Najave

Predstavljen projekt ''ProŠIRI VIdike'' Konjičkog kluba ''Eohippus'' Vinkovci

VINKOVCI- U prostorijama vinkovačke Gimnazije predstavljen je projekt ''ProŠIRI VIdike'' koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge u iznosu od 1.166.155, 96 kuna, nositelj projekta je  Udruga ''Pegaz'' Rijeka.

-U razdoblju od dvije godine projekt će uključiti 50 volontera sa 1800 volonterskih sati-učenika srednjih škola iz tri županije (od čega je deset volontera/ učenika sa invaliditetom) u različite aktivnosti edukativno-zabavnog karaktera s ciljem poticanja razvoja volonterstva u Hrvatskoj. Gimnazija  ''M.A.Reljković'' i Konjički klub ''Eohippus'' tijekom dvije godine moraju uključiti 10-15 volontera koji će volontirati sveukupno 500 sati, a do sada je uključeno deset volonterki koje su u periodu od 15.lipnja do 29.studenog volontirale 364 sata.U srpnju i kolovozu volonterke smo vodili na kamp u Rijeku. U idućoj godini volonteri će izrađivati informativne ploče sa različitim porukama koje oni sami osmisle, a ploče će biti postavljene u Konjičkom klubu ''Eohippus'', te se planira otići na još četiri kampa i to dva u Šibenik i dva u Rijeci, istaknula je Marijana Ač Rapčan iz Konjičkog kluba ''Eohippus''.

Kristina Vlahović iz vinkovačke Gimnazije i koordinatorica volontera iz Konjičkog kluba ''Eohippus'' Vinkovci, završila je edukaciju za Koordinatora volontera u Rijeci, te tako vinkovačka Gimnazija ima osposobljenu osobu za rad s volonterima.

-Naše učenice volontiraju u Konjičkom klub ''Eohippus'' i svojim radom doprinose djeci s posebnim potrebama. Mi smo sada u nekim dogovorima da bi unutar škole osnovali svoj volonterski klub, gdje bi se naši učenici i učenice uključivale u razne dobrotvorne akcije, rekla je Kristina Vlahović.

Ravnatelj vinkovačke Gimnazije Stipe Tomić istaknuo je kako se Gimnazija ''M.A.Reljković'' Vinkovci već više puta uključila u razne projekte, a ono što se mora posebno istaknuti da se u ovaj projekt uključilo pet naših učenica volonterki. 

Partneri na projektu ''ProŠIRI VIdike'' su : Konjički klub ''Kolan'' Šibenik, Prva sušačka hrvatska gimnazija Rijeka, Ekonomska škola ''Mijo Marović'' Rijeka, Centar za odgoj i obrazovanje ''Šubićevac'' Šibenik, Gimnazija ''Matija Antun Reljković'' Vinkovci i Konjički klub ''Eohippus'' Vinkovci.

 

Share