Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Školski volonterski klubovi ''Zvrk'' i ''Junaci Tesline ulice'' započeli s radom u Vinkovcima

VINKOVCI-U srednjoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, te u osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima, svečano su otvoreni školski volonterski klubovi u sklopu projekta ''Školontiranje''.

Školski volonterski klub ''Zvrk'', čiji je koordinator Mia Bilić, otvoren je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, dok se u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima  volonterski klub zove ''Junaci Tesline ulice''.

-U našoj školi osnovali smo  školski volonterski klub pod nazivom ''Junaci Tesline ulice''. Projekt će trajati dvije nastavne godine, a cilj je sudjelovanja u projektu kreiranje zajednice po mjeri učenika, ali i velikog broja članova uže zajednice u Mirkovcima. Odgojem za volontiranje učenici će postati budući aktivni građani te se posvetiti zajedničkom cilju – osnaživanjem zajednice u kojoj žive. Osnovna škola  Nikole Tesle, Mirkovci jedina je osnovnoškolska gradska škola koja sudjeluje u navedenom projektu te se nadamo svesrdnoj suradnji učenika, djelatnika i roditelja. Promicanje tolerancije, pomoći potrebitima i nemoćnima glavne su odrednice rada kluba. Planirano je devet većih volonterskih akcija te se nadamo uspješnoj realizaciji projekta, rekao je Alen Turjak, pedagog škole ''Nikola Tesla'' u Mirkovcima.

Projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.072.532,86 kn, a ukupna vrijednost projekta je 1.134.356,84 kn.

-Rad školskih volonterskih klubova, koje će voditi osposobljeni školski koordinatori volontera, temeljit će se na aktivnom djelovanju učenika i njihovih roditelja u planiranju i provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u samoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, ali i zajednici kojoj pripadaju. Tako će uspostava školskih volonterskih klubova omogućiti kontinuirani proces razvoja volonterstva, a same odgojno-obrazovne ustanove postat će značajni akteri u razvoju lokalne zajednice. Kako bi klub mogao normalno funkcionirati  osigurana su dodatna sredstva za njegovo opremanje od tehničke opreme do ključne opreme za neke fizičke poslove, rekao je Goran Jelenić, voditelj projekta.

 

Share