Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Općina Lovas kroz projekt ''Zaželi'' zaposliti će 25 dugotrajno nezaposlenih žena

LOVAS-Potpisivanjem Ugovora o radu između Općine Lovas i djelatnica u Programu „ZAŽELI“, i službeno su započele najkonkretnije aktivnosti projekta – briga o starim i nemoćnim osobama. 

Od prvog dana mjeseca veljače 25 djelatnica programa svakodnevno će voditi brigu o 150 starijih, nemoćnih ili bolesnih osoba. Pružajući im nužnu pomoć – brigu oko prehrane, osobne higijene, uređenja doma ili okućnice te posredovanjem u ostvarivanju različitih prava, nastojat će im olakšati svakodnevicu. 

Djelatnice je u općinskoj vijećnici pozdravila načelnica Tanja Criba, zaželjevši im puno uspjeha u radu. S pravilima posla, pravima i obvezama te korisnicima upoznate su od strane voditelja projekta Zorana Palijana i njegove asistentice Marije Turkalj. Djelatnicima su na kraju podijeljeni i bicikli, nabavljeni sredstvima Programa, a koje će im olakšati funkcioniranje.

Ukupna vrijednost projekta, koji traje 30 mjeseci, iznosi 3.819.450,00 kn i financirana je100% sredstvima EU tj. Europskog socijalnog fonda. Projektnu aplikaciju, odnosno prijavu projekata za financiranje, izvršio je Ured za međunarodnu suradnju TINTL. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

 

Share