Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Grad Vinkovci osigurat će sredstva za kupovinu instrumenta za blizanačku trudnoću

VINKOVCI- Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić posjetio je ravnatelja i medicinske sestre OŽB Vinkovci. 

Grad Vinkovci će osigurati sredstava za nabavku kardiotokografa, uređaja koji se koristi za blizanačku trudnoću, o kojemu je gradonačelnik rekao par riječi, a sestrama je čestitao njihov dan i darivao ih prigodnim poklonima. 

-''Medicinskim sestrama ne želim samo čestitati njihov dan nego i cijelu godinu jer one svaki dan svojim radom, zalaganjem i lijepim riječima namire svaki nedostatak instrumenata ili resursa. S bolnicom smo razgovarali o njihovim potrebama i odlučili smo da ćemo pomoći kroz instrument kardiotokograf koji će koristiti za blizanačku trudnoću i nadamo se da ćemo doprinijeti tome da svi blizanci budu zdravi i dobri građani Vinkovaca”, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Sve prisutne je pozdravio i ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić koji se zahvalio gradonačelniku na posjeti i donaciji te istaknuo važnost rada medicinskih sestara. 

-Gradonačelnik je izrazio želju da pomogne i nabavit ćemo ovaj uređaj koji nam trenutno nedostaje, a značajan je u kvaliteti i brizi blizanačke trudnoće koja je rizičnija. Bolnica nastavlja dalje razvijati svoje zdravstvene resurse, a krajem lipnja ćemo kompletirati Odjel jednodnevne kirurgije, Odjel za očne bolesti. Prošle godine je 32 sestre napustilo, ali smo u isto vrijeme primili 50 novih sestara, upravo znajući da nedostaje određeni broj sestara na odjelu”, rekao je Krunoslav  Šporčić.

 

Glavna sestra, Tea Prgić, također se zahvalila gradonačelniku na ovoj donaciji, a ističe kako je sestrinstvo poziv koji traži ono najljepše u ljudskom biću, a to je humanost, odnosno čovječnost. Kolegicama je čestitala njihov dan te poželjela da i dalje nastave uspješno obavljati svoj posao.

 

Share