Najave

Raspored događanja za mjesec ožujak ...
Raspored događanja za mjesec ožujak ...

                            ...

Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić upriličio prijem zlatnih učenica iz Srednje strukovne škole Vinkovci sa održanog GASTRO natjecanja

VINKOVCI- U maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima organiziran prijem učenika Srednje strukovne škole Vinkovci koji su sudjelovali na državnom natjecanju GASTRO 2018. 

Natjecanje se održavalo na Malom Lošinju u obrazovnom sektoru turizam i ugostiteljstvo – World Skills Croatia Gastro 2018. u razdoblju od 19. do 22. ožujka ove godine, a učenice Matea Klarić i Sara Puškarić na njemu su osvojile zlatne medalje. 

U jakoj konkurenciji učenica Srednje strukovne škole Vinkovci Matea Klarić (mentorica Mirjana Jakšić) u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je prvo mjesto. Također, učenica vinkovačke škole, Sara Puškarić (mentorica Maja Vidić) u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije, osvojila je prvo mjesto. U disciplini Poslovanje recepcije hotela primjer je bio luksuzan hotel Belleveu 5* na Malom Lošinju, a u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije, predstavljen je domaćin – Mali Lošinj. Obje učenice, osim na hrvatskom jeziku, module pojedinih disciplina moraju predstaviti i na stranom jeziku.

Učenike i njihove profesore primio je  zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić koji je rekao kako je ovo veliki uspjeh prije svega za Mateu i Saru, potom za školu, te odlična promocija Grada Vinkovaca.

Ove je godine spomenuto natjecanje doživjelo svoje 38 izdanje, a na sveukupno osam kategorija, vinkovački su se učenici nadmetali u njih šest, a na natjecanju je sudjelovalo preko 300 učenika iz više od 36 škola.

-Mislim da je važno za istaknuti da su te dvije zlatne medalje osvojene u jakoj konkurenciji među kojima su bile velike turističke destinacije. Osim njih dvije imamo još puno odličnih učenika u raznim smjerovima koji postižu odlične rezultate na raznim natjecanjima. Zahvalio bih se zamjeniku gradonačelnika Gabrijelu Šokičiću, što je održao prijem naših učenika, a ovo je ujedno obveza da budemo još bolji  na narednim natjecanjima koja dolaze, rekao  je  Domagoj Bujadinović,  ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci, 

Sara i Matea, učenice 4. razreda, svoju budućnost vide u sektoru turizma i nadaju se da će imati priliku ostati na ovom području i dati svoj doprinos u razvoju potencijala kontinentalne Hrvatske.

 

Share