Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Eva Blažević zlatna i brončana na državnom zimskom bacačkom prvenstvu osoba s invaliditetom


 

VINKOVCI-Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci nastupio je na zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se održalo 04.03.2018. u Splitu.

Nastup su imali i članovi vinkovačkog kluba, koji su postigli izuzetno vrijedne i zapažene rezultate pod vodstvom trenera Petra Klašnje. Atletičarka Eva Blažević postala je državna prvakinja u disciplini bacanja 600g koplja (kategorija F56) s novim osobnim i klupskim rekordom koji sada iznosi 10,62m. Također, Eva je nastupala i u disciplini bacanja kugle od 3kg. Rezultatom od 4,88m i ovdje se okitila s medaljom, i to brončanog sjaja te pri tome postavila novi osobni i klupski rekord.

Svoj premijerni nastup na državnom prvenstvu imao je i atletičar Tomislav Šarac koji se natjecao u disciplinama bacanja 600g koplja (10,58) i kugle od 4kg (5,35m) u kategoriji F40. I Tomislav je također sezonu započeo s osobnim i klupskim rekordima.

-Odličan početak nove sezone, dvije medalje, naporan rad naših sportaša i trenera Petra Klašnje, donijeli su plodove na državnom prvenstvu. Ciljevi su dobro postavljeni, forma je dobro tempirana, trener i sportaši rade vrhunski posao, a sezona je tek na početku – izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić

Slijedeće natjecanje je Ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom (29.04.2018.), koje će se po prvi puta u svojoj povijesti organiziranja održati u Vinkovcima na gradskom stadionu u organizaciji AKOSI Vinkovci.

Share