Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Uspješno održan prvi ''Sajam EU projekata na Orionu''

VINKOVCI-U sklopu Europskog tjedna i uz podršku Europske komisije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizira Dane otvorenih vrata EU projekata. 

Cilj ove manifestacije, koja traje od 6. do 13. svibnja, je predstaviti projekte je predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj kulture, obrazovanja i drugo. Tako je u pješačkoj zoni u Vinkovcima, a u organizaciji Agencije za razvoj i investicije grada VIA Vinkovci održan prvi ''Sajam EU projekata na Orionu'' kojeg je prigodnim riječima otvorio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

-Ovo je ono što želimo u budućnosti. Naš proračun raste zahvaljujući dobrim projektima i angažmanu djelatnika Gradske uprave, djelatnika Agencije za razvoj i investicije grada VIA Vinkovci i djelatnika udruga i civilnog društva. Neka sajam bude poticaj svima onima koji razmišljaju da uđu u određene projekte i na taj način pridonose razvoju grada, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik koji je obišao sve izlagače.

Dobrodošlicu svim izlagačima i posjetiteljima poželjela je i Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada VIA Vinkovci

- Cilj ove manifestacije je povećanje vidljivosti EU projekata, ali isto tako i poticaj svima da se informiraju o načinima kako se uključiti u projekte koji se trenutno provode, o mogućnostima koje se mogu iskoristiti u okviru raspoloživih EU sredstava, a možda i da se odluče promijeniti zanimanje u voditelja projekta ili stručnog suradnika na projektu jer i te prilike financiramo kroz neke od projekata, rekla je Štrk.

Na sajmu su predstavljeni lokalni projekti financirani iz europskih fondova koji  služe kao primjer dobre prakse i motivacija za intenzivnije korištenje EU fondova.

 

Share