Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Župan Božo Galić u Silvestarskoj noći obišao službe koje rade na korist svih građana u Vukovaru i Vinkovcima

VINKOVCI - U Silvestarskoj noći, kada se većina građana zabavlja, pojedine službe moraju raditi na korist cjelokupnog pučanstva.

Među njima su zasigurno djelatnici policijske, vatrogasne i zdravstvene službe, koje su nam od iznimne važnosti, ali na žalost, često budemo toga svjesni tek kada nam zatrebaju.Cijeneći važnost njihovog posla i u ''najluđoj noći'' vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, već tradicionalno, obišao ih je i čestitao im Novu godinu na njihovim radnim mjestima.

U Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemske županije župana Božu Galića dočekao je Goran Lovrić zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske zajedno sa dežurnim policajcima. 

-Na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u novogodišnjoj noći nismo imali nekih posebnih intervencija. U prometu i na graničnim prijelazima nije bilo gužvi, tako da možemo reći da je noć prošla dosta mirno, istaknuo je Lovrić

 

Nakon toga župan Božo Galić  obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Vukovar gdje je župana Galića dočekao zapovjednik JVP Vukovar i zapovjednik Županijskog vatrogasnog zapovjedništva VSŽ g. Zdenko Jukić, zajedno s dežurnim vatrogascima.

 

U Vukovaru osim vatrogasaca, župan Božo Galić obišao je  Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana, gdje je župana  Galića dočekala ravnateljica bolnice gđa. mr.sc. Vesna Bosanac.

Župan Božo Galić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu Vinkovci, gdje je župana dočekao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci i predsjednik Županijskog vatrogasnog zapovjedništva Vukovarsko-srijemske županije  g. Antun Jelić, zajedno sa dežurnim vatrogascima. 

- Protekla 2017. godina  je bila relativno dobra, evidentirali smo 188 vatrogasnih intervencija, a u Novogodišnjoj noći nismo imali nekih većih intervencija, rekao je Jelić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u Silvestarskoj noći obišao je Opću županijsku bolnicu Vinkovci  gdje ga je dočekao ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić sa dežurnim liječnicima.

-U prošloj 2017. godini imali smo  oko sto poroda , manje u odnosu na 2016.godinu. Nadamo se da će ova 2018. biti bolja u odnosu na prethodne, a u Novogodišnjoj noći nije bilo porođaja, istaknuo dr. Zvonimir Juzbašić, ginekolog Opće županijske bolnice Vinkovci.

Na kraju svog obilaska župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić posjetio je Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije gdje je dočekao Mario Matić, glavni medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

-Novogodišnja noć za razliku od ostalih noći prošla je dosta mirno, na području grada Vinkovaca imali smo pet intervencija, a na području cijele županije devet intervencija. U 2017.godini je bilo 10.500 intervencija, savjeta 3.000 i pregleda u ambulanti 13.500, rekla je Jelena Kovačević, voditeljica Službe hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

-Kao i proteklih godina obiđemo sve one koje vrijedno rade i u Silvestarskoj noći od policije, vatrogasaca, bolnice te hitne.Ovim putem želio bih se zahvaliti za sve što su napravili u 2017. godini, te čestitati Novu 2018. godinu, sa željom da imaju manje problema, a više uspjeha u radu, istaknuo je Božo Galić.

 

Share