Najave

Osnovna škola Bartol Kašić osvojila nagradu ''Najljepši školski vrtovi” u kategoriji ''Učionica na otvorenom''

VINKOVCI-U sklopu velikog obrazovno – ekološkog projekta Hrvatske radiotelevizije ''Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj'', održano je svečano proglašenje pobjednika navedenog projekta.

Na prigodnoj svečanosti prvu nagradu u kategoriji za ''Učionicu na otvorenom'' osvojila je Osnovna škola Bartola Kašića iz Vinkovaca, a svečanosti je nazočio župan Božo Galić.

Ove godine održan je skup kojega su organizirali Grad Otok i Hrvatska radiotelevizija pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije a dio je projekta koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 23 godine u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvom poljoprivrede, i to u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Republici Hrvatskoj.

Projektom se želi afirimirati činjenica o tome kako se u odgojno obrazovnim ustanovama, osim učenja, može razvijati i svijest prema uređenom okolišu i organskoj poljoprivredi. Promiče se isključivo uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske.

 

Share