Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-Kao što je sokak u slavonskom selu središte zbivanja gdje se doznaju sve novosti, gdje se odvija sve što je važno za život sela, tako je i Slavonski sokak na Trgu dr. Franje Tuđmana, središte zbivanja prošlih i ovogodišnjih 51. Vinkovačkih jeseni. 

U preko 40 štandova, deset malih i deset velikih kućica, u restoranu na obali Bosuta, posjetitelji će svih dana trajanja 51. Vinkovačkih jeseni, od 9. do 18. rujna, moći razgledati i kupiti  proizvode  slavonskih obrtnika koji njeguju tradicionalnu proizvodnju, od domaće rakije i meda, preko zlatoveza, štrikanih reklji i šokačkih kapa do rukotvorina, kulena i drugih slavonskih specijaliteta. 

S obzirom na ogromno zanimanje, organizatori su osigurali još 10 kućica za koje nema prostora na Slavonskom sokaku, ali će biti postavljene u Ulici bana Josipa Šokčevića. Cijena najma za neugostiteljske usluge je ista kao i na Sokaku: 2500 kuna + PDV, dok je cijena za ugostiteljske usluge 7.000 kuna + PDV. Svi koji su ostali bez svog izlagačkog prostora na Sokaku pozivaju se da iskoriste ovu priliku, te se prijave na službenu e-mail adresu: sokak@vinkovacke jeseni.hr. 

 „Javni poziv za izlagače objavljen je 1. lipnja, a već 15 dana kasnije cijeli Slavonski sokak bio je rasprodan, do te mjere da imamo u redu još ljude koji čekaju za najam tog prostora i stoga smo morali ponuditi i novu lokaciju izlagačima, koja nam se uklapa u novi projekt Jeseni, koji će zaživjeti za 52. Jeseni i za sada ga držimo u tajnosti“ – kaže Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Promo Cibalae. 

U Slavonskom sokaku posjetitelji će moći šetati Ulicom rukotvorina, Ulicom sedam čula gdje ima deset kućica u kojima se nudi na kušanje slavonske specijalitete. Gosti se mogu zabaviti se na  Trgu zabave, koji či ne pozornica na Sokaku, te Glavni šator. Tijekom dana, na maloj pozornici uz Sokak, izmjenjivat će se tamburaški sastavi, a na večer u velikom šatoru održavaju se Folklorne večeri i koncerti. 

„Slavonski sokak zamislili smo kao središnje mjesto događanja u programu Vinkovačkih jeseni. Prednost ćemo naravno dati izvornim, autohtonim proizvodima, što je u duhu manifestacije, no želimo sve gospodarstvenike okupiti na jednom mjestu, u središtu Vinkovaca. U ovom sokaku želimo posjetiteljima pružiti prigodu da osjete Slavoniju svim svojim čulima. Ovdje će svoje mjesto naći gospodarstvenici, koji u svojoj ponudi imaju izvorne slavonske proizvode. U Ulici suvenira i rukotvorina, predstavljaju se izlagači sa svojom nematerijalnom kulturnom baštinom, koja se kroz dugi niz godina prenosila s koljena na koljeno. I na kraju, na Trgu restorana, gosti će iz prve ruke moći doznati sve o slavonskoj kuhinji uz kušanje specijaliteta – naglašava Mirjam Jukić. 

,

VINKOVCI-U prostorijama ZAKUDA-a Vinkovci održana je konferencija za medije na kojoj su najavljene 51. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 9. do 18. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a na kojoj se očekuje oko osam tisuća izvođača.

-''Svečanost otvaranja Vinkovačkih jeseni održava se pod sloganom „Večer oproštajna“, dakle momačka večer, a scenaristica Ana Cvenić je u bogatom programu pokazala jedan segment života u Slavoniji i dala viziju života u našem kraju. Naš Slavonski sokak je prepun izlagača pa nismo mogli prihvatiti sve koji su željeli unajmiti prostor, a i za Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva vlada veliko zanimanje izlagača. Ovogodišnji Sajam je ojačan Poslovnim uzletom, panelom koji smo organizirali s partnerom Stiryjom i Poslovnim dnevnikom. Sajam će imati međunarodni karakter, jer su najavljeni izlagači iz susjedstva i već se pokazao značajnim u gospodarskom osnaživanju naše županije i grada. U dva dana nastupaju mali folkloraši na sada već tradicionalnim Dječjim vinkovačkim jesenima.Novost su Mali divani koji će se održati u Glavnom šatoru nakon svečanosti otvaranja čime smo htjeli dati mogućnost svim onima koji nisu na Šokačkim divanima, da se zabave uz pristupačne cijene slavonskih specijaliteta. Osim toga novost ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je Užina naših starih posljednjeg dana Folklornih večeri, no osim folklora, ima i priredbi i koncerata za mlade u sklopu Urbanih jeseni, istaknuo je Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 51.Vinkovačkih jeseni

Stjepan Đurković, tajnik Organizacijskog odbora 51. Vinkovačkih jeseni, istaknuo je kako nastupe KUD-ova na Folklornim večerima prati stručno povjerenstvo koje će ocijeniti koje će grupe predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnim i međudržavnim smotrama izvornog folklora, a u svečanom mimohodu  središtem Vinkovaca prodefilirati će više od 70 KUD-ova, osam tisuća izvođača, 50 konjanika i svatovskih zaprega

Marketinška tvrtka Promo Cibalae na čijem čelu je već dvije godine  Mirjam Jukić, puno je osnažila Vinkovačke jeseni, što se vidi prema broju samih manifestacija u sklopu samih Vinkovačkih jeseni, kao i u organizacijskom dijelu.

-Željela bih istaknuti kako imamo puno veće zanimanje izlagača, posjetitelja ali i medija, tako da Vinkovačke jeseni bilježe najveće zanimanje izlagača do sada što je pokazatelj koliko su Vinkovačke jeseni primamljive i u gospodarskom smislu.Svi koncerti i priredbe su besplatni, osim za Elektronski party, istaknula je Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Promo Cibalae.

Ovo je najbolja pozivnica da od 9.-18. rujna dođete u grad na Bosutu, očekuje vas veliki broj koncerta, priredbi, svega onoga vezanog za tradiciju, jer Vinkovačke jeseni su manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, a ove godine se očekuje preko 150.000, zato ''Dođi u Vinkovce !!'' .

 

 

VINKOVCI- U maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima, Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik potpisao je sporazum o izvođenju radova na Sanaciji odlagališta neopasnog otpada Papuk u Vinkovcima s nositeljem Zajednice izvođača Sokol, Ugovor za pružanje usluga tehničke pomoći pri vođenju projekta i usluga promidžbe na projektu sanacije odlagališta neopasnog otpada “Papuk” u Vinkovcima s Institutom građevinarstva Hrvatske i Ugovor za pružanje usluga stručno-financijskog nadzora i Koordinatora II zaštite na radu na projektu Sanacija odlagališta neopasnog otpada Papuk u Vinkovcima s članom zajednice ponuditelja Bodat. 

-Zbog postupka javne nabave, žalbi, malo se vrijeme odužilo, tako da će se morati raditi užurbano kako bi u tri mjeseca sve bilo gotovo.Sretni smo da je Grad Vinkovci uspio osigurati od Europske unije toliko sredstva za deponiju (45 milijuna kuna).Međutim kako su izvođači išli sa nižim cijenama zbog konkurencije, tvrtka Sokol iz Vinkovaca bila je najbolji ponuđač sa 32,5 milijuna kuna.Tvrtka Sokol je vinkovačka tvrtka, kao i četiri partnera koji su također iz Vinkovaca, tako da će najveći dio novca koji dolazi iz Europske unije ostati na području grada Vinkovaca, istaknuo je Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik.

Projekt Sanacija odlagališta neopasanog otpada Papuk na području grada Vinkovaca dio je strateškog pristupa rješavanja otpada u Hrvatskoj.Projekt planira sanaciju i zatvaranje napuštenog odlagališta otpada ''Papuk'', koji nije bio u funkciji oko 25 godina, a sada će to biti preuređeno u šetnicu s krajobraznim uređenjem, te dječjim igralištem na površini oko 7,5 hektara.

 

VINKOVCI-Folklorne večeri su jedna od najstarijih priredbi Vinkovačkih jeseni na kojima nastupaju kulturno-umjetnička društva iz cijele Vukovarsko-srijemske županije pa je ona, zapravo, županijska smotra folklora s koje, folklorna skupina koju stručno povjerenstvo ocijeni najboljom, predstavlja županiju i otvara Državnu smotru izvornog hrvatskog folklora koja se održava u sklopu Vinkovačkih jeseni.

Organizator, Zajednica kulturno-umjetničkih djelatnosti, pobrinula se i pozvala sve folklorne skupine najistočnije županije koje njeguju folklor, plesove, pjesme i tradicijsku baštinu svoga mjesta da djelić svoga umijeća, koje uvježbavaju preko godine, publici pokažu na pozornici pod velikim šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni, svake večeri od 19 do 21 sat, od 9. do 14. rujna. 

Vinkovčanima i njihovim gostima na pozornici pod velikim šatorom predstavit će se oko 60 KUD-ova, odnosno svake večeri desetak. Uz folklorne skupine iz sela, jedne večeri nastupaju  folkloraši iz gradskih KUD-ova. Nakana organizatora je da folklorašima iz ruralnih sredina, ali i gradskih, pruži priliku da pokažu što su tijekom godine uvježbali u očuvanju baštine svoga mjesta, običaja u vrijeme sjetve, žetve, berbe, ženidbe, to je prilika za pokazati kako se kod njih peče rakija, proslavlja kirbaj ili kako se obavlja tradicionalna svinjokolja i da pokažu narodnu nošnju svoga mjesta koje ljubomorno čuvaju u kobilašima i iznose je samo u posebnim, svečanim prigodama kao što je manifestacija Vinkovačke jeseni.

Franjo Japelj,  glavni koordinator Folklornih večeri kaže kako su pripreme odrađene i još su moguće, ako bude potrebno, samo male izmjene termina nastupa pojedinih skupina. 

„Do sada je uvijek za trajanja Folklornih večeri šator bio pun, nastupe bi pratilo 4 do 5 tisuća gledatelja, ovisno koja od hrvatskih estradnih zvijezda nastupa odmah nakon Folklornih večeri. Ove godine uvodimo novinu za koju se nadamo da će biti dobro prihvaćena od publike. Naime, zadnjeg dana Folklornih večeri, u srijedu 14. rujna, u šatoru pripremili smo priredbu „Užina naših starih“ gdje će svoje štandove imati Kulturno-umjetnička društva koja preko godine organiziraju u svojim mjestima nekakvu manifestaciju. Nositelji će predstaviti svoje manifestacije, upoznati Vinkovčane i njihove goste što mogu vidjeti na njihovim priredbama, pa će se možda netko odlučiti posjetiti tijekom godine njihovu priredbu. Svaki KUD će se predstaviti nečim što je karakteristično za njihovu manifestaciju  - šunkijada, kulenijada, rakije, vina, razni slavonski specijaliteti“ –na kraju je rekao Franjo Japelj. 

 

VINKOVCI-U Dječjem domu ''Sv.Ana'' Vinkovci bilo je posebno svečano, a povod je bilo uručivanje informatičke opreme ravnateljici Dječjeg doma Sv. Ana Meliti Pavošević od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koju je uručio v.d. direktor Ljubomir Majdandžić.

 -Zbog uvođenja novog informatičkog sustava, 21 računalo koje je ispravno, no nekompatibilno s novim sustavom, Fond je odlučio donirati računala kako bi se omogućio njihovo daljnje korištenje onima kojima je to najpotrebnije.Ova akcija, osim društveno-humanitarne poruke, ima za cilj i onu ekološku – potaknuti ponovnu uporabu stvari i proizvoda te tako u konačnici smanjiti količinu otpada koji se odlaže, istaknuo je Majdandžić.

Ravnateljica Dječjeg doma ''Sv. Ana'' Melita Pavošević zahvalila se na vrijednoj donaciji koja će još dodatno opremiti informatičku učionicu, te je između ostalog rekla:

-Računala će zamijeniti dotrajala računala u našoj informatičkoj učionici.Sami ne bi mogli sve to izmijeniti, zato koristim ovu priliku kako bi se zahvalila na uistinu vrijednoj donaciji.Djeca su bila oduševljena kad su saznala da dolazi donacija računala koja će im puno pomoći oko svakodnevnih obaveza, a kako će biti raspoređena u neke prostorije koje nisu vezane za informatičku učionicu, to će im pomoći kako bi prekratili vrijeme u domu, istaknula je Melita Pavošević, ravnateljica Dječjeg doma ''Sv.Ana'' u Vinkovcima.

Prema riječima Ivana Bosančića, zamjenika vinkovačkog gradonačelnika ovo je vrijedna donacija od strane Fonda, no kako je istaknuo, ovo je ujedno poziv svima onima koji imaju računala a neznaju što bi s njima, da ih doniraju onima kojima su najpotrebnija.

 

VUKOVAR- Ultramaraton Vukovar-Srebrenica pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića krenuo je s Ovčare , a povodom 21. godišnjice srebreničkog genocida.

U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca maratonce su dočekali dogradonačelnici Grada Vinkovaca Tomislav Šarić i Ivan Bosančić, te vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić koji je između ostalog rekao:

-Bitno je da im zahvalimo na ovom njihovom ultramaratonu, na žrtvi koju će oni podnijeti, a da bi uvijek u sjećanju ostala žrtva Vukovara i Srebrenice jer su to dva simbola stradanja kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik.

-Namjera je podsjetiti na sve nevino stradale građane Hrvatske  i Bosne i Hercegovine tijekom srpske agresije te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dvaju gradova žrtava, Vukovara i Srebrenice.U ovogodišnjem petom po redu ultramaratonu sudjeluju četiri maratonca, od toga tri hrvatska branitelja sa statusom ratnog vojnog invalida koji će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari), te Daniel Srb koji je pretrčao cijelu dionicu od Vukovara do Vinkovaca, istaknuo je Elvir Rakipović, sudionik Domovinskoga rata, umirovljeni časnik i jedan od maratonaca na dionici Vukovar-Srebrenica.

Ultramaraton završava 10. srpnja, a 11. srpnja sudionici će nazočiti komemorativnom skupu koji će se održati u spomen na žrtve genocida u Srebrenici. 

 

 

 

VINKOVCI-U odličnoj organizaciji Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, a u suradnji s Europe Direct Vinkovci i Volonterskim centrom Osijek održana je radionica pod nazivom "Biti volonter".

-''Iskustva volontera su različita i često puta volonter nije lako biti. Ali ispunjeno srce, obostrano zadovoljstvo i korisnika i volontera, iskustvo zajedništva, prijateljstvo s različitih strana, ponos kada dijete nauči vezati tenisice ili boje, samo su jedan mali dio onoga što volontiranje pruža. Kao predsjednica društva, ponosna sam na sadašnji tim koji svojim trudom, voljom, srcem i ogromnom željom provodi aktivnosti i pomaže oko svih poslova u udruzi. Oni su ljudi koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge za dobrobit društva. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za volontiranje u našoj organizaciji da na se jave putem kontakta 0995167089, Antonija Spajić ili u inbox facebook stranice ''DND Vinkovci'', istaknula je Antonija Spajić, predsjednica Društva Naša djeca Grada Vinkovaca.

Cilj ove radionice bio je unaprijediti znanja i osnovne vještine važne za volontiranje te pripremiti sudionike za volontiranje u organizaciji i lokalnoj zajednici. Važne tematske cjeline koje su predstavljene jesu: Volontiranje u Europskoj uniji(učestalost), vrijednosti volonterstva, etički kodeks volontera, potrebe za volontiranjem, prava i obveze volontera, te primjeri iz prakse.

 

Najnovije vijesti

Zadnje Vijesti:
(24/08) Prijavite ekipe za popularni kviz ''Pet na pet'' i osvojite vrijedne nagrade - ' ZAGREB- RTL je u potrazi za ekipama koje bi sudjelovale u kvizu ''Pet na pet''. U ovom se obiteljskom, zabavnom i opuštenom kvizu ne traži znanje, nego općenito mišljenje većine hrvatskih gledatelja.   Ukoliko se želite igrati, osvojiti nagrade te pritom promovirati svoju Udrugu, ili pak imate ...
(23/08) 4.Antičke filmske večeri zablistale u punom sjaju u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Četvrte Antičke filmske večeri zablistale su u punom sjaju, tako se može ukratko opisati početak u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, gdje se okupio veliki broj posjetitelja. U dvodnevnom programu, uz  film “Zvizdan” koji je prikazan prvog dana, bit će prikazan i film “Bravo!/Aferim!” ...
(23/08) Radionicom runskog pisma i predavanjem započeo InBook 2016. u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci započelo je ovogodišnje izdanje InBook-a 2016. kojeg zajednički organiziraju Mia Filipov i Martina Ivanko, a održava se od 22. do 31. kolovoza s čak šest večeri zanimljivih sadržaja. Na početku smo imali  zanimljivo predavanje i radionicu ...
(22/08) Plenković: ''Slavonija mora biti prioritet za buduću Vladu'' - ' VINKOVCI-Veliki broj građana Vinkovaca,članova i simpatizera HDZ-a okupio se u pješačkoj zoni Grada Vinkovaca na predstavljanju kandidata V.Izborne jedinice za Hrvatski sabor, a ujedno je predstavljen i izborni program HDZ-a 2016. ''Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost''. ...
(20/08) Andrej Plenković predstavlja izborni program HDZ-a u ponedjeljak u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković 22. kolovoza 2016. posjetiti će Vinkovce i predstaviti izborni program HDZ-a 2016.  „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Također, u sklopu događaja predstavit će se kandidati s liste HDZ-a za Hrvatski ...
(18/08) Odlični rezultati Judo kluba Vinkovci na međunarodnom turniru u Bosni i Hercegovini - ' VINKOVCI- U Prnjavoru je održan Međunarodni judo Kup "Mala Europa" 2016 Prnjavor, BIH.U konkurenciji preko 450 natjecatelja iz BiH, Srbije, Slovenije, Rusije, Rumunjske, Hrvatske i Crne Gore boje kluba branilo je šest natjecatelja Judo kluba Vinkovci.  U kategoriji U10 - kategoriji do 28 kg Stiv ...
(18/08) Priveden mladić koji je sprejom oštetio spomen bistu branitelja Jean Michela Nicoliera - ' VUKOVAR-Vukovarsko-srijemska policija provela je kriminalističku istragu nad maloljetnikom iz Vukovara, za kojeg je utvrđena sumnja da je 12. kolovoza u Vukovaru crvenim lak sprejom pošarao i oskrnavio spomen poprsje vukovarskog branitelja, francuskog dragovoljca Jeana Michela Nicoliera. Izvor ...
(16/08) Nuštarac Marin Šimundić brončani u stolnom tenisu na 20.Sportskim igrama mladih - ' SPLIT-Na održanoj Državnoj završnici u stolnom tenisu u okviru 20.Sportskih igara mladih u kategoriji 2001. i mlađi za dječake i djevojčice bilo je 16 dječaka i 14 djevojčica. Nakon igranja po skupinama u prvom polufinalu kod dječaka Andi Smolčić iz Siska pobijedio je Marina Šimundića iz Nuštra ...
(16/08) Vinkovački biciklisti uspješni na utrci u Tuzli - ' VINKOVCI-Biciklisti 'Sokola' nastupili su na cestovnoj utrci '8.Memorijal tuzlanskim biciklistima' koja je bodovana za Premijer ligu Bosne i Hercegovine te međunarodni Dunavski  kup.  Ovu međunarodnu utrku je uspješno organizirao biciklistički klub 'Zmaj od Bosne' iz Tuzle i Kulturna zajednica ...
(16/08) Nika Brdar i Dorian Vugrek osvojili tri zlata u Virovitici - ' VINKOVCI-Proteklog vikenda 13.08. 2016.povodom Rokova,  plivački klub Virovitica organizirao je na Gradskom bazenu otvoreno prvenstvo u plivanju. Nastupilo je dvjestotinjak plivača iz 14 klubova iz Hrvatske, Mađarske i Italije. Natjecalo se u 5 dobnih kategorija i 7 disciplina. Vinkovački ...
Hide Main content block

Vijesti

Prijavite ekipe za popularni kviz ''Pet na pet'' ...
ZAGREB- RTL je u potrazi za ekipama koje bi sudjelovale u kvizu ''Pet na pet''. U ovom se obiteljskom, zabavnom i opuštenom kvizu ne ... više....

Sport

Odlični rezultati Judo kluba Vinkovci na ...
VINKOVCI- U Prnjavoru je održan Međunarodni judo Kup "Mala Europa" 2016 Prnjavor, BIH.U konkurenciji preko 450 natjecatelja iz BiH, ... više...

Crna Kronika

Poginuo biciklist u Vinkovcima
VINKOVCI-U ponedjeljak, 11.srpnja negdje oko 14 sati došlo je do teške prometne nesreće u ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima, gdje ... više...

Politika

Plenković: ''Slavonija mora biti prioritet za ...
VINKOVCI-Veliki broj građana Vinkovaca,članova i simpatizera HDZ-a okupio se u pješačkoj zoni Grada Vinkovaca na predstavljanju ... više...