Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Tatjana Lovrić Jovanović i Zvonimir Zadro najuspješniji u vinkovačkom športu za 2017.godinu

VINKOVCI-U Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu koju su zajednički organizirali Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. Vinkovci. 

Vinkovački sportaši i sportski klubovi i prošle godine nastupali su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, neki s manje, neki s više uspjeha. One najuspješnije među njima nagrađeni su u devet kategorija, neki će športaši dobiti posebne nagrade "Orion", a tu je i posebna kategorija, nagrada za životno djelo. Odluku o najboljima donio je Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, a kao i prethodnih godina najveći broj kandidatura stigao je u kategoriji perspektivni športaš. 

Za perspektivnu športašicu 2017. godine proglašena je Andrea Doria Terzić iz Atletskog kluba "Cibalia". Nagrada Orion dodjeljuje se onim športašima kojima je malo nedostajalo da budu najbolji. Nagradu "Orion" u kategoriji perspektivna sportašica dobit će Lea Brčić iz Vinkovačkog plivačkog kluba.

Za perspektivnog športaša 2017. godine izabran je Dominik Greifenstein iz Taekwondo kluba "Sajnami".Nagradu Orion dobio je Anton Antolović iz Biciklističkog kluba "Sokol-Cestorad" Vinkovci, Filip Vujeva iz Košarkaškog kluba Vinkovci i Frane Blašković iz Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci

Na svečanosti proglašenja nagradu za životno djelo pod nazivom "Novosti" koja se dodjeljuje zaslužnim sportskim djelatnicima, bivšim sportašima i trenerima koji su navršili 60 godina života, od čega su zabilježili najmanje 25 godina amaterskog rada u sportu, te su svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem pridonosili promociji, razvoju i jačanju ugleda vinkovačkog sporta, dobio je Slobodan Pekić, član Rukometnog kluba Spačva-Vinkovci, legenda vinkovačkog rukometa.

U kategoriji najbolji trener 2017. godine pristigle su tri kandidature, a najbolji trener je Josip Piljić iz  Judo kluba Vinkovci. 

Najbolja ekipa 2017. godine je Judo klub Vinkovci. Nagradu je  preuzela trenerica Judo kluba Vinkovci Ivana Kalinić.

Tri kandidature pristigle su za izbor najbolje momčadi u prošloj godini, a najbolja momčad je Rukometni klub Spačva-Vinkovci. Nagradu je preuzeo trener Josip Mečić.

Najbolji športaš s invaliditetom u 2017. godini je Mario Alilović, Biciklistički klub osoba s invaliditetom "Bosut".

Najbolja športašica grada Vinkovaca u 2017. godini je Tatjana Lovrić Jovanović, Judo klub Vinkovci, majka petero djece.U ovoj kategoriji dodijeljene su i dvije nagrade Orion za posebne rezultate, a dobili su ih  Magdalena Đekić, Atletski klub Cibalia i Doris Lukić, Taekwondo klub "Sajnami".

Najbolji športaš grada Vinkovaca u 2017. godini je Zvonimir Zadro, Biciklistički klub Sokol, a  nagradu Orion u ovoj kategoriji dobio će Marko Nađ, Rukometni klub Spačva-Vinkovci.

Nakon proglašenja najuspješnijih u vinkovačkom sportu nagradit ćemo autore najboljih fotografija za "Sportski trenutak 2017. godine". Riječ je o fotografijama na kojima se nalaze vinkovački športaši ili klubovi bilo da su snimljene na sportskim borilištima u Vinkovcima ili diljem Hrvatske i svijeta. Sponzori nagrada su tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija i Sokol Vinkovci. Vinkovački vodovod i kanalizacija osigurao je prigodne nagrade za prva tri mjesta, a tvrtka Sokol glavnu nagradu za prvo mjesto.

Treće mjesto osvojio je Mario Kokaj za fotografiju "Triatlon". 

Drugo mjesto osvojio je Tomislav Jonjić za fotografiju "Rukometna-svi kao jedan". 

Prvo mjesto osvojio je Ivan Ćaleta za fotografiju "Skok leđno".

Nagrade najuspješnijima uručili su:  gradonačelnik Ivan Bosančić, zamjenica gradonačelnika dr. Kata Krešić, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti grada Vinkovaca Andrea Vinković i član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Vinkovaca Tomislav Zadro.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je Plesna udruga ''Vinkovačke mažoretkinje'', Luka Katić iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci i Cheerleading klub Ma&Ko.

 

Share