Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Marko Jurić ulaskom u B finale osvojio odlično sedmo mjesto na prvenstvu Hrvatske

VINKOVCI-Neposredno pred božićne blagdane u Rijeci je od 21. do 23. prosinca održano Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Na njemu su se mogli natjecati samo oni plivači i plivačice koji su na natjecanjima u sezoni isplivali norme. Norme je osiguralo sedmero plivača i plivačica PK Orion, a nastupili su u 23 pojedinačne i 3 štafetne utrke. 

Natjecanje je održano u Rijeci na bazenima Kantrida u organizaciji HPS-a. Natjecalo se 388 natjecatelja iz 33 hrvatska kluba. 

Za PK Orion plivali su mlađe seniorke Tonka Kovačević i Paola Horvat  te juniorka Laura Matić i juniori Alojzije Ćaleta i Marko Jurić te kadeti, koji su se natjecali u mlađe juniorskoj kategoriji, Marin Svilar i Nikola Ćaleta. 

Najbolji plasman ostvario je Marko Jurić ulaskom u B finale! Natjecanje je završio kao 7. junior Hrvatske na 50 m leđno! Svi su odreda uspjeli popraviti vremena s kojima su došli na natjecanje, u nekoliko još utrka B finala su bila vrlo blizu, a desetinke su ih dijelile od odličja. Svime je ovime trenerica Maša Pešec izuzetno zadovoljna. 

Na najbolji su mogući način završili izvrsnu plivačku 2017. godinu, a ovo je samo najava onoga što se od ovih i ostalih plivača i plivačica Kluba može očekivati u 2018. godini! 

Osim među natjecateljima PK Orion je ovoga državnog prvenstva imao predstavnika Mateja Svilara i među plivačkim sucima. 

 

Share