Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Humanitarni koncert u sklopu natjecanja ''Memorijal bojnik Davor Jović-Prvi za Hrvatsku 2018." rasplesao građane Vinkovaca

VINKOVCI-Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH "Memorijal bojnik Davor Jović-Prvi za Hrvatsku 2018." održava  će se od 7. do 12. svibnja 2018. na području Vukovarsko-srijemske županije.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je Gardijske mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske, a na početku manifestacije održan je Jazz koncert Hrvatske vojske uz goste Tamburaški sastav ''Tambura band'', Tamburaški sastav ''Bosutski bećari'', te grupu Opća opasnost na središnjem trgu u Vinkovcima, a sve je bilo podvučeno humanitarnom notom jer su se prikupljali dobrovoljni prilozi za Udrugu ''Mladi protiv gladi'' u koristi vinkovačke Socijalne samoposluge.

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH, sedmo je u nizu po ovakvom konceptu. Prvo takvo natjecanje održano je 1997. u Kninu pod nazivom "Prvi do Knina, prvi do slobode", a pobjednik je bio bojnik Davor Jović. U znak sjećanja i odavanja priznanja junaku Domovinskog rata pokojnom bojniku Davoru Joviću natjecanje od ove godine nosi naziv  "Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku".

 

Share