Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Veliki interes osnovnoškolaca za informatičku radionicu u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci

VINKOVCI-U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u uspješno je održana druga od planirane četiri informatičke radionice za djecu osnovnih škola.

-Kako se sve više informatika koristi u osnovnim školama, željeli smo u okviru našeg zimskog programa, još jednom proširiti naše djelatnosti, da nije samo posuđivanje knjiga, nego da imamo i druge mogućnosti, organizirati jednu zimsku radionicu informatike za djecu. Mogu reći da je odaziv sve veći i djeca vole doći i bude im jako zanimljivo. Kroz naše radionice djeca uče osnove programiranja, kako raditi neke programe, imaju puno pitanja i to je ono što je biti same radionice da kroz razgovor puno toga nauče o informatici. Ovo radionica bila je zamišljena za djecu od 5.-8. razreda i pokazala je veliku zainteresiranost, rekao je Vladimir Vranješević, voditelj radionice iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Polaznici informatičke radionice na kraju četvrtog sata dobit će diplome kao znak da su uspješno prošla informatičku radionicu koja je inače za sve polaznike bila besplatna, a okupila je kroz dvije održane radionice preko 30 djece osnovnih škola.

Kako su nam mnoga djeca rekla, zanimljivo im je na radionicama, puno toga nauče, te su sklopili nova prijateljstva.

 

Share