Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić upriličio prijem zlatnih učenica iz Srednje strukovne škole Vinkovci sa održanog GASTRO natjecanja

VINKOVCI- U maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima organiziran prijem učenika Srednje strukovne škole Vinkovci koji su sudjelovali na državnom natjecanju GASTRO 2018. 

Natjecanje se održavalo na Malom Lošinju u obrazovnom sektoru turizam i ugostiteljstvo – World Skills Croatia Gastro 2018. u razdoblju od 19. do 22. ožujka ove godine, a učenice Matea Klarić i Sara Puškarić na njemu su osvojile zlatne medalje. 

U jakoj konkurenciji učenica Srednje strukovne škole Vinkovci Matea Klarić (mentorica Mirjana Jakšić) u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je prvo mjesto. Također, učenica vinkovačke škole, Sara Puškarić (mentorica Maja Vidić) u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije, osvojila je prvo mjesto. U disciplini Poslovanje recepcije hotela primjer je bio luksuzan hotel Belleveu 5* na Malom Lošinju, a u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije, predstavljen je domaćin – Mali Lošinj. Obje učenice, osim na hrvatskom jeziku, module pojedinih disciplina moraju predstaviti i na stranom jeziku.

Učenike i njihove profesore primio je  zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić koji je rekao kako je ovo veliki uspjeh prije svega za Mateu i Saru, potom za školu, te odlična promocija Grada Vinkovaca.

Ove je godine spomenuto natjecanje doživjelo svoje 38 izdanje, a na sveukupno osam kategorija, vinkovački su se učenici nadmetali u njih šest, a na natjecanju je sudjelovalo preko 300 učenika iz više od 36 škola.

-Mislim da je važno za istaknuti da su te dvije zlatne medalje osvojene u jakoj konkurenciji među kojima su bile velike turističke destinacije. Osim njih dvije imamo još puno odličnih učenika u raznim smjerovima koji postižu odlične rezultate na raznim natjecanjima. Zahvalio bih se zamjeniku gradonačelnika Gabrijelu Šokičiću, što je održao prijem naših učenika, a ovo je ujedno obveza da budemo još bolji  na narednim natjecanjima koja dolaze, rekao  je  Domagoj Bujadinović,  ravnatelj Srednje strukovne škole Vinkovci, 

Sara i Matea, učenice 4. razreda, svoju budućnost vide u sektoru turizma i nadaju se da će imati priliku ostati na ovom području i dati svoj doprinos u razvoju potencijala kontinentalne Hrvatske.

 

Share