Najave

Raspored događanja za veljaču 2019. u ...

Filip Marunček pokazao zavidno znanje i osvojio odlično peto mjesto na međunarodnom Hippo natjecanju u Italiji

VINKOVCI - Učenik 7.a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima, Filip Marunček, na finalnom  međunarodnom natjecanju Hippo  održanom u Italiji koje organizira Global Hippo Association, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta osvojio je odlično peto mjesto.

Natjecanje Hippo podijeljeno je u pet kategorija, ovisno o uzrastu djeteta te stupnju poznavanja jezika. Glavni pokrovitelj natjecanja je Global Hippo Input, tvrtka smještena u Rimu. OŠ Vladimira Nazora na inicijativu nastavnica engleskog jezika Gabrijele Romić i Lidije Škrlec prvi se put prošle školske godine uključila u ovo međunarodno natjecanje.

Filipova mentorica Gabrijela Romić prati Filipa na njegovu Hippo putu i pod puno emocija je rekla da su presretni jer je ovo velikii uspjeh za Filipa Marunčeka, uložili su puno rada i odricanja, što se na kraju vratilo kroz ovaj veliki uspjeh.

Važno je naglasiti da je ove godine na Hippo natjecanju sudjelovalo 22.155 učenika iz dvadesetak zemalja u pet kategorija, a time je najbolje rečeno koliko je Filipov uspjeh doista velik. Na finalnoj razini Filip Marunček je imao  testiranja svih četiriju jezičnih vještina čitanja, pisanja, slušanja i govora.

 

Share