Najave

Raspored događanja za svibanj  2018. u ...
Raspored događanja za svibanj 2018. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA         ...

Božićnice za umirovljenike, tisuću kuna pri upisu djeteta u prvi razred osnovne ili srednje škole

VINKOVCI-Gradsko vijeće Grada Vinkovaca pod predsjedanjem predsjednika dr.Mladena Karlića održalo je svoju treću sjednicu.

Na sjednici su se mogle čuti dobre vijesti, tako će umirovljenike obradovati vijest da je osiguran novac za božićnice, a roditelje realizacija najavljivanog i vijest da sada, uz pomoć za prinove u vinkovačkim obiteljima od  tisuću kuna, stiže i pomoć od tisuću kuna pri upisu djeteta u prvi razred osnovne ili srednje škole. 

Za školsku godinu 2017./2018. novac za ovu svrhu osiguran je kroz prihvaćeni drugi rebalans proračuna za 2017. godinu, a kojim je, na prijedlog gradonačelnika Ivana Bosančića, proračun grada Vinkovaca uvećan za 27,7 milijuna kuna te sada iznosi 170 milijuna kuna. Rebalans proračuna, među ostalim, donosi dobru vijest za buduće poduzetnike budući da se najveći dio povećanja odnosi na bespovratna sredstva iz EU fondova namijenjena za izgradnju Poduzetničkog inkubatora, a riječ je o 21 milijun kuna. 

Za gospodarstvenike još jedna dobra vijest. Usvojene su, naime, izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu, kojima se uvode olakšice za plaćanje komunalnog doprinosa investitorima koji grade građevine gospodarsko-poslovne ili poljoprivredne namjene, a koji će od sada za gradnju takvih građevina plaćati komunalni doprinos u iznosu od 1 kn po m3 bez obzira na zonu u kojoj grade, a što je do sada vrijedilo samo za Poduzetničku zonu "Jošine". 

Između ostaloga, Gradsko vijeće usvojilo je i jedan važan dokument za budući razvoj grada, a riječ je o Master planu grada Vinkovaca za promet, koji je prezentirala Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca. Master plan za promet također je izrađen bespovratnim europskim sredstvima u iznosu od 500 tisuća kuna.

 

Share