Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Predstavljen nacrt plana Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa interneta za Vinkovce i devet općina

VINKOVCI-U veliikoj Vijećnici Grada Vinkovaca održan je radni sastanak na kojem je predstavljen nacrt plana Razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu za područje Grada Vinkovaca i Općina Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Stari Mikanovci, Vođinci, Privlaka , Stari Jankovci i Tordinci.

-Cilj projekta je da u svako domaćinstvo, objekt, tvrtku dovedemo brzi internet, da svi imaju jednake uvjete razvoja. Uvjereni smo da kada svi budemo imali brzi pristup internetu, to će donijeti i novom samozapošljavanju. Naš primarni cilj je da do 2020.godine, minimalna brzina u svakom objektu bude veća ili jednaka 30 Mbit/s što se tiče tvrtki, a što se tiče građana 50 Mbit/s. Kroz ovaj projekt obuhvaćeno je novih 13.500 priključaka. Na ovom sastanku u Vinkovcima su došli konsultanti iz Slovenije, tvrtka koja je izradila nacrt plana širokopojasnog interneta, istaknuo je Krunoslav Josip Čačić, v.d. pročelnik za gradsku imovinu i mjesnu samoupravu.

Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, prva dobra stvar ovog projekta je da svi zajedno s općinama sudjeluju u projektu.

-Projekt je ovo koji će doprinijeti gospodarskom razvoju, kvaliteti života ali je u konačnici budućnost, jer je brzi internet jednostavno neophodan u današnjem radu. Svi građani će imati koristi od ovog, a posebice tvrtke koje imaju za potrebu brzi internet. Mi danas imamo ljude koji projektiraju za autoindustriju gdje se veliki broj podataka šalje i oni moraju imati brzi internet. Vrijednost ovog europskog projekta je oko 150 milijuna kuna, rekao je Ivan Bosančić.

 

Share