Najave

Vinkovačke mažoretkinje velikim spektaklom proslavile peti rođendan

VINKOVCI-Kišna nedjelja nije omela veliku proslavu pet godina Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' u vinkovačkom kazalištu ''Joza Ivakić'' gdje se tražila stolica više.

Na početku proslave sve nazočne je pozdravio Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, te Mladen Karlić, bivši gradonačelnik koji je pratio rad svih ovih pet godina, a danas je ulozi predsjednika Gradskog vijeća grada Vinkovaca.

Puno je truda i rada iz ovog malog kolektiva koji svakog dana uveseljava mnogu djecu i sve je veći interes djevojčica za dolazak u Plesnu udrugu ''Vinkovačke mažoretkinje''.

Plesna udruga "Vinkovačke mažoretkinje osnovana je u studenom 2012. s ciljem širenja i popularizacije mažoret plesa u gradu Vinkovcima te promicanjem kulturne baštine grada. Od osnutka su član Hrvatskog mažoret saveza te sudjeluju u svim aktivnostima i edukacijama koje Savez organizira. 

-''Prošle smo dvije generacije trenerske škole i jednu generaciju sudačke škole pa sada imamo tri trenerice s internacionalnim licencama mažoret trenera i jednu sudačku pripravnicu HMS-a. Trenerice koje rade s našim članicama su Ana Koncul, internacionalna mažoret trenerica i sudačka pripravnica HMS-a, Laura Jokić, internacionalna mažoret trenerica, Željka Strinić, internacionalna mažoret trenerica te Helena Stolar. Od 2014. godine sudjelujemo na svim natjecanjima HMS-a te imamo iza sebe i dva europska prvenstva mažoretkinja. Naše su juniorke aktualne prvakinje istočne Hrvatske, a kadetkinje viceprvakinje. Trenutno brojimo sedam zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju u kategoriji ''Prvi korak'' te državno srebro u kategoriji solo juniorke koje je osvojila naša Tena Čačija. Trenutno brojimo 60-ak članica u dobi od 4 do 18 godina. Od samoga početka Vinkovačke mažoretkinje imaju nemjerljivu pomoć Grada te smo na ovoj proslavi dodijelili  zahvalnice Gradu Vinkovcima, Upravnom odboru za kulturu i turizam te predsjedniku Gradskog vijeća grada Vinkovaca dr. Mladenu Karliću koji je tijekom naših pet godina, kao gradonačelnik bio uz nas. Grad je uvijek podržavao naše projekte i time nas poticao da radimo još više i bolje, rekla je Ana Koncul, predsjednica Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje''

Na ovoj proslavi koja je oduševila mnoge posjetitelje Vinkovačke mažoretkinje  predstavile su se članice od najmlađih do najstarijih, a izvele su  deset plesnih točaka od kojih je sve prisutne najviše oduševila koreografija koju su juniorke izvele u mraku sa svjetlećim štapovima. 

Kako je ovo pet godina uspješnog rada Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' dodijeljene su zahvalnice i tvrtkama koje su im tijekom ovih godina puno pomogle (Sokol d.o.o., RIS d.o.o., Tajči d.o.o., Premuž d.o.o. i Centar Ivana Cerna). 

Zahvalnice su dobile i bivše seniorke Plesne udruge ''Vinkovačke mažoretkinje'' Tena Vičević i Matea Škrabo. Uz njih, dodijelili dodijeljena su  članicama i posebna priznanja: Lucija Orlović, predvodnica kadetskog sastava, dobila je priznanje za izvrsno vođenje kadetskog sastava i 5 godina predanosti timu. Za izvrsno vođenje juniorskog sastava i prvu državnu medalju za Vinkovačke mažoretkinje dobila je predvodnica juniorskog sastava Tena Čačija

Priznanja za izniman napredak u sezoni 2016/2017 dobile su kadetkinje: Anabela Antunović, Iva Barić, Lia Milanović, Lea Radišić, a  juniorke Dora Petričević, Mateja Jokić i Sanja Antunović.

Zahvalnice za dugogodišnju predanost timu dobile su trenerice Željka Strinić, Laura Jokić i Helena Stola,  dok je Ana Koncul dobila posebnu zahvalu i dar od članica juniorskog sastava.

Zahvalnice su dobile i obitelji koje prate svaki njihov korak: Lagator, Starinec, Čačija, Juroš, Orlović, Jokić i Mirela Segeš.

- Trenutno Vinkovačke mažoretkinje pripremaju program za sljedeću natjecateljsku sezonu i uvjerena sam da će već sa sljedećeg Državnog prvenstva donijeti najvažnije medalje - one formacijske. Ovim putem želim se zahvaliti svim našim članicama jer bez njih ne bi imali ono što imamo danas, iza nas je pet godina lijepog rada, pet godina druženja i pet godina lijepih uspjeha i idemo dalje s puno optimizma u nove pobjede, rekla je Ana Koncul.

Na kraju recimo da je Plesna udruga ''Vinkovačke mažoretkinje'' bila organizator Državnog prvenstva, kao i Europskog prvenstva za čiju su organizaciju dobili samo pohvale.

 

Share