Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Uređenjem lijeve i desne obale Bosuta, grad Vinkovci dobit će biciklističke staze i šetnicu

VINKOVCI-Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su Ugovor o uređenju lijeve i desne strane obale rijeke  Bosut u Vinkovcima.

-Kroz razgovor s direktorom Hrvatskih voda došli smo do zaključka da prvo trebamo napraviti jedan dobar plan, odnosno izprojektirati cijelo područje  Bosuta koje je na područja grada Vinkovaca i sagledati ga na jedan način kako otvoriti Bosut  građanima. Želimo napraviti Bosut dostupan građanima po pitanju rekreaciji, životu na samoj rijeci. Uskoro krećemo u izradu projektne dokumentacije, kako bi pokrenuli priču obnove Bosuta u cijeloj dužini. Bosut je duša Vinkovaca i moramo ga staviti na prvo mjesto, kroz sljedeću godinu će se napraviti projektna dokumentacija, a uređenje Bosuta obuhvaća šetnice, biciklističke staze, da dobijemo jednu cjelinu kako bi se od Sopota do nove brane moglo voziti bicikl na uređenim biciklističkim stazama, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Nakon radnog sastanka u uredu gradonačelnika, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je lokacije gdje se planira urediti obala Bosuta, te je između ostalog rekao:

-Mogu izraziti zahvalnost da smo uspjeli zajednički dogovoriti buduće ukupno plansko uređenje Bosuta i zapravo promovirati ono što Hrvatske vode nastoje činiti, a to je da naši građani žive uz naše rijeke. Bosut to zaslužuje, kao i grad Vinkovci, a prvo moramo napraviti jedan projekt ukupnog uređenja koji je u dužini oko 8 do 9 kilometara. Uređenjem rijeke Bosut omogućiti će se nadogradnja urbanih sadržaja,  hortikulturno rješenje, a isto tako razvoj pješačkih i biciklističkih staza. Osim toga na radnom sastanku smo govorili i otvaranju biciklističkih staza prema obližnjim selima, a koje se mogu i turistički nadograditi i biti neki novi potencijal. Želimo osvježiti rijeku Bosut, radimo zajedničke planove, kako oživjeti da ta voda Bosuta bude sa više života i na neki način, kako vršiti i neka planska redovita izmuljenja Bosuta kako bi on bio što primjereniji na području grada Vinkovaca, rekao je Đuroković.

Na kraju recimo da Grad Vinkovci financira uređenje Bosuta sa deset posto sredstva gradskog proračuna, dok 90 posto su sredstva Hrvatskih voda.

 

Share