Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Adela Matošević i Marin Svilar brončani na međunarodnom plivačkom natjecanju u Mađarskoj

VINKOVCI-Veliko međunarodno plivačko natjecanje XXXII. put se održalo protekle u mađarskom Harkanju. 

Značajno je to natjecanje na kraju sezone i okuplja brojne natjecatelje iz nekoliko zemalja regije, a natječu se posebno plivači i plivačice koji treniraju cijele godine u zatvorenim bazenima i oni koji plivaju samo dio godine u otvorenim bazenima.

Trenerica PK Orion Maša Pešec otputovala je na natjecanje s ekipom od deset natjecatelja, a to su: Luka Eberhardt, Lara Eberhardt, Dinko Nađ, Marin Svilar, Adela Matošević, Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak i Mia Čorak. 

Zbog brojnih natjecatelja plivaju se samo 50metarske discipline, a  ekipa je otplivala dio svojih dionica jer je vrijeme, kako je natjecanje odmicalo, bilo sve kišnije i hladnije. Odlukom da je bitnije sačuvati zdravlje natjecatelja te izbjeći prehlade, prekinuli su natjecanje i uputili se u Vinkovce. 

Otplivane su discipline 50 m prsno i 50 m leđno. Osvojene su dvije brončane medalje – u kategoriji kadetkinja Adela Matošević na 50 m leđno i u kategoriji kadeta Marin Svilar na 50 m prsno! 

Uspješni su bili i: Tonka Kovačević u općoj kategoriji 4. mjesto na 50 m leđno, Iva Čorak u kategoriji kadetkinja 5. mjesto na 50 m leđno, Lara Eberhardt u kategoriji kadetkinja 6. mjesto na 50 m prsno, Laura Matić u općoj kategoriji 7. mjesto na 50 m leđno i 7. mjesto na 50 m prsno,  Alojzije Ćaleta u općoj kategoriji 8. mjesto na 50 m leđno. 

Ovim natjecanjem plivačka sezona privedena je kraju.Bila je uspješna s brojnim natjecanjima, osobnim rezultatima, brojnim plasmanima na državna natjecanja, B finalima te četvrtim mjestima na Ekipnom C prvenstvu Hrvatske i u ženskoj i u muškoj konkurenciji! Plivačka obitelj ovog Kluba povećava se i na natjecanjima i u bazenu! 

Nakon redovitog remonta bazena i kratkog prekida treninga u vodi, vraćaju se u pruge i upućuju poziv novim članovima na ulazak u njihove vode. Dovoljno je nazvati trenericu Mašu Pešec na broj mobitela 098 969 6951 te pratiti objave na www.pk-orion.hr i Facebook profilu! 

 

Share