Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao Kreativno-edukativnu udrugu ''Šareni boravak'' u Vinkovcima

VINKOVCI-Kreativno-edukativnu udrugu ''Šareni boravak'' u Vinkovcima na adresi Ivana Gundulića 22 u Vinkovcima za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole obišao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

-''Kako osnovne škole grada Vinkovaca ne nude uslugu produženog boravka djeci, osnovali smo Udrugu  ''Šareni boravak` čije djelatnosti upotpunjuju redovan odgojno-obrazovni proces na način da se djeci u prostorima udruge osigurava sigurnost, stručna pomoć pri savladavanju i pojašnjavanju nastavnih sadržaja te pisanju domaće zadaće, osmišljavaju se i provode različite aktivnosti kreativnoga i edukativnoga karaktera, a naglasak je prvenstveno na njihovu samostalnom radu. Dnevni boravak za školsku djecu nudi rješenje onim roditeljima školaraca koji radi svojih obaveza trebaju kvalitetnu opciju čuvanja svoje školske djece. Djeca u dobi  od 7 do 11 godina su u određenoj mjeri samostalni, ali im ipak treba nadzor i podrška kao i pomoć pri pisanju domaće zadaće. Roditelji im se često nemaju vremena posvetiti na adekvatan način, a ''Šareni boravak' je tu da malim školarcima pruži najkvalitetnije organizirano slobodno vrijeme i da ih nauči da na odgovoran način pristupe svojim školskim obvezama. Željela bih naglasiti da u dogovoru s Hostelom ''Plus'' u Vinkovcima djeca imaju jedan topli obrok po pristupačnoj cijeni, tako da imamo sve uvjete za rad, rekla je Lidija Ratkić, voditeljica u Šarenom boravku.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je ovo zasigurno jedna lijepa priča u Vinkovcima, te pozvao roditelje da dovedu svoju djecu u jedan lijepo uređen prostor gdje će dobiti sve ono što im je potrebno.

-Želja nam je da što više djece dođe s obzirom da ima prostora, a mi kao Grad smo to podržali kad je prošle godine osnovano, kao što ćemo i ove godine. Svaki vid rada s djecom je dobar, pogotovo, kad vidimo da je jedna lijepa atmosfera kakva je u Šarenom boravku, rekao je Bosančić.

U toplom ambijentu trenutno je 10-tak djece, no kroz svoj rad djeca  mogu puno toga naučiti jer im je boravak ispunjen različitim aktivnostima, gdje se uče pisanju, čitanju, računanju, ponavljanju i utvrđivanju nastavnih sadržaja. Osim toga djeca sudjeluju i u različitim slobodnim aktivnostima koje su kreativnoga i edukativnoga karaktera, a to su glazbene, likovne, dramske, psihološke, zdravstvene, ekološke i mnoge druge radionice. 

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić donio je poklone za djecu, koja su se zahvalila jednom otpjevanom pjesmom, te su poklonila likovni rad s natpisom Vinkovci.

 

Share