Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Potpisan ugovor o nabavki sedam novih autobusa u Vinkovcima

VINKOVCI-U maloj vijećnici grada Vinkovca, gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor vinkovačkog putničkog prijevoznika Polet d.o.o. Mijat Kurtušić potpisali su ugovor o međusobnim odnosima kojim se Poletu omogućava nabavka sedam novih autobusa, financiranih u cijelosti s 12 milijuna kuna iz EU fondova.

"Ovo  je zasigurno primjer koji bi trebale slijediti i ostale gradske tvrtke kada je riječ o ulaganjima. Nabavka novih autobusa doprinijet će sigurnosti prometa u gradu Vinkovcima i povećati komunalni standard građana. Grad Vinkovci, potpisivanjem ugovora s Poletom, će biti jamac da će se planovi o nabavi novih autobusa i ostvariti, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

-Potpisali smo o ugovor o gradskom prijevozu i ovim putem se zahvaljujemo Gradu Vinkovcima koji su nam omogućili da se prijavimo na ovaj natječaj. U roku dva do tri mjeseca nadamo se da će novi autobusi financirani iz Europskih fondova voziti Vinkovcima. Sedam autobusa trebalo bi biti dostatno za popunjavanje voznog parka u Vinkovcima. Polet dosad nije koristio financijska sredstva iz EU fondova i ovo nam je prvo takvo ugovaranje, no uskoro ćemo se prijaviti i za financiranje energetske učinkovitosti i obnove Autobusnog kolodvora., rekao je Mijat Kurtušić.

Vinkovački Polet je gradski, županijski i međužupanijski prijevoznik putnika koji zapošljava 165 uposlenika, a 80 autobusa u vlasništvu toga poduzeća godišnje preveze više od dva milijuna putnika.

 

Share