Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Biciklistički klub Sokol iz Vinkovaca nastupio na utrkama u Biogradu na Moru i Bonyhadu u Mađarskoj

VINKOVCI- Biciklistički klub 'Sokol' iz Vinkovaca je započeo natjecateljsku sezonu u cestovnom biciklizmu, sudjelovanjem na dvije utrke: u Biogradu na Moru u Hrvatskoj i Bonyhadu  u Mađarskoj.

Po završetku priprema juniorske i kadetske cestovne reprezentacije, biciklisti Sokola su nastupili na kriterijskoj utrci u Biogradu na Moru, pod nazivom 'Biograd bike race', u odličnoj organizaciji TZ Biograd na Moru i BK Zadar, usprkos lošim vremenskim uvjetima. Utrka je bila svojevrstan četveroboj nacija u kojem su sudjelovali ponajbolji biciklisti i biciklistice Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, ukupno 23 biciklistice i 89 biciklista. 

Na utrci je nastupilo nekoliko klubova iz Poljske, slovačka “Akademija Petra Sagana” (ponajboljeg biciklista današnjice) te ekipa slovenske “Sevnice, uz nekoliko hrvatskih klubova. Niti jaka kiša niti 'zimskih' 7 stupnjeva Celzija nisu spriječili neke od najboljih mladih biciklista Europe u bespoštednoj jurnjavi uskim biogradskim ulicama. 

U zajedničkoj utrci juniora i mladih seniora do 23 godine, duljine 41km, naš jedini predstavnik Zvonimir Zadro je prejako krenuo te izletio i pao u prvom zavoju utrke, brzinom većom od 50 km/h. Srećom je prošao bez posljedica, te se pridigao i nastavio utrku sa zadnje pozicije. Desetak krugova lovio je glavnu grupu te je u tome i uspio, no u završnici nije mu ostalo snage za bolji plasman od 8.mjesta. Bivši član 'Sokola' Ivan Šotola, sada član jedine hrvatske seniorske 'continental' momčadi 'Meridiana–Kamen' iz Pazina, završio je na 5.mjestu U-23 kategorije.

Vrlo brza bila je zajednička utrka kadeta te žena juniorki i seniorki (prosječne brzine 41,73km/h), u kojoj je Antonio Božić završio kao 17. a Matej Jurec kao 20. kadet u konkurenciji 38 vozača i vozačica na startu.

Ekipa BK Sokol nastupila je na utrci '15. Nagrada Sajó Péter' u gradu Bonyhad, već tradicionalnom početku biciklističke sezone u Mađarskoj. 

Trener Tomislav Zadro je ovaj puta na utrku poveo sedam vozača: po jednog seniora, juniora, dva veterana, te tri kadeta. Na utrku je bilo prijavljeno gotovo 300 biciklistica i biciklista, članova  kubova iz Austrije, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Srbije te jedini predstavnik  Hrvatske, BK 'Sokol' iz Vinkovaca. 

Seniori kategorija elite i U-23 te juniori su vozili zajedničku utrku duljine 100km, kadeti 75km, te veterani 50 km, po valovitom terenu s nekoliko kratkih uspona od 1-2km duljine, na 'razgibanom' krugu duljine 25 km. Utrku je obilježila kiša koja je pala sredinom seniorske utrke te ceste učinila vrlo opasnim i skliskim, obzirom na blato koje se zadržalo na površini. To je bilo i uzrokom velikog pada u zadnjim kilometrima utrke, u glavnoj grupi, koja se svela na pedesetak vozača. Naši vozači su srećom pad izbjegli, no Zvonimir Zadro je izgubio poziciju u borbi za podij i na kraju je osvojio 6. mjesto u konkurenciji 38 juniora, dok je Bruno Lipovac ciljem prošao kao 23.senior. 

U utrci 34 kadeta koja je vožena u tri kruga i ukupnoj duljini od 75km, Matej Jurec bio je 15. Borna Bogdanović 19. a Antonio Božić 24. dok su na dionici od 50 km veterani C, Danijel Jelić i Nenad Živković bili blizu plasmana na podij,  zauzevši 5. i 6. mjesto. 

 

Share