Najave

Dječji vrtić ''Bajka'' Vinkovci uspješno održao Eko projektni dan

VINKOVCI-Dječji vrtić ''Bajka'' Vinkovci je u procesu stjecanja statusa ''Eko vrtić'' te su održali  Eko projektni dan.

-''Mi kao Dječji vrtić ''Bajka'' stječemo status Eko vrtića, kojeg nam dodjeljuje Udruga ''Lijepa Naša''.U petom mjesecu će našu školu obići stručno povjerenstvo kako bi vidjeli rezultate našeg rada i da bi kao vrtić dobili zastavu Eko vrtića. Zadatak nam je bio očistiti okoliš, sortirati otpad, zasaditi cvijeće, pokositi travu  u dvorištu našega vrtića, ulični prostor (staza i parking) i travnjak uz vrtić. Osim toga imali smo organizirane eko radionice za djecu. Aktivnosti smo proveli zajedno u suradnji sa našom djecom i roditeljima, kao i tvrtkama Cvijećarstvo d.o.o Vinkovci i Nevkoš d.o.o Vinkovci, rekla je Ana Zulumović, ravnateljica Dječjeg vrtića ''Bajka'' Vinkovci.

Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca je rekla kako se Grad Vinkovci uključio u projekt Eko škola, čiji je koordinator Udruga ''Lijepa Naša'' iz Zagreba.

-Vrlo je važno da se djeca u najranijoj dobi uče svjesnosti okoliša, potrebe i zaštite okoliša. Nadam se da će se i druge škole i vrtići uključi u ovaj projekt, rekla je Andrea Vinković.

 

Eko projektni dan u Dječjem vrtiću ''Bajka'' proveden je i u sklopu nadolazećeg 22.Sajma zdravlja koji se u Vinkovcima održava od 20.-22.travnja.

 

Share