Najave

Raspored događanja za siječanj 2019. u ...
Raspored događanja za siječanj 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Gradski odbor HDZ Vinkovci odao počast mučki ubijenim hrvatskim redarstvenicima u Borovom Selu

VINKOVCI-Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vinkovci povodom obilježavanja pogibije 12 hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu položio je vijenac i zapalio svijeće na spomen obilježju kod murala prema Vukovaru.

-Nikada nesmijemo  zaboraviti sve one koji su utkali živote u temelje naše Domovine, ali isto tako nesmijemo zaboraviti na svu žrtvu koju su Vinkovci dali u Domovinskom ratu. Osjeća se ponos, ali jedna tuga koja će uvijek biti u svim našim srcima jer ovi mladi životi mogli su danas izgrađivati Hrvatsku. Uvijek postoji nada da će netko odgovarati za sve zločine u Domovinskom ratu, istaknuo Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik

Memorijalna slika na betonskom zidu, (mural) dužine je 50 metara, a izrađena je na sivoj pozadini, na kojoj je u središnjem dijelu naslikan hrvatski grb. S desne strane grba (prema Nuštru ) naslikane su tri slike koje po izjavi autora, prikazuju prizor križnog puta hrvatskog naroda, stvarni prizor iz Domovinskog rata i prizor Vukovara u miru. S lijeve strane grba RH, nalazi se 12 slika, gotovo u prirodnoj veličini, hrvatskih policajaca, koji su mučki ubijeni iz zasjede u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine. 

Iznad slika ispisani su stihovi ''… dajem ti srce, zemljo moja, i bit ću s tobom u dobru i u zlu i nema sile da mi te uzme, ja bit ću s tobom, ostat ću tu … dajem ti život, zemljo moja i bit ću s tobom u dobru i u zlu, podijelit s tobom sreću i tugu…''. 

 

Share