Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Dva dana glazbe, plesa i retro sadržaja – drugi Hang Loose rockabilly festival u Vinkovcima

VINKOVCI-U prostoru Rockabilly bara Hang Loose u Vinkovcima danas je održana konferencija za medije vezana uz nadolazeći Hang Loose Rockabilly Festival.

 Događaju su nazočili organizatori Ana Vukoja, Ivan Stažić i Matija Vukoja, te predstavnici medija. Ana Vukoja, voditelj projekta, započela je konferenciju najvažnijim činjenicama vezanim uz drugi festival: "Ohrabreni uspjehom i pozitivnim reakcijama na prvi Hang Loose Rockabilly Festival, ove godine idemo korak dalje, kako smo i najavili – drugi festival trajati će dva dana i bit će sadržajno bogatiji. Organizacijski tim je isti, sastoji se od članova Udruge mladih XO-VK i Rockabilly bara Hang Loose. 

Festival će se održati na istoj lokaciji, u dvorištu vinkovačke Gimnazije, 10. i 11. kolovoza.

 Predviđene su svirke 5 bendova – nastupiti će zagrebački bend B and The Bops, slovenski Joe and The Rhythm Boys, mađarski bendovi Naked Truckers i Dynamite Dudes, a za peti sastav organizatori još pregovaraju.

 "Uvaženi gosti i ove će godine biti vozači kustom i američkih automobila, sve do početka 1970-ih godina. Njima je osiguran parking prostor u dvorištu festivala. Za sada imamo potvrđenih desetak auta, a sigurno će se naći mjesta za još nekolicinu, tko god s takvim vozilom bude zainteresiran.", rekao je Matija Vukoja. 

Pozitivnim dojmovima o prošlogodišnjem festivalu pridonijeli su i plesači zagrebačke skupine Back To Swing i domaće plesne skupine festivala. Zagrepčani će nas oduševljavati i ove godine, a domaći plesači se aktivno pripremaju za festival već nekoliko mjeseci. 

"Aktivno radimo na plesnom dijelu festivala putem plesnih radionica, plešemo rockabilly jive i stroll. U to je za sada uključeno tridesetak osoba, a nadamo se da će se pridružiti i drugi.", rekla je Ana Vukoja, a o turističkom aspektu festivala je dodala: "Koliko čujemo, ljudi se vesele festivalu, jer je svima prošle godine bilo zabavno. Očekujemo i nešto gostiju iz inozemstva, prije svega jer na festivalu nastupa nekoliko stranih bendova. U tu smo svrhu napravili i web-stranicu na hrvatskom i engleskom jeziku, s potrebnim informacijama o festivalu i smještajnim kapacitetima u gradu i bližoj okolici." 

Posjetitelji će moći razgledati sajam retro odjevnih i drugih predmeta i raznih craft rukotvorina. Potvrđeni izlagači su vinkovačke Kerefeke, Kich Sapunich, vintage ponuda Optike Marko, Elastic Heart i još neki. Glavna nagrada festivalske tombole opet će biti unikatni bicikl Sentimental Bikes. Za frizure će se pobrinuti frizerski saloni Dlaka22 i Barbershop Španić, a raščupavati će nas craft pivovara Valens, te Dizdar-Birc sa svojim vinima. Priliku za tetoviranje posjetitelji će imati u radnji Slavena Kusture, Hell Boy Tattoo. 

Predsjednik udruge XO-VK, Ivan Stažić izložio je svoja razmišljanja o ovogodišnjem HLRF: "Ove smo godine definitivno veći, prvenstveno zbog tranjanja od dva dana, sadržajno bogatiji, a nismo se odrekli tople, obiteljske atmosfere kojom je sve odisalo prošle godine. Imat ćemo program za sve – od onih najmlađih do najstarijih. Očekujemo puno više gostiju, domaćih i stranih. Prvi festival je jako dobro prihvaćen, ne sumnjamo da će tako biti i ove godine." Dvodnevni događaj zahtijeva i povećana financijska sredstva. O još otvorenoj financijskoj konstrukciji festivala, voditeljica projekta je izjavila: "Svaka nam je kuna dobrodošla. Zahvaljujemo svima koji financijski potpomažu ovaj događaj, prije svega tu su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Turistička zajednica Vinkovaca. Od vinkovačkih gospodarstvenika, tu je za sada Elemont Neon, a svoju podršku najavile su i tvrtke Promesa, Grad-Export i Leaderplakat." 

Više informacija: www.hl-rockabillyfestival.com

Share