Articles

Sport

Ljetna liga okupila najjače igrače Teniskog kluba ''Vinkovci''

VINKOVCI-Kako je došlo do popuštanja epidemioloških mjera, te se može igrati na vanjskim teniskim terenima, Teniski klub ''Vinkovci'' pokrenuo je ponovo Ljetnu ligu koja je okupila iznimno jake tenisačice i tenisače.

Moramo napomenuti da ligu čine poznati vinkovački tenisači poput Eme Midžić, Roberta Marića, Ene Čopčić, Luke Cenera, Ivana Ergotića, Igora Balaša, Darka Mataka,  Kristiana  Ikić, te mnogih drugih koji su osvajali razne teniske turnire.Ove godine ligu čini 50 igrača, no još uvijek traju prijave za nikada,  do sada jaču ligu.

-Možemo s ponosom reći da smo ove godine okupili iznimno kvalitetne tenisačice i tenisače, tako da svi ljubitelji tenisa dođu na terene Teniskog kluba ''Vinkovci'', te da uživaju u prikazanoj igri svih sudionika.Uredili smo našu oazu  mira i ljepote , naš klub je dobio novi sjaj, zato ako se želite opustiti, dođite u naš klub, poručio je Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Ako se dotaknemo malo pravila, igrači su podijeljeni u osam skupina, te igraju međusobno. Nakon odigranih kola u prvom krugu, posljednja tri igrača više skupine prelaze u nižu skupinu, a prva tri igrača niže skupine prelaze u višu skupinu.Na kraju kompletne odigrane Ljetne lige  organizirati će se prvenstvo kluba, a najboljim igračima uručiti će se nagrade.

 

 

Ema Midžić prva, Elena Rimac i Filip Rihtar treći u Vinkovcima

VINKOVCI-Na terenima Teniskog kluba Vinkovci održano je Dvoransko Otvoreno prvenstvo Vinkovaca do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji dječaka igrao se ''Round Robin'' sistem jer je bilo prijavljeno samo pet igrača, te je tako prvo mjesto sa 4 pobjede osvojio Leon Brajko Babić iz Teniskog kluba ''Đakovo'', drugo mjesto osvojio je Fran Kuna iz Teniskog kluba ''Osijek''sa tri pobjede i jednim porazom, treći je bio Filip Rihtar iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa dvije pobjede i dva poraza, četvrti je bio Ilija Kopić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa jednom pobjedom i tri poraza, dok je peto mjesto osvojio Jan Kallay iz Teniskog kluba ''Medveščak'' bez pobjede.

U kategoriji djevojčica u prvom polufinalu Sara Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'', inače četvrta nositeljica turnira,  pobijedila je Korinu Roso iz Teniskog kluba ''Osijek'',prvu nositeljicu turnira, u neizvjesnom susretu sa 7:6, 2:6, 7:5. U drugom polufinalu Ema Midžić iz Teniskog kluba ''Vinkovci'', inače druga nositeljica turnira,  pobijedila je Elenu Rimac iz Teniskog kluba ''Vinkovci'' sa 6:1, 6:0.U finalu turnira Ema Midžić je pokazala svu svoju kvalitetu i sa 6:0, 6:2 nadigrala Saru Barbarić iz Teniskog kluba ''Osijek'' sa 6:0,6:2.

 

Velika dominacija vinkovačkih tenisača na Uralan Cup-u

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba Vinkovci protekloga vikenda organiziran je tradicionalni turnir parova Uralan Cup 2020. za gospodu koji je odigran u tri kategorije, odnosno do 89 godina, od 90 do 109 godina i treća kategorija preko 110 godina. 

U kategoriji do 89 godina u prvom polufinalu par Drmić /Peša  pobijedio je par Balaš /Duvnjak sa 7:5, 6:2, dok je u drugom polufinalu par Kelić /Ikić nadigrao par  Hutz/ Novaković  6:4, 6:3. U finalu turnira u ovoj kategoriji gledali smo neizvjestan susret do kraja između parova Drmić /Peša i para Kelić /Ikić, na kraju je slavio par Kelić /Ikić sa 6:4, 5:7, 10:7.

U kategoriji 90-109 godina  u prvom polufinalu par Rupčić /Marojević  pobijedio je par Belić /Šimić sa 3:6, 6:1, 10:6, dok je u drugom polufinalu  par Brkić /Andrić nadigrao par Perković /Radak sa 7:6, 7:5. U finalu turnira par Andrić /Brkić pokazao je svu svoju kvalitetu i u svim segmentima igre nadgrao par Rupčić /Marojević, te na kraju pobijedio sa  6:2, 6:3.

U kategoriji preko 110 godina u prvom polufinalu  par Popović /Ščekić pobijedio je par Matak /Iličić 7:5, 6:4, dok je u drugom polufinalu par Koščić /Štefanac pobijedio par Čalić /Bosančić sa 6:3, 3:6, 10:8. U finalu turnira par Koščić /Štefanac pobijedio je par Popović /Ščekić sa 7:5, 6:4 i osvojio turnir u ovoj kategoriji.

Nagrade najuspješnijima podijelili su Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci, Vlado Vergaš, član Uprave Teniskog kluba ''Vinkovci'' i dr. Luka Kuruc, jedan od najaktivnijih igrača kluba.

 

Leonarda Kajkić odličom igrom među osam na Dvoranskom državnom juniorskom natjecanju

VINKOVCI-Veliki uspjeh na Dvoranskom državnom juniorskom natjecanju do 18 godina ostvarila je Leonarda Kajkić, članica Teniskog kluba ''Vinkovci'', plasiravši se među osam  najboljih.

U prvom kolu Leonarda Kajkić (TK ''Vinkovci) pobijedila je Ninu Vranić (TK ''Iteam'') 6:4, 6:7, 6:2, da bi u drugom kolu pokazala svu svoju kvalitetu iz turnira izbacila četvrtu nositeljicu turnira Gretu Marić (TK ''Iteam'') sa 6:4, 7:5. Mnogi bi rekli da je to iznenađenje, no Leonarda je odlično odigrala u svim segmentima susreta i zasluženo izbacila četvrtu nositeljicu turnira.

U susretu četvrtfinala Leonarda Kajkić (TK ''Vinkovci''') igrala je protiv Eme Bubalo (TK ''Split''), gdje je pri rezultatu 6:1, 4:1 u korist Bubalo, nažalost morala predati susret zbog ozljede.

Ovo je veliki uspjeh mlade i talentirane Leonarde Kajkić, koja je pokazala da se samo upornim radom, mogu postići veliki rezultati.

 

Karlo Brkić drugi, Nina Marić i Magdalena Matijević treće na turniru u Vinkovcima

VINKOVCI-U dvorani Teniskog kluba ''Vinkovci'' završio je teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.

U kategoriji dječaka u prvom polufinalu Leon Zlatevski (TK ''Mladost'', Zagreb), inače prvi nositelj turnira bio je bolji od Ina Horvata (TK ''Požega'') sa 6:0, 6:0, dok je u drugom polufinalu Karlo Brkić (TK''Vinkovci'') bez borbe dobio susret protiv Jakova Tomića iz Đakova. U finalu turnira dječaka gledali smo odličan susret između Leona Zlatevskog i Karla Brkića, na kraju je Leon pobijedio sa 6:2, 3:6, 6:2.

U turniru djevojčica u prvom polufinalu Ivona Riđan (TK ''Brod''),inače prva nositeljica turnira pobijedila je Ninu Marić (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:1, dok je u drugom polufinalu Sara Barbarić (TK ''Osijek''), druga nositeljica turnira, pobijedila Magdalenu Matijević (TK ''Vinkovci'') sa 6:0, 6:2. U finalu turnira Ivona Riđan je sa 6:2, 6:2 nadigrala Saru Barbarić i osvojila turnir.

Nagrade najuspješnijima podijelili su  Vlado Vergaš, vrhovni sudac turnira i Mario Brkić, predsjednik Teniskog kluba ''Vinkovci''.

 

GEM d.o.o. odustaje od trenutne ponude za kupnju dionica HNK Cibalia

VINKOVCI-Vinkovačka tvrtka GEM d.o.o. odustaje od trenutne ponude za kupnju dionica HNK Cibalia koju je predao temeljem Javnog poziva za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba CIBALIA š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca.

„Obavili smo analize poslovanja kluba i odradili niz razgovora s mogućim suinvestitorima (vinkovačkim poduzetnicima i većim pojedinačnim dioničarima kluba) i stručnim partnerima koje smo tražili kako bi zajedničkim gospodarskim i stručnim snagama ostvarili cilj: pronaći način opstanka i daljnjeg napretka HNK Cibalia. Analiza dubinskog snimanja kluba trajala je preko 700 sati timskog rada, uz korektnu suradnju zaposlenika i predstavnika kluba i grada, te dostavljanje tražene dokumentacije. No želja de se pomogne klubu koja nas je motivirala da predamo ponudu je jedno, a poslovne brojke na kojima moramo odgovorno temeljiti poslovne odluke su drugo, stoga je GEM d.o.o. analizom utvrdio da, nažalost, ne može sam i bez 2-3 partnera ući u tako velik i zahtjevan projekt. Obavijestili smo predstavnike grada i kluba o našoj odluci kako bi tražili nova adekvatna rješenja. GEM d.o.o. ne isključuje mogućnost da se ponovo prijavi kao kupac na sljedećem natječaju zajedno sa partnerima.“ ističu iz tvrke GEM d.o.o.

Grad Vinkovci izražava žaljenje što se ovaj proces nije dovršio do kraja, no ističu kako razumiju i investitora, koji je pokazao zainteresiranost i jedini se javio na poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Cibalije. „Žao mi je što Cibalia nije našla novog vlasnika. Svjesni smo težine odluke preuzimanja kluba s postojećim dugom i redovitim troškovima poslovanja. Iznimno mi je žao što GEM u našem gradu nije naišao na partnere koji bi pomogli u podizanju Cibalije na noge. Jasno kako je nama Cibalia i njeno poslovanje iznimno važno i grad će kao većinski vlasnik na skupštini predložiti model smanjivanja duga, procesa financijske konsolidacije te dokapitalizacije. Potom u lipnju slijedi novi natječaj za prodaju dionica. Naglašavam kako i dalje sva naša nastojanja idu prema iznalaženju strateškog partnera i konačnog kvalitetnog rješenja za našu Cibaliju. To je naš prioritet i odgovornost. Moramo naš stogodišnji klub, koji je srce ovog grada postaviti na čvrste temelje i vratiti mu mjesto koje zaslužuje. Uvijek postoji način i rješenje, ovo nas neće pokolebati i nećemo odustati od saniranja kluba i konačnog rješenja. Nikakvo gašenje ili stečaj nisu opcija.“, poručuje gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić, dodajući kako dok se ovi procesi odvijaju i nadalje moraju biti jasni i sportski prioriteti te je ključno ishoditi licencu i osigurati klubu ostanak u drugoj HNL.

Grad Vinkovci i ovom prilikom zahvaljuje se svim igračima i cijelom sportskom kolektivu te sponzorima koji nisu odustali. „Posebice izdvajam plemeniti potez bivših igrača koji su prepoznali težinu situacije i vratili se pomoći svom klubu. Pokazali su nam svima kako se voli klub i došli pomoći pojačati našu nebesko plavu ekipu. Naši igrači nisu otišli za novcima, iako su imali ponude, ostali su i zajedno moramo vratiti sjaj Cibaliji. Moram reći kako su ovu borbu za o(p)stanak prepoznali i neki sponzori koji pomažu klubu prebroditi ovo teško razdoblje. Svima hvala i nadam se kako ćemo svi dati svoj doprinos i bodriti naš klub na tribinama i izvan njih.“, zaključuje Bosančić.

Također važno je naglasiti kako je tvrtka GEM uplatila na račun HNK Cibalije značajnu pozajmicu u cilju deblokade žiro računa, isplate zaostalih plaća i ostalih hitnih obaveza, te je i preuzela trošak svakodnevne prehrane za 19 igrača, i dodatno se financijski angažirala oko pojačanja ekipe, dovođenja igrača i rješavanja njihova stanovanja.

“Gem je i prije predaje ponude obećao predstavnicima grada i kluba sponzorstvo troškova prehrane za potreban broj igrača te financijsku pomoć oko dovođenja pojačanja i smještaja igrača. Također smo osigurali i preuzeli troškove smještaja i prehrane za sve gostujuće nogometne klubove na utakmicama u Vinkovcima, a u skladu s tim isti klubovi recipročno osiguravaju smještaj Cibaliji kada igra utakmicu na njihovom terenu. Sponzorstvo ostaje na snazi neovisno o našoj odluci o odustajanju od ponude. Gem d.o.o. će, kao i u proteklih 30 godina, u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti i dalje pomagati Cibaliju u želji rješavanja sadašnje situacije, te osiguravanja stabilnog i uspješnog završetka tekućeg prvenstva.“ poručuje vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Gem, Ivan Cvitković.

Cvitković: ''Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu''

VINKOVCI-GEM d.o.o. predao je ponudu za kupnju dionica HNK Cibalia temeljem Javnog poziva za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba CIBALIA š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, za predmet prodaje 62.963 dionice Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia Vinkovci š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, a što iznosi 52,00029 % temeljnog kapitala.

Tvrtka GEM d.o.o. lokalna je kompanija koja posluje od 1989. godine, a većinski vlasnik Ivan Cvitkovic je privatni poduzetnik od 1984.godine. Osnovna djelatnost firme je hotelsko poslovanje kojim se bavi u hotelima Gem i Slavonija u Vinkovcima. Hotel Gem posluje od 1990. godine s kapacitetom 50 soba i dodatnim sadržajima: zemljani tenis tereni, zatvorena tenis dvorana, sale za sastanke, te ga okružuje površina cca 20.000 m2. 2011. godine GEM d.o.o. kupio je hotel Slavonija u koju je nakon investicije uložio oko 20.000.000,00 kn i vratio kategorizaciju tri zvjezdice (zbog postojećih površina ne može imati više), te danas posluje s obnovljenim kapacitetom od 110 soba, a od dodatnih sadržaja ima kongresne dvorane, restoran, slastičarnu i kavanu. GEM d.o.o. trenutno u ovom zimskom periodu zapošljava 23 radnika. GEM d.o.o. će poštivati proceduru iz postupka provedbe Javnog poziva koje provodi Povjerenstvo za iznalaženja strateškog partnera u HNK Cibalia š.d.d. koja slijedi odnosno nakon javnog otvaranja ponuda, slijedi ocjena prihvatljivosti i kvalitete dostavljenih ponuda te utvrđuje prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradsko vijeće Grada Vinkovaca.

Odabrani ponuditelj dužan je zaključiti Ugovor o kupnji dionica u roku od 8 dana od dana primitka pisanog poziva Grada Vinkovaca na zaključenje Ugovora, a u protivnom će se smatrati da je odustao od sklapanja Ugovora. GEM d.o.o. će u predmetnom periodu do donošenja Odluke Gradskog vijeća Grada Vinkovaca napraviti dubinsku analizu svih stanja HNK Cibalia, te donijeti konačnu odluku o kupovini kluba. Vlasnik i predsjednik uprave, te direktor društva GEM d.o.o. izjavljuje:

„Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu, želim da naša djeca i unuci i dalje imaju priliku trenirati i biti dio jedne pozitivne priče oko naše Cibalije. Znam koliko ovaj klub znači građanima i svima nama koji živimo u gradu na Bosutu. Kao investitor moram sada dubinski skenirati sve i sa stručnim timom još jednom proći sve detalje. O Cibaliji neću govoriti ja, govorit će profesionalci i stručni ljudi po zaključenju ugovora. Pred nama je 3 tjedna i moramo ispoštovati proceduru, a ukoliko se potpiše ugovor možemo govoriti o planovima i predstaviti ljude koji će voditi klub i vratiti mu sjaj i mjesto koje zaslužuje. Moje namjere da pomognem Cibaliji iskazane su upravo ponudom koju sam predao. Mislim kako kao gospodarstvenik koji živi i radi u ovom gradu imam odgovornost uključiti se i ne dopustiti da ovaj klub koji je ponos i dika naših Vinkovaca propadne.“, rekao je Cvitković.