Pause
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

  • 5

  • 6

  • 7

VINKOVCI-U Dječjem domu ''Sv.Ana'' Vinkovci bilo je posebno svečano, a povod je bilo uručivanje informatičke opreme ravnateljici Dječjeg doma Sv. Ana Meliti Pavošević od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koju je uručio v.d. direktor Ljubomir Majdandžić.

 -Zbog uvođenja novog informatičkog sustava, 21 računalo koje je ispravno, no nekompatibilno s novim sustavom, Fond je odlučio donirati računala kako bi se omogućio njihovo daljnje korištenje onima kojima je to najpotrebnije.Ova akcija, osim društveno-humanitarne poruke, ima za cilj i onu ekološku – potaknuti ponovnu uporabu stvari i proizvoda te tako u konačnici smanjiti količinu otpada koji se odlaže, istaknuo je Majdandžić.

Ravnateljica Dječjeg doma ''Sv. Ana'' Melita Pavošević zahvalila se na vrijednoj donaciji koja će još dodatno opremiti informatičku učionicu, te je između ostalog rekla:

-Računala će zamijeniti dotrajala računala u našoj informatičkoj učionici.Sami ne bi mogli sve to izmijeniti, zato koristim ovu priliku kako bi se zahvalila na uistinu vrijednoj donaciji.Djeca su bila oduševljena kad su saznala da dolazi donacija računala koja će im puno pomoći oko svakodnevnih obaveza, a kako će biti raspoređena u neke prostorije koje nisu vezane za informatičku učionicu, to će im pomoći kako bi prekratili vrijeme u domu, istaknula je Melita Pavošević, ravnateljica Dječjeg doma ''Sv.Ana'' u Vinkovcima.

Prema riječima Ivana Bosančića, zamjenika vinkovačkog gradonačelnika ovo je vrijedna donacija od strane Fonda, no kako je istaknuo, ovo je ujedno poziv svima onima koji imaju računala a neznaju što bi s njima, da ih doniraju onima kojima su najpotrebnija.

 

VUKOVAR- Ultramaraton Vukovar-Srebrenica pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića krenuo je s Ovčare , a povodom 21. godišnjice srebreničkog genocida.

U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca maratonce su dočekali dogradonačelnici Grada Vinkovaca Tomislav Šarić i Ivan Bosančić, te vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić koji je između ostalog rekao:

-Bitno je da im zahvalimo na ovom njihovom ultramaratonu, na žrtvi koju će oni podnijeti, a da bi uvijek u sjećanju ostala žrtva Vukovara i Srebrenice jer su to dva simbola stradanja kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik.

-Namjera je podsjetiti na sve nevino stradale građane Hrvatske  i Bosne i Hercegovine tijekom srpske agresije te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dvaju gradova žrtava, Vukovara i Srebrenice.U ovogodišnjem petom po redu ultramaratonu sudjeluju četiri maratonca, od toga tri hrvatska branitelja sa statusom ratnog vojnog invalida koji će u pet etapa prijeći 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari), te Daniel Srb koji je pretrčao cijelu dionicu od Vukovara do Vinkovaca, istaknuo je Elvir Rakipović, sudionik Domovinskoga rata, umirovljeni časnik i jedan od maratonaca na dionici Vukovar-Srebrenica.

Ultramaraton završava 10. srpnja, a 11. srpnja sudionici će nazočiti komemorativnom skupu koji će se održati u spomen na žrtve genocida u Srebrenici. 

 

 

 

VINKOVCI-U odličnoj organizaciji Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, a u suradnji s Europe Direct Vinkovci i Volonterskim centrom Osijek održana je radionica pod nazivom "Biti volonter".

-''Iskustva volontera su različita i često puta volonter nije lako biti. Ali ispunjeno srce, obostrano zadovoljstvo i korisnika i volontera, iskustvo zajedništva, prijateljstvo s različitih strana, ponos kada dijete nauči vezati tenisice ili boje, samo su jedan mali dio onoga što volontiranje pruža. Kao predsjednica društva, ponosna sam na sadašnji tim koji svojim trudom, voljom, srcem i ogromnom željom provodi aktivnosti i pomaže oko svih poslova u udruzi. Oni su ljudi koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge za dobrobit društva. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za volontiranje u našoj organizaciji da na se jave putem kontakta 0995167089, Antonija Spajić ili u inbox facebook stranice ''DND Vinkovci'', istaknula je Antonija Spajić, predsjednica Društva Naša djeca Grada Vinkovaca.

Cilj ove radionice bio je unaprijediti znanja i osnovne vještine važne za volontiranje te pripremiti sudionike za volontiranje u organizaciji i lokalnoj zajednici. Važne tematske cjeline koje su predstavljene jesu: Volontiranje u Europskoj uniji(učestalost), vrijednosti volonterstva, etički kodeks volontera, potrebe za volontiranjem, prava i obveze volontera, te primjeri iz prakse.

 

VUKOVAR-Polaganjem vijenaca na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, svetom misom u crkvi Gospe Fatimske i okupljanjem na Trpinjskoj cesti kod tenka, obilježena je deveta godišnjica smrti legendarnog branitelja Trpinjske ceste i Vukovara pukovnika  Marka Babića. 

Vijenac na grob Marka Babića položila su brojna izaslanstva, članovi obitelji, suborci, gradske organizacije HDZ-a i HKS-a, te Grad Vukovar. 

 Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Ante Deur naglasio je kako se istinski heroji nikada ne zaboravljaju, a ovakve tužne obljetnice čuvaju od zaborava sjećanja na njihovu ulogu u Domovinskom ratu.

 Zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić prisjetio se ogromnog doprinosa heroja Trpinjske ceste.

 - Odajući počast Marku Babiću, odajemo počast i svim braniteljima koji su branili ovaj grad, ali i cijelu Republiku Hrvatske, istaknuo je Vukić i dodao  kako preživjeli branitelji imaju ulogu širenja istine o Domovinskom ratu na mlađe naraštaje.

Marko Babić je bio istinski heroj Domovinskog rata. Kao zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti uništio je 14 tenkova.Sa "Žutim mravima" i "Pustinjskim štakorima" organizirao je iznimno uspješnu protuoklopnu borbu u zoni odgovornosti 3. bojne, čije je zapovijedanje preuzeo nakon pogibije Blage Zadre u listopadu 1991. godine.

 

VINKOVCI-U subotu, 2.srpnja se na Trgu Vinkovačkih jeseni sprema velika fešta koja kreće već od ranih jutarnjih sati kada započinje natjecanje u sportskom ribolovu, a sve pod zajedničkim imenom ''Ožujsko ribički i fiš kup''.

Negdje oko 14.00 sati za Vinkovčane će kuhati Baby Dooks Celebrity MasterChef, a veliko finale samog dana kreće oko 17.00 sati kada će započeti natjecanje u spremanju fiša.U prvom dijelu dana sve će biti začinjeno dobrom  tamburaškom glazbom.Program će voditi poznati voditelj i glumac Darko Janeš.

18:00 - 20:00 kreće ''Umirovljeničko ljeto'' gdje će nastupi umirovljenički KUD-ova grada Vinkovaca ( "Tamburica", "Golubica", "Tkanica", "Izvor") i nastup naših gostiju iz Daruvara.U 20.00 sati je nastup tamburaških sastava, a proglašenje najboljih ribiča i fiš majstora je oko 21.00 sat.

Ovo je najbolja pozivnica da subotu, 2.srpnja provedete na Trgu Vinkovačkih jeseni uz Ožujsko.

Izvor foto: Nova TV

 

VINKOVCI-Upravni odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, prezetnirao je svoj rad, a pročelnik Mario Banožić, opisao je sve ono što su napravili u dosadašnjem periodu.

Upravni odjel za kulturu i turizam kandidirao se na natječaje Ministarstva kulture tri projekta u vrijednosti 2.799.587,10 kn, a za prijavljene projekte dobili sufinanciranje u vrijednosti 200.000,00 kn (Izrada Izvedbenog projekta za crkvu sv. Ilije na Meraji).

Na natječaje Ministarstva turizma prijavili su dva projekta u vrijednosti 1.139,800 kn, a za prijavljene projekte dobili sufinanciranje u vrijednosti 295.000,00 kn (Izmjena projektno-tehničke dokumentacije za Hrvatski dom).

Kandidirali su i na natječaje Hrvatske turističke zajednice pet projekata u vrijednosti 1.927.000,00 kn i uskoro očekujemo objavu rezultata, osim toga nadaju se da će, kao prvi puta prošle godine, Vinkovačke jeseni biti među 11 TOP događanja na razini cijele Republike Hrvatske.

Osim domaćih izvora financiranja, nastojali su se prijavljivati i koristiti sredstva Europske unije te su se prijavili na natječaj „Europa za građane“ na koji je prijavljen projekt „I understand“ vrijednosti 97.750,00 eura. Na natječaje prekogranične suradnje prijavljena su tri projekta (suradnja s Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom), a vrijednost prijavljenih projekata iznosi 1.407.362,21 eura. Za navedene projekte očekuju financiranje, te da će na taj način olakšati ustanovama u kulturi i subjetima u turizmu održivi socio-ekonomski razvoj kroz pretvaranje gradske arheološke, povijesne i kulturne baštine u turističke atrakcije mapiranjem postojećih bogatstava, kreiranjem ruta (biciklističkih, kulturnih itd.), edukaciju i razmjenu iskustava, te promociju područja. 

Kroz Program javnih potreba u kulturi Grada Vinkovaca objavili su obrasce za prijavu koje su uskladili s obrascima za prijavu na natječaje Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture što je subjektima u kulturi olakšalo prijavu na natječaje navedenih subjekata. Rezultat navedenoga je i činjenica da je gradskim ustanovama i udrugama dodijeljeno 721.000,00 kn putem natječaja koje je raspisalo Ministarstvo kulture.

Također, do kraja godine planiraju riješiti imovinsko-pravne odnose u Arheološkom parku Sopot i na arheološkom lokalitetu Kamenica kako bi realizirali ideje Gradskog muzeja Vinkovci i osigurali im kvalitetne izvore financiranja kako za tehničku dokumentaciju, tako i za izvedbu projekata.

 

VINKOVCI-Izborna skupština Kajak-kanu kluba Vinkovci iznjedrila je novog predsjednika kluba, te nova radna tijela i sa puno ambicija kreću u naredni period.

Nakon razrješenja članova svih tijela Kajak-kanu kluba Vinkovci , prišlo se izboru novih. Za predsjednika je izabran Željko Božić, a uz njega u Izvršni odbor izabrani su: Mario Jurić, Viktor Lukačević, Božo Pavlović, Tunjo Tomić, Zvonimir Rozić i Mile Župarić.

Izabran je tročlani Nadzorni odbor i Sud časti, a za tajnika izabran je Ante Gale, dok će funkciju trenera obnašati Stjepan Sertić. 

U svom obraćanju Željko Božić, novi predsjednik Kajak kanu kluba Vinkovci, istaknuo je kako ih očekuje puno posla gdje će se prvo raditi na omasovljenju članstva, a potom da se poslože selekcije jer ovaj klub uvijek je imao odlične rezultate na mnogim natjecanjima

 

Najnovije vijesti

Zadnje Vijesti:
(18/07) Plivački klub ''Orion'' Vinkovci osvojio 13 zlatnih i dvije srebrne medalje u Đakovu - ' VINKOVCI-PK Đakovo bio je organizator tradicionalnog plivačkog natjecanja Đakovačko ljeto u subotu 16. srpnja.  Okupio je plivačice i plivače iz osam klubova iz Mađarske, Srbije i Hrvatske, a dio ih je ipak otkazao dolazak.  Trenerica PK Orion Maša Pešec na natjecanje je išla sa šest ...
(12/07) Učenici OŠ Bartola Kašića Vinkovci sudionici projekta ''More prijateljstva'' u Dubrovniku - ' VINKOVCI-U sklopu projekta  ''More prijateljstva'' koji se u  Dubrovniku  održao već četvrti put boravilo je 32 učenika  od 5.do 8. razreda osnovne škole OŠ Bartola Kašića Vinkovci i njihovi mentori .Projekt je trajao od 6. do 12. srpnja, a najbolje ga opisuju riječi djeca, sunce , more i ...
(11/07) Poginuo biciklist u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U ponedjeljak, 11.srpnja negdje oko 14 sati došlo je do teške prometne nesreće u ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima, gdje je smrtno stradao biciklist T.P. (45).  Prema izjavi svjedoka s kojima smo razgovarali, navodno se biciklist iz sporedne ulice pokušao uključiti u promet u Ulici ...
(09/07) Najbolji grah skuhala je ekipa ''Stoka iz bloka'' na 2.Grahijadi u Vinkovcima - ' VINKOVCI-U gradu na Bosutu održano je 2. Otvoreno prvenstvo grada Vinkovaca u kuhanju graha u kotliću, ''Grahijada 2016. ''u zajedničkoj organizaciji Ugostiteljskog objekta Krnjaš, Turističke zajednice grada Vinkovaca i Mjesnog odbora. Na održanom natjecanju bilo je šest kotlića, a kako samo ...
(09/07) HSP AS potvrdio spremnost samostalnog izlaska na izbore - ' ILOK- U Iloku je održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke HSP dr.Ante Stračević, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana stranke kao najvišeg stranačkog tijela.  Višednevne stranačke aktivnosti po Odborima iznjedrile su „Deklaraciju o političkom djelovanju HSP AS s ciljem ...
(08/07) Poziv volonterima za organizaciju Fišijade - ' VINKOVCI-Turistička zajednica Grada Vinkovaca uputila je Javni poziv volonterima za organizaciju Fišijade.   POZIV VOLONTERIMA   Kada: 15. srpnja  2016. godine Gdje: Šetalište Dionizija Švagelja (obala Bosuta) Rok za prijavu: 13. srpnja 2016. Kontakt: 032/334-653 ili e-mail: ...
(07/07) Bosiljko Stanić fizički napadnut ispred Diskonta - ' VINKOVCI-U prijepodnevnim satima ispred Diskonta ''Boso'' u Genscherovoj ulici došlo je do fizčkog napada na Bosiljka Stanića, drvenom palicom ispred njegovog osobnog automobila. -''Dobio sam par prijetnji da će mi sto metaka u glavu zabiti, kako meni tako i cijeloj obitelji.Nisam vjerovao da je ...
(06/07) Dorian Vugrek isplivao tri zlatna i dva srebrna odličja u Sisku - ' VINKOVCI-Proteklog vikenda u Sisku, 02.07. 2016.g održano je regionalno prvenstvo Hrvatske regija 4 po dobnim skupinama. Trener Zvonimir Pinter je poveo 24 plivača i plivačice na dvodnevno natjecanje.  Nastupilo je 14 klubova iz Hrvatske, a cilj je bio isplivati limit za Prvenstvo Hrvatske u ...
(06/07) HSS se zalaže za javne biciklove u Vinkovcima - ' VINKOVCI-Hrvatska seljačka stranka Vukovarsko-srijemske županije održala je medijsku konferenciju na temu ''Nextbike sustav javnih bicikala u Vinkovcima''. -O problemu biciklista u gradu Vinkovcima se govori oko 20-tak godina i svake godine slušamo iste priče, ali se do sada nije ništa ...
(06/07) Martin Jozić srebrni i brončani na prvenstvu Hrvatske - ' VINKOVCI-U Solinu je održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom malokalibarskom puškom 50 m , trostav 3x10 kadeti, 20 m ležeći kadeti,  trostav 3x20 juniori i 40 ležeći juniori. Na natjecanju je nastupilo 38 kadeta  20 hitaca ležeći, 15 kadeta  trostav 3x10, 34 juniora u disciplini 40 hitaca ...
Hide Main content block

Vijesti

Učenici OŠ Bartola Kašića Vinkovci sudionici ...
VINKOVCI-U sklopu projekta  ''More prijateljstva'' koji se u  Dubrovniku  održao već četvrti put boravilo je 32 učenika  od 5.do 8. ... više....

Sport

Plivački klub ''Orion'' Vinkovci osvojio 13 ...
VINKOVCI-PK Đakovo bio je organizator tradicionalnog plivačkog natjecanja Đakovačko ljeto u subotu 16. srpnja.  Okupio je plivačice ... više...

Crna Kronika

Poginuo biciklist u Vinkovcima
VINKOVCI-U ponedjeljak, 11.srpnja negdje oko 14 sati došlo je do teške prometne nesreće u ulici Ruđera Boškovića u Vinkovcima, gdje ... više...

Politika

HSP AS potvrdio spremnost samostalnog izlaska na ...
ILOK- U Iloku je održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke HSP dr.Ante Stračević, svih stranačkih Odbora te ... više...