Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Spektakl s prozora vinkovačke Gimnazije kao melem za dušu i srce

VINKOVCI- Četvrtu godinu za redom u  gradu na Bosutu održan je spektakularni Božićni koncert s prozora vinkovačke Gimnazije.

Radi se o jedinstvenom i nesvakidašnjem koncertu, koji će ujedno bio vrhunac glazbenih događanja ovogodišnjeg ''Adventa u Vinkovcima'', bogatijeg, sadržajnijeg i ljepšeg nego ikada.

Svi ljubitelji duhovne i svjetovne glazbe zacijelo su došli na  svoje na velikoj impozantnoj pozornici koju su činili osvijetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća. Bio je to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može se pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra.

-Po četvrti puta organizirali smo  Božićni koncert s gimnazijskih prozora i naši sugrađani su ga oduševljeno primili. Ove godine je bilo nešto drugačiji u odnosu na protekla tri, te smo ove godine imali uz Glazbenu školu Josipa Runjanina Vinkovci, zborove vinkovačkih Župa, istaknuo je Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca,  organizator Velikog božićnog koncerta.

-Mi svo više nego zadovoljni izvedbom s obzirom da je ovo jedan vrlo zahtjevan projekt u kojem su svi izvođači dali svoj maksimum kako bi imali pravi spektakl i ove godine. Puno je bilo rada, no kraju se trud isplatio. Želim uputiti zahvalu svim župama koje su došle i omogućile prostor za vježbanje, kao i Glazbenoj školi koja nam je izašla u susret, a pogotovo roditeljima, baka i djedovima koji su dovodili djecu na probe.  Na ovom koncertu predstavili smo se tradicionalnim Božićnim pjesmama, filmskom glazbom, te popularnom glazbom, uglavnom za svakog ponešto, istaknula je Katarina Baotić, dirigentica iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Na ovom koncertu sudjelovao je zbor Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, Zbor mladih župe sv. Euzebija i Poliona, Zbor župe Presvetog Srca Isusova, Zbor ''Fra Vjekoslav Mičuda'' župe Bezgrešnog Srca Marijina, Zbor mladih samostana sv. Antuna Padovanskog te zbor mladih župe sv. Ćirila i Metoda iz Vinkovaca. Zborovima je ravnala dirigentica Katarina Baotić (Glazbena škola Josipa Runjanina) uz instrumentalnu pratnju mladih zbora Župe sv. Euzebija i Poliona.

Veliki broj građana Vinkovaca i njihovi gosti mogli su u uživati u spektakularnom Božićnom koncertu koji je imaju samo Vinkovci, a svaka otpjevana skladba popraćena je dugotrajnim pljeskom što je svakako nagrada za uloženi trud svih sudionica i sudionika.

 

Share