Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima u kojoj će na jesen u novoj zgradi započeti školska godina

VINKOVCI-U osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima bliži se kraju prva etapa rekonstrukcije i dogradnje, a riječ o izgradnji nove zgrade u kojoj bi trebala započeti nova školska godina.

Dogradnja nove zgrade, koja je počela 2012. godine prvi je dio zahtjevnog etapno planiranog projekta čija je ukupna vrijednost 27,5 milijuna kuna, a do sada je realizirano 10,3 milijuna kuna.

“Lijepo vrijeme omogućilo je nastavak radova, a mi smo se pobrinuli i osigurali sredstva i u ovoj godini. Tako u proračunu imamo 4 milijuna kuna za ovu školu i veseli me što konačno vidimo da je kraj blizu na zadovoljstvo ponajprije djece koja će konačno dobiti lijepe i moderne učionice. Još jednom želim zahvaliti i djeci i roditeljima i djelatnicima škole, koji sve ove godine trpe u uvjetima koji nisu adekvatni, jer nije lako uskladiti nastavu sa svim ovim radovima. Zato ćemo nastojati kroz proračun osigurati što više novaca kako bi cijeli ovaj projekt što prije priveli kraju. U radove na školi u Mirkovcima u zadnje vrijeme ulaže jedino Grad Vinkovci dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja uopće nije prisutno uz obrazloženje kako trenutačno nemaju stavku za obnovu škola. Nadamo se da će se ponovno uključiti i Ministarstvo kako bi što prije završili ovaj projekt, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Osnovnu školu Nikole Tesle trenutno pohađa 227 učenika od čega su 63 učenika u srpskim odjeljenjima.

 

-Od siječnja smo u skromnim, skučenim uvjetima, a nastava se, uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održava u tri smjene. Zaista se nadam da ćemo, uz pomoć našega gradonačelnika, u sljedećoj školskoj godini biti u novim prostorima. 2009. godine smo proslavili 250 godina školstva u Mirkovcima i mislim da smo zaslužili i novu školu. U konačnici dobit ćemo tri puta veći prostor nego sada, specijalizirane učionice za svaki predmet, što do sada nismo imali, i novu opremu. Predmetna nastava održavat će se u novoj zgradi, a razredna u obnovljenom dijelu stare škole koji će biti spojen s novom zgradom. Sve to trebalo bi nam omogućiti i rad u jednoj smjeni tako da ćemo biti prva škola u Vinkovcima koja bi trebala u potpunosti raditi u jednoj smjeni”, istaknula je ravnateljica Vesna Batković.

 

Share