Svečano otvorena izložba slika Šefika Kapetanovića u vinkovačkom kazalištu ''Joza Ivakić''

VINKOVCI- U kazališnoj Galeriji dugo se ne pamti toliki interes građana Vinkovaca kao za izložbu slika Šefika Kapetanovića-Fike pod nazivom ''Mojih prvih 35 godina''.

-Ovoliki broj posjetitelja na otvorenju izložbe, samo govori u prilog tome koliki trag je ostavio Šefik Kapetanović u svojem  životu na sve nas. Moramo biti zahvalni na 20 izložbi koje je do sada imao, no vjerujem da će ih biti i više. Sjećam se kad je crtao s olovkom, pa prešao na pastele i na kraju sad ulje na platnu, vidi se toliko topline, ljepote naše Slavonije, rekao je Mladen Karlić, otvarajući izložbu.

Autor izložbe Šefik Kapetanović istaknuo je kako je u životu imao dvije ljubavi, novinarstvo i slikarstvo, te je ovom prigodom rekao:

-Dobio sam nagradu za životno djelo Hrvatskog novinarskog društva, što mi puno znači jer je to nagrada od mojih kolega. Posebno sam sretan što se konačno pojavio gen na koga ću to moći prenijeti, moju unuku Ivu koja je pokazala veliki talent u slikarstvu. Kad znate da vas netko naslijedi, onda znate da će vaše ime i rad ostati u naslijeđe, što mi puno znači. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su došli i vjerujem da ću opet nešto izbaciti novo i sve vas ponovo okupiti, rekao je Šefik Kapetanović.

Na izložbi se predstavila Iva Rimac, unuka Šefika Kapetanovića sa svoja dva rada koji su plijenili pažnju okupljenih na izložbi.

Šefik Kapetanović  rođen je 1954. godine u Vinkovcima, član HDLU Vladimir Becić Vinkovci. Živi i radi u Vinkovcima.  Do sada je imao 19 samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je brojnih likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu i donator u humanitarnim akcijama.Trenutno obnaša dužnost direktora Novosti d.o.o. Vinkovci.

 

Share