Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Sonja Gali iz vinkovačke Gimnazije proglašena za najbolju profesoricu kemije za proteklu godinu

VINKOVCI-U Ini su objedinjena dva važna projekta koje povezuje STEM – područje prirodnih znanosti. Dodijeljene su nagrade za NajProfesora/icu, te je održano finale natjecanja za srednjoškolce Junior Freshhh.

Projekt NajProfesor/ica održao se sedmu godinu zaredom, a bilo je zaprimljeno čak 164 nominacija. Od toga je odabrano troje najboljih.  U sklopu projekta  studenti su imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu od 5.000 kuna. 

NajProfesoricom za područje matematike proglašena je Nevenka Antončić iz zagrebačke XV. Gimnazije, za područje fizike priznanje je dobila Marija Radovanović iz Gimnazije M. Mesića iz Slavonskog Broda, a za područje kemije nagrađena je Sonja Gali iz vinkovačke Gimnazije M. Antuna Reljkovića. Nagradu za najinspirativniju nominaciju je primila Ema Šepič, studentica Fakulteta strojarstva u Zagrebu.

Foto: Silvija Vuković

 

Share