Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Pronađeno 10 kilograma marihuane u obiteljskoj kući u Gradištu

VINKOVCI-U Konferencijskoj dvorani PU vukovarsko-srijemske(Glagoljaška 27.b, Vinkovci) danas,30. svibnja, održana je konferencija za medijena kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kojim je pronađena veća količina opojne droge tipa marihuana.

  Naime, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, Odjela kriminaliteta droga  provode pojačane aktivnosti na području cijele PU s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima, u blizini škola, obrazovnih i kulturnih ustanova kao i na sprečavanja njene dalje organizirane distribucije i preprodaje. Tako je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima  utvrđeno kako se na području Županje i Gradišta distribuira i prodaju veće količine marihuane.

 Temeljem takvih saznanja obavljena je pretraga doma kod 47-godišnjaka u Gradištu kojom prilikom je pronađena marihuana težine oko 10 kg.

 Točnu količinu, kvalitetu odnosa THCa  u biljci kao i njenu cjelokupnu vrijednost odredit će nalazom Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove PU.