Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Osmogodišnja Lana Cindrić upalila četvrtu svijeću u Vinkovcima

VINKOVCI-Procesijom župljana Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo) i Župa sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) koji su pjevali božićne pjesme od svoje Župe do adventskog vijenca u središnjem vinkovačkom parku započelo je paljenje četvrte adventske svijeće u sklopu ''Adventa u Vinkovcima''. 

- Program ''Adventa'' je uvijek jedan radostan program u kojem se osjeća u narodu kako je nešto napeto iščekivanjem, neka radost u tom kršćanskom katoličkom duhu, iščekivanjem Božića. Taj program uvijek je za nas vjernike jedan program u kojem želimo doživjeti bit vjere i svijetla u  kojem vjera donosi među nas međuljudske odnose, ispravlja neke naše pogreške. Vrijeme Adventa je vrijeme neke priprave u kojem želimo dočekati spremni taj dolazak Sina Božjeg među nas ljude. Ovo vrijeme je jedno vrijeme koje je obasjano svijetlom Božjim, zato želimo reći hvala i našim izviđačima koji  nam donose svake godine Betlehemsko svijetlo u naš grad, rekao je župnik Željko Klarić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Vinkovačko Novo Selo), a mons. Tadija Pranjić iz Župe sv. Euzebija i Poliona (Vinkovci) je dodao:

-Nalazimo se nadomak najradosnijeg blagdana katoličke vjere, proslave Božića, rođenja Isusa Krista. Blagdan Božića je blagdan dobrote i ljubavi i u ove dane kada budemo slavili u našim domovima, moramo se sjetiti onih  kojih su siromašni, rekao je mons.Tadija Pranjić

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je brzo prošlo vrijeme od prve do četvrte svijeće i da je sad ostalo ono najbitnije, dolazak Božića.

-Za blagdan Božića najbitnije je dati srce svojim najbližima, svojim sugrađanima, kao i susjedima, da zajednički dočekamo Božić, rekao je Bosančić.

Prema riječima Maria Banožića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca, paljenjem četvrte svijeće završava službeni program bogatog Adventa u Vinkovcima i otvara se ono lijepo božićno razdoblje.

Četvrtu adventsku svijeću u Vinkovcima upalila je osmogodišnja Lana Cindrić iz Župe Bezgrešnog Srca Marijina (Novo Selo) i Odred izviđača Vinkovci koji su središnji  park donijeli Betlehemsko svijetlo.

Na kraju recimo da je paljenje četvrte svijeće svojim prisustvom uveličala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova.

 

Share