Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu koju su zajednički organizirali Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. Vinkovci. 

Vinkovački sportaši i sportski klubovi i prošle godine nastupali su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, neki s manje, neki s više uspjeha. One najuspješnije među njima nagrađeni su u devet kategorija, neki će športaši dobiti posebne nagrade "Orion", a tu je i posebna kategorija, nagrada za životno djelo. Odluku o najboljima donio je Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, a kao i prethodnih godina najveći broj kandidatura stigao je u kategoriji perspektivni športaš. 

Za perspektivnu športašicu 2017. godine proglašena je Andrea Doria Terzić iz Atletskog kluba "Cibalia". Nagrada Orion dodjeljuje se onim športašima kojima je malo nedostajalo da budu najbolji. Nagradu "Orion" u kategoriji perspektivna sportašica dobit će Lea Brčić iz Vinkovačkog plivačkog kluba.

Za perspektivnog športaša 2017. godine izabran je Dominik Greifenstein iz Taekwondo kluba "Sajnami".Nagradu Orion dobio je Anton Antolović iz Biciklističkog kluba "Sokol-Cestorad" Vinkovci, Filip Vujeva iz Košarkaškog kluba Vinkovci i Frane Blašković iz Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci

Na svečanosti proglašenja nagradu za životno djelo pod nazivom "Novosti" koja se dodjeljuje zaslužnim sportskim djelatnicima, bivšim sportašima i trenerima koji su navršili 60 godina života, od čega su zabilježili najmanje 25 godina amaterskog rada u sportu, te su svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem pridonosili promociji, razvoju i jačanju ugleda vinkovačkog sporta, dobio je Slobodan Pekić, član Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci, legenda vinkovačkog rukometa.

U kategoriji najbolji trener 2017. godine pristigle su tri kandidature, a najbolji trener je Josip Piljić iz  Judo kluba Vinkovci. 

Najbolja ekipa 2017. godine je Judo klub Vinkovci. Nagradu je  preuzela trenerica Judo kluba Vinkovci Ivana Kalinić.

Tri kandidature pristigle su za izbor najbolje momčadi u prošloj godini, a najbolja momčad je Rukometni klub Spačva-Vinkovci. Nagradu je preuzeo trener Josip Mečić.

Najbolji športaš s invaliditetom u 2017. godini je Mario Alilović, Biciklistički klub osoba s invaliditetom "Bosut".

Najbolja športašica grada Vinkovaca u 2017. godini je Tatjana Lovrić Jovanović, Judo klub Vinkovci, majka petero djece.U ovoj kategoriji dodijeljene su i dvije nagrade Orion za posebne rezultate, a dobili su ih  Magdalena Đekić, Atletski klub Cibalia i Doris Lukić, Taekwondo klub "Sajnami".

Najbolji športaš grada Vinkovaca u 2017. godini je Zvonimir Zadro, Biciklistički klub Sokol, a  nagradu Orion u ovoj kategoriji dobio će Marko Nađ, Rukometni klub Spačva-Vinkovci.

Nakon proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu nagradit ćemo autore najboljih fotografija za "Sportski trenutak 2017. godine". Riječ je o fotografijama na kojima se nalaze vinkovački športaši ili klubovi bilo da su snimljene na sportskim borilištima u Vinkovcima ili diljem Hrvatske i svijeta. Sponzori nagrada su tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija i Sokol Vinkovci. Vinkovački vodovod i kanalizacija osigurao je prigodne nagrade za prva tri mjesta, a tvrtka Sokol glavnu nagradu za prvo mjesto.

Treće mjesto osvojio je Mario Kokaj za fotografiju "Triatlon". 

Drugo mjesto osvojio je Tomislav Jonjić za fotografiju "Rukometna-svi kao jedan". 

Prvo mjesto osvojio je Ivan Ćaleta za fotografiju "Skok leđno".

Nagrade najuspješnijima uručili su:  gradonačelnik Ivan Bosančić, zamjenica gradonačelnika dr. Kata Krešić, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti grada Vinkovaca Andrea Vinković i član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca Tomislav Zadro.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je Plesna udruga ''Vinkovačke mažoretkinje'', Luka Katić iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci i Cheerleading klub Ma&Ko.

 

VINKOVCI- U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci proslavljen je 12.rođendan Bibliobusa i proglašeni najčitači, kao i najuspješnije ilustracije priče i pripovjetki

Najčitateljica u kategoriji osnovnih škola za proteklu godinu u Dječjoj knjižnici “Mira” Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci  je Tea Čačić , dok je čitateljska nada Mia Kolarević. U kategoriji najčitateljica s Posudbenog odjela u kategoriji odraslih osoba je Anja Leutar, dok u kategoriji srednjih škola Klaudia Kelemen.

Bibliobus Vukovarsko-srijemske županije slavi 12 godina uspješnog rada, te je ovo bila prigoda proglasiti najčitatelje u Bibliobusu za proteklu godinu, a to su Tena Faletar  iz Vođinaca u kategoriji osnovnih škola, te Vesna Čičerić  iz Ilače u kategoriji odraslih osoba.

 

Ove godine smo imali natječaj za najbolju ilustraciju pripovijetke ili priče gdje je pristiglo preko 150 radova u svim kategorijama, a stručni žiri u sastavu:  akademski slikar i grafičar Želimir Fišić, kustos  galerijskog odjela Gradskog muzeja Vinkovci Ivica Belamarić i voditeljica županijske matične službe Iva Pezer, odabrali su najbolje.

 

U kategoriji ''Individualni rad'' za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole prvo mjesto osvojio je Marko Zovko, 2. razred, OŠ Mare Švel Gamiršek, Vrbanja,  priča: Pastirica i dimnjačar, Hans Christian Andersen, druga je bila  Eleonora Lukić, 2. razred, OŠ Mare Švel Gamiršek, Vrbanja,  priča: Pastirica i dimnjačar, Hans Christian Andersen, dok je treće mjesto osvojila Petra Lučić, 1. razred, OŠ Vladimir Nazor, Komletinci, priča: Nasmijani autobus, Mila Željeznak

U kategoriji ''Rad u skupini'' prvo mjesto osvojio je rad učenika 1. i 4.  razreda PŠ Marinci, OŠ Zrinskih Nuštar, priča: Bajka o čarobnoj ptici, Nada Zidar Bogadi, drugo mjesto osvojio je rad učenika 4. razreda, OŠ Mare Švel Gamiršek, priča: Pastirica i dimnjačar, Hans Christian Andersen, dok je treće mjesto osvojio rad učenika 1. razreda OŠ Josipa Lovretića, Otok, priča: Bajka o čarobnoj ptici, Nada Zidar Bogadi

U kategoriji ''Individualni rad'' za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole prvo mjesto osvojio je Stjepan Komarčić, 6. razred OŠ Vođinci, Vođinci, priča: Breskva u ruci, Tito Bilopavlović, druga je bila Tereza Turić, 7. razred, OŠ Ivana Mažuranića, Vinkovci, priča: Topli potok, Mira Šincek, dok je treće mjesto osvojila Nadia Bucić, 7. razred OŠ Ane Katarine Zrinski, Retkovci, priča: Četvorka iz engleskog, Melita Rundek.

U kategoriji ''Rad u skupini''  prvo mjesto osvojio je rad učenika 5 i 6. razreda, OŠ Ivana Kozarca, Nijemci, priča: Kranjske kobasice, Ana Đokić-Pongrašić (učenice: Lana Farago, Stela Marijanović), drugo mjesto osvojio je rad učenika 6. razreda, OŠ Ivan Kozarac, Nijemci, priča: Svi smo na mreži,a netko u mreži. Učenice: Petra Šibalić, Lucija Šibalić

Posebno priznanje prema odluci žirija dobio je Antun Lešić,  učenik 6. razred OŠ Fra B. T: Leakovića, Bošnjaci, priča: Kranjske kobasice, Ana Đokić-Pongrašić

 

VINKOVCI-U maloj vijećnici Grada Vinkovaca potpisan je Ugovor o suradnji unutar projekta ''Mladi pod svjetlima reflektora društva'' između Grada Vinkovaca i udruge ''Mladi protiv gladi''.

-''Cilj projekta je borba protiv siromaštva, socijalne isključenosti i svih oblika diskriminacije razvojem mehanizama za socijalnu i kulturnu integraciju mladih. Ovaj projekt namijenjen je za uzrast od 15-25 godina i mladih od 15-25 godina koji su u nepovoljnijem položaju (socijalno ugroženi, nezaposleni, dugotrajno nezaposleni i pripadnici nacionalnih manjina).U sklopu projekta mladi će proći  kroz izradu i provedbu Programa participativnih radionica koje će im omogućiti sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim sadržajima koji im nisu inače dostupni, a koji se smatraju uobičajenima u društvu.Na kraju projekta bit će dokumentarni film i predstava koje će mladi pripremiti uz pomoć mentora, a koji će biti prikazani i u HNK-u u Rijeci'', rekla je Jelena Gilja, voditeljica projekta.

 

Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, ovo je jedan hvalevrijedan projekt za mlade u okviru EU projekata

-Moram pohvaliti da su naši mladi napisali jedan izvrstan projekt načelu s voditeljicom projekta Jelenom Giljom i koji je najbolje ocijenjen na ovom natječaju. Kroz ovaj projekt se vidi udruženost mladih i socijalna osjetljivost u Vinkovcima. Mi kao Grad dat ćemo maksimalnu potporu ovom projekt, jer lijepo je vidjeti naše mlade kad se brinu o svima koji su potrebi, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Ustanove koje su uključene u provedbu projekta su Gradsko kazalište Joza Ivakić, Glazbena škola Josipa Runjanina, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, te poznati strip crtač Dubravko Mataković.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali, nositelj projekta je Grad Vinkovci i a partner Udruga ''Mladi protiv gladi'', njegova vrijednost je nešto više od 280 tisuća kuna, a trajat će do svibnja 2019.godine.

 

VINKOVCI- U maloj vijećnici Grada Vinkovaca održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora 53.Vinkovačkih jeseni koje će se održati od 7.-16.rujna, ovogodišnja tema naslovljena je ''Pregršt istine'', a u bogatom programu i ove godine imat ćemo niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja kao i priredbi i koncerata namijenjenih mlađoj populaciji uz neizostavni folklorno-tradicijski dio.

Predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio je da pripreme za najveću hrvatsku smotru izvornog folklora počinju prije nego proteklih godine te očekuje da 53. Vinkovačke jeseni sadržajno i kvalitetom nadmaše prethodne.

Svečanost otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni, 14. rujna pod geslom "Pregršt istine" i ove godine osmislit će Ana Cvenić dugogodišnja scenaristica Vinkovačkih jeseni, a na pozornici će oživjeti slike iz bogatoga književnoga opusa zavičajne književnice Mare Švel Gamiršek.

-Narodni običaji u prvom redu seoski imaju svoje određeno obilježje. Scenarij priredbe svečanog otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni bavit će se jednim godišnjim običajem, a on se odigrava stalno na određeni dan: to je hodočašće na Veliku Gospu – uznesenja Blažene Djevice Marije u svetište usred šume na Šumanovcima, u Cvelferiji. Ustroj scenarija neće biti prikaz potpuno crkveno-vjerskog izvora – nego mora pokazati kako nema nepremostiva jaza među čisto crkvenim vjerskim tradicijama i pravim narodnim običajima ove vrste. Pokazat će i jedno narodno vjerovanje. Za odabir teme ovogodišnje priredbe svečanog otvorenja 53. Vinkovačkih jeseni motivirala nas je književnica Mara Švel-Gamiršek, i to najviše svojim djelom Šuma i Šokci (objavljeno 1940. godine), a i priča o tome kako je u tijeku poplave Cvelferije crkvica u Šumanovcima ostala nepoplavljena i neuništena. (Vjerojatno će ta činjenica u budućnosti  prijeći u legendu.), rekla je Ana Cvenić.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković rekao je kako će se Folklorne večeri održavati od 7. do 11. rujna uz nastupe 61 KUD-a, dok su Dječje vinkovačke jeseni predviđene za 8. i 9. rujna uz sudjelovanje 60-tak dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske. 

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora upriličit će se 15. rujna, a od 14. do 16. rujna održat će se i sve uobičajene središnje priredbe 53. Vinkovačkih jeseni.

 

 

VINKOVCI-Karnevalsko ludilo zahvatilo je i grad na Bosutu, a i ove je godine održan izbor za najljepšu masku u okviru 21.Vinkovačkog karnevala.

Na dobroj staroj lokaciji u Vanilla Clubu u Vinkovcima održan je maskenbal koji je privukao velik broj posjetitelja. U tom poznatom vinkovačkom okupljalištu mladih bilo je uistinu veselo. Svi su željeli bar na trenutak zaboraviti na sve probleme, ući u različite likove i dobro se provesti. 

Tako se ove godine moglo vidjeli Jelenu Rozgu, Fazlinoviće, Klaun crveni na tufne, Alka Vuica, Blosy Mery,Indijanci, Seljaci, Don Jovani i Dona Marija, još niz maski koje su prodefilirale Vanilla Clubom.

Najboljom je proglašena maska Indijanci koja je tako stekla pravo odlaska na karneval u Opatiju sljedeće godine,  drugo mjesto osvojili su Fazlinovići, a treće Jelena Rozga.

Organizaciju ovogodišnjeg maskenbala potpisuje Udruga Vinkovački karneval, a za dobru zabavu do jutarnjih sati pobrinuo se Orion Full band

 

VINKOVCI-U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Centra za znanstveni rad u Vinkovcima u Rodnoj kući Ivana Kozarca, upriličeno je predstavljanje Zbornika radova ''Knjiški Krnjaš I.-II. ''

-Zbornik radova  dvodijelno je komponiran, pa tako prvi dio donosi radove sa Znanstvenog skupa o Ivanu Kozarcu (2015.), dok drugi dio donosi radove sa Znanstvenog skupa o Josipu Kozarcu (2016.).Prije tri godine pokrenuli smo književno-znanstvenu manifestaciju ''Knjiški Krnjaš'' u kojem namjeravamo u šest godina obraditi šest Krnjaških pisaca, trojica su rođena na Krnjašu (Josip Kozarac, Ivan Kozarac, Joza Ivakić), dok su  trojica živjela na Krnjašu ( Stjepan Đaković, Ivan Berislav Grigić i Miroslav Slavko Mađer).Ova manifestacija je osmišljena da se skrene pozornost na kulturni krajolik Krnjaša koji je nezamisliv bez ovih naših veličina. Na današnji dan 8.veljače prije 133 godina rođen je Ivan Kozarac, pa je ovo ujedno bila i proslava njegovog rođendana, a na dan smrti 16.studenoga organiziramo kulturno-znanstvenu manifestaciju '' Knjiški Krnjaš'', rekla je dr.sc.Anica Bilić, znanstvena savjetnica i upraviteljica HAZU-a u Vinkovcima.

Prema riječima prof. dr.sc.Ljiljane Kolenić u Zborniku se vidi da su Ivan i Josip Kozarac jako dobri pisci i svako doba otkriva nešto novo u njima.

-Oni su vezani uz svoj zavičaj, ali su prešli okvire svog zavičaja, Josip Kozarac je preveden na nekoliko jezika, tiskan u mnogim zemljama.U Zborniku je stavljen naglasak na novim promišljanjima i pogledima na ta dva naša pisca, rekla je Kolenić.

U predstavljanju su sudjelovali prof. dr.sc. Ljiljana Kolenić, Msgr. mr. sc. Luka Marijanović i znanstvena savjetnica i upraviteljica HAZU-a u Vinkovcima dr. sc. Anica Bilić, dok je u umjetničkom dijelu programa nastupile učenice Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima:  Maja Stolar, Paula Grubač i Dunja Pavić na flauti pod vodstvom Petre Marković, prof. 

 

VINKOVCI-U srednjoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, te u osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima, svečano su otvoreni školski volonterski klubovi u sklopu projekta ''Školontiranje''.

Školski volonterski klub ''Zvrk'', čiji je koordinator Mia Bilić, otvoren je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, dok se u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima  volonterski klub zove ''Junaci Tesline ulice''.

-U našoj školi osnovali smo  školski volonterski klub pod nazivom ''Junaci Tesline ulice''. Projekt će trajati dvije nastavne godine, a cilj je sudjelovanja u projektu kreiranje zajednice po mjeri učenika, ali i velikog broja članova uže zajednice u Mirkovcima. Odgojem za volontiranje učenici će postati budući aktivni građani te se posvetiti zajedničkom cilju – osnaživanjem zajednice u kojoj žive. Osnovna škola  Nikole Tesle, Mirkovci jedina je osnovnoškolska gradska škola koja sudjeluje u navedenom projektu te se nadamo svesrdnoj suradnji učenika, djelatnika i roditelja. Promicanje tolerancije, pomoći potrebitima i nemoćnima glavne su odrednice rada kluba. Planirano je devet većih volonterskih akcija te se nadamo uspješnoj realizaciji projekta, rekao je Alen Turjak, pedagog škole ''Nikola Tesla'' u Mirkovcima.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.

-Rad školskih volonterskih klubova, koje će voditi osposobljeni školski koordinatori volontera, temeljit će se na aktivnom djelovanju učenika i njihovih roditelja u planiranju i provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, ali i zajednici kojoj pripadaju. Tako će uspostava školskih volonterskih klubova omogućiti kontinuirani proces razvoja volonterstva, a same odgojno-obrazovne ustanove postat će značajni akteri u razvoju lokalne zajednice. Kako bi klub mogao normalno funkcionirati  osigurana su dodatna sredstva za njegovo opremanje od tehničke opreme do ključne opreme za neke fizičke poslove, rekao je Goran Jelenić, voditelj projekta.

 

Zadnje Vijesti:
(25/02) Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije - ' VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević  na izbornom zboru HSP AS održanom u Vinkovcima. -Svojim radom želim dokazati da se izuzetno dobri rezultati u zadnje vrijeme pogotovo  u ...
(25/02) Martin Jozić odličnim nastupom do dva zlata na prvenstvu VSŽ u streljaštvu - ' VINKOVCI-U organizaciji Streljačkog kluba „GRIČ-7“ iz Vukovara, održano je Prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u gađanju serijskom zračnom   puškom za juniore i seniore.  Streljački klub iz Vukovara nema streljanu u Vukovaru u kojoj mogu održati službena županijska natjecanja, te su ...
(25/02) Rukometaši Spačve uz pjesmu ''Inati se Slavonijo'' do pobjede u Karlovcu - ' VINKOVCI-Rukometaši Spačve stigli su do svoje sedme pobjede u ovoj sezoni. Tri kola prije kraja regularnog dijela osvojili su dva važna boda koja ih i dalje drže među prve četiri momčadi i vode u Ligu za prvaka. Bolje su od samog početka igrali Vinkovčani, ali uporni domaćini nisu se predavali. ...
(25/02) Goran Šarić brončani pojedinačno, KPS ''Strijelac'' ekipno srebrni u Srbiji - ' VINKOVCI-Na natjecanju pod nazivom HV PRO-AM STEEL CHALLENGE 2018, koje je održano 24.2. u Novom Slankamenu u Republici Srbiji, sudjelovali su neki članovi Kluba za praktično streljaštvo KPS Strijelac i pri tome ostvarili značajne rezultate. Goran Šarić u pojedinačnom natjecanju u diviziji ...
(22/02) Svjetski dan turističkih vodiča obilježen kroz jednu zanimljivu šetnju i u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Svjetski dan turističkih vodiča i ove godine obilježila je Turistička zajednica Grada Vinkovaca jednom zanimljivom šetnjom kroz povijesne priče o Židovima u Vinkovcima. Na ovoj šetnji ulicama  Vinkovaca okupilo se oko 15-tak građana Vinkovaca koji su unatoč hladnom vremenu obišli sva ...
(20/02) Plivački klub Orion osvojio pet zlata, tri srebra i osam bronci, te proglašen najuspješnijim klubom ... - ' VINKOVCI-Plivački klub "Sremska Mitrovica" iz Sremske Mitrovice bio je domaćin Međunarodnog plivačkog mitinga 10. Piccolo 100 na kojem se natjecala brojna ekipa PK Orion. Na natjecanje u pratnji trenerice Maše Pešec i trenera Marka Novoselca išlo je njih 20. Plivale su se 100metarske dionice u ...
(20/02) Ante Kolak zlatni, Barbara Vučinić srebrna i brončana, Martina Grizelj brončana, David Andabak ... - ' VINKOVCI-U Osijeku je održan 4 regionalni otvoreni stolnoteniski turnir regije Istočna Slavonija za mlađe kategorije, u pojedinačnoj i momčadskoj kategoriji, a Vinkovčani su u se u grad na Bosutu vratili sa 5 osvojenih odličja. Za STK  Cibaliju: Ante Kolak, zlatna medalja u kategoriji  Najmlađi ...
(20/02) Karate klub ''Max'' Ivankovo na dva turnira osvojio 29 zlata, 12 srebra i 19 bronci u Somboru i ... - ' IVANKOVO-Karate klub„Max“ Ivankovo 17. i 18. veljače nastupio je na dva karate turnira i na oba turnira u jakoj konkurenciji zauzelo je prvo mjesto. U subotu, 17.2.2018., u Somboru održan je Međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 300 natjecatelja iz 20-ak klubova i 3 države (Hrvatska, ...
(20/02) Ana Marija Kovač isplivala tri zlata i dva srebra na Otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske osoba s ... - ' VINKOVCI-Na bazenima u Splitu održano je Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom ''Croatia Open 2018.'' na kojem je nastupio 19 klubova od čega 107 plivača/plivačica iz 6 država. Ana Marija Kovač, članica PK Barutana pod vodstvom prof. Marine Zulumović osvojila je 1. mjesto u ...
(19/02) Jan Rakijašić i Nika Brdar osvojili pehare za najbolja isplivana vremena u svojoj kategoriji - ' VINKOVCI-U nedjelju 18.2.2018.g.,Vinkovački plivački klub, sudjelovao je na  međunarodnom ,10. PICCOLO 100, mitingu u Srbiji.  Organizator je plivački klub Sremska Mitrovica, a miting se održao na novoizgrađenom gradskom 25 metarskom bazenu Pinki. Trener Josip Gajčević vodio je 15 plivača i ...
Hide Main content block

Vijesti

Svjetski dan turističkih vodiča obilježen kroz ...
VINKOVCI-Svjetski dan turističkih vodiča i ove godine obilježila je Turistička zajednica Grada Vinkovaca jednom zanimljivom šetnjom ... više....

Sport

Martin Jozić odličnim nastupom do dva zlata na ...
VINKOVCI-U organizaciji Streljačkog kluba „GRIČ-7“ iz Vukovara, održano je Prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u gađanju ... više...

Crna Kronika

Dijete stradalo u prometnoj nesreći, vozač ...
VINKOVCI-U subotu 17.veljače u 15.30 na parkiralištu u Mihanovićevoj ulici (iza trgovine Konzum) dogodila se prometna nesreća u ... više...

Politika

Mirko Jurišić izabran za predsjednika HSP AS ...
VINKOVCI-Mirko Jurišić jednoglasno je izabran  za predsjednika Županijskog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Hrvatske stranke ... više...