Najave

Vinkovčanin Matej Rupčić dobio veliko priznanje za promociju urbanog šumarstva u Finskoj

VINKOVCI-Na Europskom Forumu o Urbanom Šumarstvu u Finskoj u Helsinkiju od 15. - 19. European Young Urban Forester diplomskog studija Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša  dodijeljena je velika nagrada Mateju Rupčiću iz Vinkovaca.

 Europski Forum o Urbanom Šumarstvu je najveće okupljanje urbanih šumara na svijetu. Održava se jednom godišnje i ugošćuje ga grad koji na vlastitim primjerima dobre prakse oblikuje tematiku skupa. Na njemu predstavljaju svoje radove najutjecajniji ljudi urbanog šumarstva svijeta. Ove godine je posebno zanimljivo bilo predavanje šumarstvo na Kanadski način. Matej Rupčić  je između ostalog i Glavni urednik časopisa „Urban Forestry Urban Greening“ koji je glavno znanstveno glasilo struke.

 Nagradu European Young Urban Forester dodjeljuje se mladim istraživačima do 40 godina koji su zaslužni za razvoj i promociju struke kako u svojoj zemlji tako i u inozemstvu.

 Odbor za dodjelu nagrade je posebnu pozornost obratio na rad Udruge studenata urbanog šumarstva u nastojanju razvoja, popularizacije i promicanju struke. Kao predsjednik Udruge studenata urbanog šumarstva najistaknutiji projekti bili su mu: biciklijada urbanim šumama Grada Zagreba, predstavljanje na Flora Hrvatskoj i predstavljanje na EFUF

 

 

Share