrđeno da na lokaciji Papuk nema odlagališnih plinova i opasnosti od eksplozije. Kroz ovaj projekt smo utvrdili stvarno stanje, vrstu otpada, a prije svega lokacija je razminirana. Sadnjom nasada koje ima cvijet, pomažemo unapređenju pčelarstva kao gospodarske i tradicijske grane razvoja. I ekonomski, i održivo i tehnološki, ispunili smo sve ono što se jednim imenom može zvati–ulaganje u budućnost i ispunili smo uvjete projekta što potvrđuje 100 postotno financiranje. Projekt je, po pitanju održivog razvoja, omogućio i edukaciju, istaknula je Mandica Sanković, koordinatorica projekta i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca.

Vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić, između ostalog je rekao na završetku projekta:

-Zadovoljni smo provedbom projekta s obzirom na nezgodno vrijeme, no sve smo radove završili u predviđenom optimalnom roku.Pravi rezultati projekta očekuju se na proljeće kad sve bude ozelenjeno i kad postane jedan lijep prostor za rekreaciju i druženje, rekao je Bosančić.

Projekt se u cijelosti financira bespovratnim sredstvima i to 85 posto sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj/Kohezijski fond i 15 posto nacionalnim sredstvima RH iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

 

VINKOVCI- Grad Vinkovci kao Grad, prijatelj djece, u suradnji s Društvom Naša djeca Vinkovci, osnovao je Dječje Gradsko vijeće. 

Na prvoj konstituirajućoj sjednici imenovano je Dječje Gradsko vijeće u kojem se nalaze: Fran Andrijan Celik i Lorena Ištvanović (OŠ ''A.G.Matoš''), Anetta Rajković i Lucija Bošnjak (OŠ ''Bartola Kašića''), Ena Pavelić i Lovro Brčić (OŠ ''Josipa Kozarca''), Matko Papić i Marko Hunjet (OŠ I.G.Kovačića), Ivan Kobak i Marta Šarić (OŠ Vladimira Nazora), Barbara Petričević i Dominik Lučić (OŠ Ivana Mažuranića), Andrea Brčinović i Lorena Kukić (OŠ Nikole Tesle, Mirkovci), Iva Nera Čaćić i Andro Jurić (Glazbena škola Josipa Runjanina) i Marko Mađar (Udruga osoba s invaliditetom''Bubamara'' Vinkovci).

Za predsjednika/ cu bilo je preloženo šest kandidata: Ena Pavelić i Lovro Brčić (OŠ ''Josipa Kozarca''), Andrea Brčinović i Lorena Kukić (OŠ Nikole Tesle, Mirkovci), Fran Andrijan Celik (OŠ ''A.G.Matoš''), te Anetta Rajković (OŠ Bartola Kašića).U drugi krug išli su Anetta Rajković (OŠ Bartola Kašića) i Lovro Brčić (OŠ ''Josipa Kozarca''), a za predsjednicu Dječjeg Gradskog vijeća i dječja gradonačelnica izbrana je većinom glasova Anetta Rajković, dok je njen zamjenik Lovro Brčić.

-Nisam očekivala da ću biti izabrana, a kandidirala sam se zbog toga što mislim da mogu pridonijeti boljem i kvalitetnijem životu u Vinkovcima.Mislim da treba biti više radionica, događanja jer su djeca većinom za kompjuterima.Osim toga mislim da trebamo imati ormariće u školama jer su naše torbe jako teške.Nema dovoljno sadržaja, tako bi željela da bude više sportskih natjecanja i svakako ono što nedostaje u našim Vinkovcima, svakako je kino kao što imaju Vukovar i Osijek, rekla je Anetta Rajković dječja gradonačelnica i predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća.

Na početku konstituirajuće sjednice Dječjeg Gradskog vijeća male vijećnice i vijećnike pozdravio je dogradonačelnik Ivan Bosančić, predsjednica velikog Gradskog vijeća dr.Kata Krešić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, Andrea Vinković, te predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci, Antonija Spajić.

 Kao voditeljica Dječjeg gradskog vijeća imenovana je Ines Lešić, članica i volonterka Društva Naša djeca Vinkovci, koja je ujedno dobitnica Državne nagrade za volontiranje za volonterski angažman pojedinca pri Volonterskom Centru Osijek. 

Dječje Gradsko vijeće jedan je od oblika sudjelovanja djece u životu lokalne zajednice. Putem njega omogućava se djeci ostvarivanje jednog od dječjih prava zagarantiranih Konvencijom o pravima djece – prava na izražavanje mišljenja o svim pitanjima koja se na njih odnose. Članovi dječjeg gradskog vijeća jesu djeca, predstavnici škola i ustanova koji će se ovim putem uključiti u aktivnosti Društva Naša djeca Vinkovci, te će svojim radom doprinjeti poboljšanju aktivnosti  usmjerenima na edukaciju djece o dječjim pravima i na njihovu promociju .

 

VINKOVCI-Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskoj i Tehničkom školom Ruđera Ruđera Boškovića Vinkovci, tijekom mjeseca rujna proveli su preventivnu prometnu akciju pod nazivom ''Dan ljubaznosti u prometu''.

Cilj ove akcije bio je prepoznati i afirmirati ljubaznost u prometu i u tom smislu učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci su na nekoliko prometno zanimljivih lokacija u gradu pratili i ocjenjivali ponašanje vozača prema pješacima i drugim sudionicima u prometu.

-''Od vozača se očekivalo da se zaustave ispred obilježenog pješačkog prijelaza i rukom daju znak pješacima koji čekaju da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje:'' Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu''.S druge strane potičemo da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: ''Hvala'''. Kroz ovu akciju bilo je obuhvaćeno 4440 vozača, od kojih je 2572 savjesnih (57,9 %) dok je nesavjesnih 1868 (42,1 %), istaknuo je Boris Klinec, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu.

Nakon prikupljenih podatka, slučajnim odabirom izvučeno je šest vozača koje su predložene Savjetu za dodjelu nagrada, koje su predviđene samim projektom.Za nagradu su bili predloženi: Darko Tomašević, Ivan Šumanovac, Branko Matijević, Dinka Felger Hnatko, Marija Maras Markić i Josipa Džaja.

-Ljubaznost dolazi s godinama, no ona se uvijek isplati. Nisam bio upućen da se ocjenjuje moja vožnja, tek sam kasnije saznao da su učenici zapisivali registracije vozača koji su stali na pješačkom prijelazu i držali se propisa. Drago mi je da sam odabran za nagradu,koja mi je poticaj za daljnju vožnju, jer ljubaznost se uvijek isplati, rekao je Branko Matijević.

Zdravko Kelić, predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije  istaknuo je kako se kroz akciju provedenu u rujnu vidjelo da ima puno savjesnih vozača u Vinkovcima, a predsjednik Autokluba Vinkovci Ivo Bikić je uz ostale nagrade koje su dobili nagrađeni, uručio godišnje članarine za svih šest dobitnika, te monografiju 90 godina Autokluba Vinkovci.

 

VINKOVCI- Cheerleading klub Ma&Ko ostvario je zapažen rezultat na natjecanju u Njemačkoj te je osvojio srebro i broncu na natjecanju Championship 2016 u EWS Areni u Goppingenu-Njemačkoj 

Cheerleaders grupa Mini Queens iz Vinkovaca osvojila je treće mjesto, a Zagice iz Zagreba drugo mjesto. 

-''Natjecanje u Njemačkoj je organizacijski i financijski je vrlo zahtjevno,evo i ovaj put smo uspjeli  jer postoji velika želja naših djevojčica i podrška roditelja, žao mi je što nisu sve djevojčice išle na ovakvo putovanje jer ovakvo iskustvo koje su one doživjele je od neprocjenjive vrijednosti. 

 U šestom mjesecu planiramo odlazak  u Irsku na natjecanje  s našim najstarijim cheerleadersicama piramidama,a u narednom razdoblju je naša već tradicionalna  zimsku  plesnu produkcija ovaj put ćemo organizirati u većoj dvorani jer na taj dan okupimo preko 400 gledatelja i 180 plesačica .Jako se veselimo svemu tome jer na taj dan dvorana sva pršti od pozitivne energije, istaknula je Antonija Škegro  iz   Cheerleading klub Ma&Ko.

Osim natjecanja, posjetile su grad Ulm, katedralu s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu 700 stepenica (161m), inače rodni grad Alberta Einsteina, Goppingen gdje se održavalo natjecanje koje se moglo pratiti preko live streema,te po povratku u Hrvatsku  zabavile se u "Aquapulko, die piraten welt" Bad Schallerbach, u Austriji. 

 

VINKOVCI-Sveti Nikola zaštitnik djece i pomorca u utorak je na svom putu svratio u Vinkovce, a u organizaciji Društva Naša djeca Vinkovci obišao je Opću županijsku bolnicu Vinkovci, Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci, te djecu okupljenu u vinkovačkoj pješačkoj zoni.

Na odjelu Opće županijske bolnice Vinkovci ulaskom Svetog Nikole, sve je bilo drugačije.Djeca su sa velikim nestrpljenjem iščekivala kad će doći i što će donijeti, a bilo je tu slatkiša i puno vitamina.

Nešto kasnije djeca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci bila su spremna za dolazak Svetog Nikole.Uoči dolaska djeca su preko radionice napravila svoje čizmice i  sve je bilo spremno, a kad je ušao u hol nastao je opći metež, svi su se željeli slikati uz njega, a on ih je darivao slatkišima.

Kad je obišao Opću županijsku bolnicu Vinkovci i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci, došao je u vinkovačku pješačku zonu, gdje su ga djeca s oduševljenjem dočekala i naravno fotografirala za uspomenu.

 

VINKOVCI-Volonterski  centar  Vukovarsko – srijemske županije u sklopu projekta „Volim grad, volontiram“ jednoglasno je odlučio dodIjeliti „Volonterski Oskar“  u kategoriji  iznad  30 godina, Marijani Ač Rapčan, te priznanje za izuzetan doprinos u razvoju i promicanju volonterstva u Vukovarsko – srijemskoj županiji u  2016.g.

-''Izuzetno sam počašćena i ponosna na ovu nagradu. Biti volonter broj jedan na našoj županiji je izuzetna čast. Drago mi je što je Volonterski centar Vukovarsko – srijemske županije prepoznao moj rad i nagradio me . U budućnosti ću nastaviti sa volontiranjem, i ovim putem  pozivam sve da odvoje dio svojeg slobodnog vremena za volontiranje, te na taj način pomognu bližnjem i osjete radost pomaganja, rekla je Marijana Ač Rapčan  volonterka  Konjičkog kluba „Eohippus“ sa 14-godišnjim volonterskim iskustvom. Ujedno je  i voditeljica Kluba i koordinatorica volontera.

 

ZAGREB- Neviđen uspjeh hrvatske predstavnice na Miss World u Washingtonu. Angelica Zacchigna ušla je u Top 10 djevojaka finala Talent Show-a. Ovakav uspjeh izborila je otpjevavši pjesmu  Arethe Franklin „Natural Woman“ i zaradila pljesak svih nazočnih u dvorani.

Čestitke stižu sa svim strana, a bivša Miss Crne Gore Nataša Milosavljević napisala je na instagram profilu Miss World „Croatia number  1 „ dok je Miss Slovenije  Maja Taradi, koja se isto nalazi u Washingtonu objavila kako navija za Angelicu, a Miss Jamajke Ashlie Victoria White Barrett smatra da Angelica posjeduje crnački glas te navija za nju.

Sve u svemu čudesno, ponosni smo, ovako dugo nešto nismo doživjeli i nakon toliko godina opet možemo reći da se nalazimo na vrhu natjecanja ljepote. Čuli  smo se sa Angelicom, ona je izvan sebe, presretna je, ne može vjerovati što se događa  – izjavila je Direkcija organizacije Miss Hrvatske.

U Top 10 finalistica ušle su Poljska, Mađarska, Latvija, Mongolija, Čile, Malta, Filipini, Ukrajina i Kanada. Po prvi put ove godine, gledatelji će odlučivati o pobjednici i tako je plasirati u Top 20 najljepših djevojaka svijeta. 

Borba će biti teška, jer se nalazimo među velikim zemljama, ali presudit će glasovi publike, zato se nadamo da će pobijediti borbeni duh naše male lijepe zemlje i plasirati našu finalisticu u finale. 

Angelica je dala sve od sebe pa molimo sve građane da joj budu podrška i glasaju za nju, neka bude u sportskom duhu „malo nas je ali nas ima“- izjavila je Iva Loparić Kontek,  direktorica županijskih izbora Miss Hrvatske. 

Glasati se može putem Android aplikacije Miss World koju besplatno skinete na vaš mobilni uređaj,potom izaberete tri svoje favoritkinje i stisnete Vote Now, možete glasati svaki dan u isto vrijeme.Pokažimo zajedništvo, svi uz našu Angelicu Zacchigna.

Ostvarite Angelicin san jer vaš glas je može učiniti posebnom da zapjeva na finalnoj večeri Miss World u Washingtonu.

Foto: Facebook Miss World

Zadnje Vijesti:
(08/12) Vinkovački biciklist Ivan Šotola pobjednik ciklokrosa u Šidu - ' VINKOVCI-Biciklisti 'Sokola' su nastupili na 3. kolu međunarodnog Kup Srbije u ciklo-krosu, utrci koja je vožena u okolici Šida, u zajedničkoj organizaciji domaćina, biciklističkog kluba 'Jednota' iz Šida te Biciklističkog saveza Srbije.  Vinkovački 'Sokol' je pod vodstvom trenera Tomislava ...
(08/12) Powerlifting klub Adamas Vukovar osvojio sedam zlatnih medalja i jednu broncu, te šest pehara na ... - ' VUKOVAR-U Zagrebu se održalo Prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench pressu pod pokroviteljstvom Hrvatske powerlifting organizacije. U nikad jačoj konkurenciji, među 115 natjecatelja članovi Powerlifting kluba Adamas ostvarili su odlične rezultate i, a klub se potvrdio se kao jedan od vodećih ...
(08/12) Stručni skup o suzbijanju i prevenciji ovisnosti održan u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održan je Stručni skup Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vukovarsko-srijemske županije i Županijskog stručnog vijeća voditelja školskih preventivnih programa i socijalnih pedagoga osnovnih i srednjih škola te učeničkog doma ...
(07/12) David Andabak pobjednik dječjeg Božićnog stolnoteniskog turnira - ' VINKOVCI-U Fitness centru Zara, a u organizaciji STK Cibalia Vinkovci održan je Božićni domjenak za najmlađe članove i njihove roditelje kao i za sve igrače sa djecom te prijatelje kluba. 40-ak uzvanika je uživalo u Božićnom stolnoteniskom turniru za najmlađe, raznim sportskim i zabavnim ...
(07/12) Grad Vinkovci podijelio ukupno 300.000 kuna za novorođenu djecu u 2016.godini - ' VINKOVCI-U Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca dogradonačelnik Ivan Bosančić, održao je prijem za obitelji koje su nakon rođenja svoga djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca, te im osobno uručio novčane naknade od 1000 kuna za svako ...
(07/12) Jelena Janković, Dejana Crvenković i Nikola Johnny Mirković dobitnici volonterskih nagrada u ... - ' VUKOVAR-Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, kroz program Volonterskog centra Vukovar, PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji i partnerstvu s Gradom Vukovarom, Vukovarsko-srijemskom županijom, općinom Tompojevci, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ...
(06/12) Vinkovčanka Ines Lešić dobitnica volonterske nagrade u kategoriji za volonterski angažman pojedinca - ' VINKOVCI-Sretni što se dugi niz godina prepoznaje rad Društva Naša djeca Vinkovci, ponosni predstavljamo našu volonterku Ines Lešić koja je u sklopu volonterske nagrade "učiniti nevidljivo vidljivim", 2016. dobitnica volonterske nagrade u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, koju ...
(06/12) Konjički klub ''Eohippus'' dobio Volontersku nagradu za najbolji primjer dobre prakse uključivanja ... - ' VINKOVCI-Povodom Međunarodnog dana volontera već tradicionalno  jedanaestu godinu, Volonterski centar Osijek pod naslovom „Učiniti nevidljivo, vidljivim“ , dodjeljuje Volonterske nagrade. Nagrade se dodjeljuju pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere ...
(05/12) Matko Čolaković, Martin Jozić i Petra Marošević zlatni u gađanju standard zračnom puškom i ... - ' VINKOVCI-U povodu Dana grada Valpova održan je 8.Kup Valpova u gađanju standard zračnom puškom i pištoljem za kadete i kadetkinje. Na natjecanju su nastupili strijelci  iz osam streljačkih društava iz Valpova, Osijeka, Belišća, B.Manastira, Požege , Nuštra i Vinkovaca. U gađanju zračnom puškom ...
(05/12) Ana Marija Savić državna prvakinja u mlađoj kategoriji, a Nina Kovačević druga u starijoj ... - ' VINKOVCI-Nakon održanog Gradskog i Županijskog natjecanja u čitanju naglas u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci uslijedilo je Državno natjecanje u čitanju naglas koje je održano u Sisku. Bilo je to 4. nacionalno natjecanje u čitanju naglas koje je organizirala Narodna knjižnica i čitaonica ...
Hide Main content block

Vijesti

Stručni skup o suzbijanju i prevenciji ovisnosti ...
VINKOVCI-U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti održan je Stručni skup Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga ... više....

Sport

Vinkovački biciklist Ivan Šotola pobjednik ...
VINKOVCI-Biciklisti 'Sokola' su nastupili na 3. kolu međunarodnog Kup Srbije u ciklo-krosu, utrci koja je vožena u okolici Šida, u ... više...

Crna Kronika

Operirana djevojčica koju je napao pas u ...
VINKOVCI-Kao što smo već pisali desetogodišnju djevojčicu napao je pas na povratku iz škole.Vlasnik psa je držao psa na povodcu, a ... više...

Politika

HSP AS i Pero Ćorić nakladnici besplatnog ...
ŠARENGRAD-Kao i svake godine, tradicionalno uz nadolazeće Božićne blagdane HSP AS i njihov glavni tajnik Pero Ćorić izdaju prigodni ... više...