Filip Marić pomeo konkurenciju i odličnim borbama osvojio tri zlata i srebro na otvorenom prvenstvu Hrvatske u grapplingu

VINKOVCI- U organizaciji Hrvačkog kluba Osijek, održano je dosad najveće grappling natjecanje u regiji  „5. otvoreno prvenstvo Hrvatske u grapplingu“, na kojem je nastupilo 220 natjecatelja iz 27 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Grappling je hrvačka disciploina u kojoj je cilj protivnika srušiti na pod i prisiliti ga na predaju gušenjem ili polugom na neki od zglobova.  

Ovaj međunarodni turnir  bio podijeljen u dva dijela, prvi dio natjecanja za mlađe kategorije (školarci, kadeti, juniori) i seniorski dio turnira, a ponovno se pokazalo da se radi o jednom o najjačih natjecanja na ovim prostorima što se konkurencije i kvalitete tiče. 

Vinkovački klub BJJ VINKOVCI nastupio je sa  5 boraca u sastavu: Filip Marić (školarci i kadeti), Ivan Gajčević (kadeti), Nebojša Vinčić (juniori), Matej Gajčević (seniori) i Vedran Strunje (senior), a rezultati su više nego zadovoljavajući. 

Ivan Gajčević  tako je postao srebrni preko 84kg, kao i Vedran Strunje do 66kg, Nebojša Vinčić zlatni preko 92 kg, a ponos i dika kluba sa Bosuta, 14-godišnji Filip Marić nastupio je čak u četiri kategorije (školarci do 66kg, školarci do 71kg, kadeti do 69kg i kadeti do 76kg) i  pomeo konkureciju osvojivši tri zlatne i jednu srebrnu medalju te pehar za najuspješnjijeg borca turnira.

Najuspješnijim klubom natjecanja proglašen je BJJ Factory Đakovo čija je članica Petra Raguž proglašena  i najuspješnijom natjecateljicom. 

Prva mjesta osvojena prošle godine u seniorskom dijelu obranili su članovi Hrvaĉkog kluba Osijek Ivica Tadijanov (do 100 kg) i Miro Erkapić (do 84 kg) koji je i trener  vinkovačkog kluba. 

U jakoj konkurenciji seniorskog dijela turnira natjecali su se mnogi MMA borci poput Igora Pokrajca koji je osvojio treće mjesto u kategoriji preko 100 kg, zatim bivšeg FFC prvaka Ahmeda Vile (zlato u kategoriji do 77 kg) i Osjeĉanina sa švedskom adresom Ivana Zidara koji se okitio zlatom u kategoriji do 71 kg.  

Iz Vinkovačkog kluba poručuju da nastavljaju sa napornim treninzima i nastupima na lokalnoj grappling sceni,  za iskorak na neka veća europska i svjetska natjecanja bit će potrebna određena financijska pomoć, pa ovim putem pozivaju potencijalne sponzore da se jave ukoliko postoji interes pomoći ovim mladim sportašima u daljnjem radu.

Posebno se zahvaljuju g. Iliji Zirdumu i MMA klubu Valens u čijim prostorima treniraju (Jurja Dalmatinca 5b) i čiju podršku imaju cijelim putem od samih početaka.

 

Share