Najave

Raspored događanja za prosinac 2018. u ...
Raspored događanja za prosinac 2018. u ...

  Foto: Ivana Dragičević ...

Učilište ''Modus'' predstavilo projekt "Nova znanja i vještine – multiplikator uspjeha" za obrazovanje dugotrajno nezaposlenih osoba

VINKOVCI- U hotelu ''Admiral'' u Vinkovcima održana je uvodna konferencija projekta "Nova znanja i vještine – multiplikator uspjeha" kojeg provodi Učilište Modus – ustanova za obrazovanje odraslih u partnerstvu sa Centrom za posao d.o.o.

Glavni cilj projekta je razvoj novih znanja, vještina i kompetencija nezaposlenih odraslih osoba te povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada kroz uključenje u obrazovanje za zapošljavanje - tržišno tražen program za Njegovatelje starijih/nemoćnih osoba.

Projekt se provodi na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, odnosno direktni korisnici projekta su žitelji navedenih županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.468.718,23, te se u potpunosti financira iz sredstava Europske unije (intenzitet potpore: 100%).

Ciljna skupina je 80 odraslih nezaposlenih osoba sa završenom minimalno osnovnom školom sa područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a prednost imaju dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine.

Projekt doprinosi borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te pogoduje smanjenju nezaposlenosti pružanjem konkretnog i tržišno traženog obrazovanja

 

Share