Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Star Wars dvodnevnim boravkom u Vinkovcima oduševio najmlađe

VINKOVCI-Osječka Star Wars ekipa gostovala je na 52. Vinkovačkim jeseni  i oduševila najmlađe, posebno je bila atraktivna borba svjetlosnih mačeva.

U pješačkoj zoni Grada Vinkovaca, te kasnije na Slavonskom sokaku stvorila se velika gužva , a povod je bio dolazak velike ekipe Star Wars-a u Vinkovce u svojim, uglavnom, ručno rađenim kostimima pod vodstvom Tihomira Taborskog, voditelj osječke SW ekipe.

-''Star Wars je vjerojatno najpopularnija franšiza na svijetu, a prvi Star Wars film iz 1977. godine ujedno je i prvi blockbuster u povijesti kinematografije. Radi se o sagi koja je odavno postala dio popularne i opće kulture, a ljubav prema njoj se prenosi s generacije na generaciju, rekao je Tihomir Taborski.

Osječka Star Wars ekipa okupila  se 2016. godine povodom organizacije prvog hrvatskog Star Wars tjedna u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku. Ekipu čine ljudi različitih uzrasta koji su veliki zaljubljenici u najpopularniju svemirsku sagu, te koji uživaju u izradi kostima po uzoru na likove iz daleke, daleke galaksije. 

Jedan dio osječke ekipe ujedno su i aktivni članovi udruge Star Wars Hrvatska koja nastoji ujediniti fanove iz cijele Republike Hrvatske te sudjeluje u brojnim manifestacijama.

 

Share