Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Primopredajom sedam vozila uspješno završen prekogranični projekt ''EMBER''

VINKOVCI-Uspješno je završen projekt ''Ember'' koji je bio financiran iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija za vremensko razdoblje od 2007.-2013. godine.

Na samom kraju projekta koji je 5.siječnja, u maloj  vijećnici Vukovarsko-srijemske županije održano službeno potpisivanje Sporazuma o korištenju motornih vozila koja su se nabavila iz projekta Ever-moving border emergency response- ''Ember''.

 Vozila čija je ukupna vrijednost oko  milijun i 380 tisuća kuna idu korištenje Klubu podvodnih aktivnosti ''Vukovar“, HGSS Vinkovci, Crvenom Križu Vinkovci, Vukovar, Županja i Ilok,  nakon potpisivanja sporazuma upriličena je primopredaja vozila.

Sedam vozila je stiglo u sklopu ovog projekta, a vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ovom prigodom je rekao:

-Jedan dobar projekt za sve naše službe, a koji je izašao iz problema koje smo imali u katastrofalnim poplavama, ali kojeg smo dobro odradili sa svim ekipama koje  smo imali. Nije ovo jedini projekt on se nastavlja i dalje, posebno sam zadovoljan s našom županijskom Agencijom ''Hrast'' , kao i gradskom VIA i  ako kažem da sada naša županija u tijeku provođenja od implementacije do realizacije, gotovo milijardu i sto kuna, onda je dovoljno reći da se isplatilo učiti i ulagati u ljudski potencijal, rekao je Galić.

Prema riječima Danijele Barišić, voditeljice projekta, kroz projekt ''Ember'' kupljena je  računalnu oprema, isušivači vlage, ormari za skladištenje za potrebe Crvenog križa, čamce za pripadnike HGSS-a i Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar, punilice za pijesak sa pripadajućom opremom, mobilne kuhinje, šatora, ronilačke opreme i sedam vozila, od čega dva pick-up vozila i pet kombi vozila

Projekt EMBER (Ever-Moving border emergency response) zajednički su proveli Vukovarsko-srijemska županija, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast i Državna uprava za zaštitu i spašavanje s hrvatske, te Sekretarijat Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, Fond „Europski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine i  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine s srpske strane.

 

 

 

Share