Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Svečano otvorena Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije 52. Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI-Uz puno pjesme i plesa započela je Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije 52. Vinkovačkih jeseni, na kojoj će se predstaviti 57 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije koja će se u gradu na Bosutu održavati do 17. rujna pod geslom “Ex Slavonia'', a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Folklorne večeri 52.Vinkovačkih jeseni otvorio je  vukovarsko-srijemski župan Božo Galić prigodnim govorom, te je rekao: “Uživajte i opustite se u ovoj svečanosti tradicijske kulture”, a sve nazočne uvodno je pozdravio i uputio riječi dobrodošlice vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić, te predsjednik ZAKUD Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić 

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i Zvonimir Liščić, predsjednik Udruge Vinkovačkih šokačkih rodova  tradicionalno su na otvorenje stigli fijakerom.

Posjetiteljima u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavile su se i finalistice izbora za Miss Hrvatske koje se nalaze na pripremama u Vinkovcima izašavši pred publiku u narodnoj nošnji kraja iz kojeg dolaze. 

Čast da otvore folklorne večeri imali su članovi KUD-a Seljačka sloga iz Bogdanovaca koji su prikazali običaje pranja rublja uz rijeku na kojoj se lovi riba.

 

Share