Najave

Danijel Jelić odličnom utrkom do bronce na brdskom Nacionalnom prvenstvu

VINKOVCI- Biciklistički klub 'Sokol' Vinkovci je sudjelovao na Nacionalnom prvenstvu na brdu,  jubilarnom'40.Trofeju Učka', cestovnom usponu koji je već tradicionalno odlično organizirao Biciklistički klub Rijeka.  

Utrka obuhvaća veoma težak uspon (posljednja 2km s oko 14% nagiba) koji se odvijao većim dijelom u Parku prirode Učka. Utrke u ukupnoj duljini od 14 km za seniore, juniore, žene i veterane vožene su od Matulja do Poklona te u duljini od 7 km za mlađe juniore, kadete, mlađe kadete, početnike i žene, od Veprinca do Poklona. 

Ekipa 'Sokola' sastojala se od četiri vozača i jednog suca: tri  kadeta i veterana, te Nacionalnog suca za cestovni biciklizam, Bernarda Gajbuda, koji je bio član sudačkog kolegija. Najuspješniji biciklist 'Sokola' na ovom Nacionalnom prvenstvu bio je veteran Danijel Jelić, koji je u svojoj konkurenciji osvojio 3. mjesto. U utrci kadeta Antonio Božić bio je 10.  Matej Jurec 11. a Borna Bogdanović 12 .  

Sokoli na 60. Velikoj nagradi grada Varaždina

Vinkovački  biciklisti su  nastupili na jubilarnoj utrci, '60.Velika nagrada grada Varaždina' utrci s velikom tradicijom koju je odlično organizirao biciklistički klub 'Sloga' iz istoimenog grada

Po veoma toplom i sunčanom vremenu, na utrkama je nastupio  solidan broj licenciranih natjecatelja iz slovenskih i hrvatskih klubova, koji su morali savladati poznatu zahtjevnu stazu sa startom i ciljem u Sv.Iliji, nakon oštrog uspona od 14%.

Vinkovački biciklistički klub je predstavljala šesteročlana ekipa pod vodstvom trenera Tomislava Zadre. Vozači i vozačice  nastupali su u tri službene utrke, bodovane za Kup Hrvatske.

U konkurenciji kadeta Antonio Božić bio je 8., Matej Jurec 12. a Borna Bogdanović 19. u utrci koja se sastojala od dva kruga ukupne duljine 44,4km.  Početnik Stjepan Marić je osvojio 15. mjesto u konkurenciji 25 početnika u utrci 22,2km duljine. Barbara Horvat je bila prva ali nažalost i jedina u konkurenciji žena, pa je bila prisiljena voziti utrku s kadetima i juniorkama. 

Odličan nastup Sokola na Dunavskom kupu u Odžacima

U mjestu Odžaci je vožena je utrka Dunavskog kupa, međunarodnog biciklističkog natjecanja kadeta, ml.kadeta, veterana, amatera i žena, u svom 27.ovogodišnjem izdanju.

Biciklisti Sokola nastupili su s mješovitom ekipom od 6 vozačica i vozača, od najmlađih početnika do najstarijih veterana.

Prva utrka u ukupnoj duljini od 59 km bila je veoma brza, a u konačnici veteran Nenad Živković bio je 5., Matej Jurec 8. Barbara Horvat 20. dok je tempo utrke bio prejak za Bornu Bogdanovića koji je odustao.

U poslijepodnevnim satima startala je kriterijska utrka na bodove, vožena u 25 krugova po 1,3km, ukupno 32,5km, gdje je najuspješniji bio Borna Bogdanović koji je osvojio 3.mjesto u posljednjem sprintu prije ulaska u cilj. Kako je ovo bila utrka na bodove,  Borna je na kraju bio 5. Matej Jurec 8. Nenad Živković 9. a Barbara Horvat 22. u ukupnom plasmanu svih kategorija.

 

Share