Završena sedma etapa programa ''Sigurnost na vodi''

VINKOVCI-Podjelom priznanja za sudjelovanje i majica  Hrvatskog Crvenog križa djeci završnih skupina vrtića „Naša radost“ i „Vladimir Nazor, te iz vrtića „Pčelica“ i „Budućnost“, koji su prvi započeli s desetsatnim programom završena je sedma etapa programa ''Sigurnost na vodi 2017.''

Podjela priznanja i majica Hrvatskog Crvenog križa djeci iz vrtića „Stribor“ i „Lenije“,  te djeci iz Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srca Marijinog“ bit će za dva tjedna, po okončanju desetsatnog programa.

Nositelj programa privikavanja na vodu ''Sigurnost na vodi“ je Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, koje je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa osiguralo sredstva za sufinanciranje programa, a provedbeni partneri su Dječji vrtići Vinkovci, Katolički dječji vrtići „Eden“ Vinkovci, Vinkovački plivački klub i poduzeće „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“. 

Ciljna skupina ovog programa su polaznici završne skupine vrtića - djeca u dobi od 5 do 7 godina. Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i naučiti ih tehnikama disanja kod plivanja.

Program u bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provode iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program. U programu sudjeluje ukupno 200 djece iz vrtića Centra za predškolski odgoj Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“, i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“.

 Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad vrši se autobusima vinkovačkog „Poleta“, a uz svaku grupu djece su i njihove tete - odgajateljice iz pojedinog vrtića.  

 

Share