Najave

Raspored događanja za ožujak  2019. u ...
Raspored događanja za ožujak 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA     ...

Športski karate klub ''Ictus'' Vinkovci svečano obilježio kraj uspješne polusezone polaganjem za zvanja

VINKOVCI-Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci  je, već tradicionalno, kraj proljetnog dijela sezone te još jednog ciklusa treninga, dana 10. lipnja  2018. godine upriličio  polaganje za karate zvanje  za ukupno 31 člana koji su predano trenirali tijekom prethodnog razdoblja te usvojili planirani program i time ostvarili preduvjete za pristupanje polaganju. 

Od navedenih 31 člana tri člana ŠKK „ICTUS“ Vinkovci, Filip Jurić, Filip Dežić i Tea Zlojić,  pred ispitivačkom komisijom Hrvatskog karate Saveza polagali su za zvanje SHO DAN, majstora karatea 1. Dan. 

Polaganju za zvanja pristupili je prvo 28 članova Športskog karate kluba“ICTUS“ Vinkovci, koji su uspješnim nastupima pred licenciranim HKS-a ispitivačem Živkom Kalanjom, majstorom karatea, nositeljem crnog pojasa 5. Dan, prikazali potreban nivo usvojenih znanja i vještina te položili za karate zvanja za koja su polagali.        

Nakon navedenog, pred ispitnom komisijom  Hrvatskog karate Saveza, koju su činili licencirani ispitivači HKS-a Joco Đukić - Karate klub „Esseker“ Osijek, izbornik nacionalne vrste u katama za kategorije mlađih kadeta, kadeta i juniora, Željko Tampolja-Karate klub „Vinkovci“  i Živko Kalanj-Športski karate klub „ICTUS" Vinkovci , za zvanje majstora karatea (SHO DAN), crni pojas 1. Dan, polagali su članovi Športskog karate kluba „ICTUS„ Vinkovci FILIP JURIĆ, FILIP DEŽIĆ i TEA ZLOJIĆ.  

Budući da je Športski karate klub „ICTUS „Vinkovci, sukladno postojećim pozitivnim propisima HKS-a,  unaprijed najavio nadležnoj Ispitivačkoj komisiji HKS-a datum polaganja za zvanja za majstore karatea,  nadležna tijela HKS-a su odlučila da istoga dana, pred istom ispitnom komisijom, za majstore karatea polažu i članovi Karate kluba „Vinkovci“ Doris Smolčić, Magdalena Žalac i Marko Kovačević.       

 Svi kandidati su uspješno položili i zasluženo dobili zvanje majstora karatea za što zaslužuju iskrene čestitke, kao i njihovi treneri, majstori karatea,  koji su ih u proteklih 10-12 godina, koliko su se polagači bavili karateom, uspješno uveli u svijet karatea i doveli ih do toga da Filip Jurić, Filip Dežić i Tea Zlojić i sami postanu majstori karatea.    

Po završenom polaganju za zvanja Športski karate klub „ICTUS“ Vinkovci održao je redovnu Skupštinu , na kojoj  su prezentirani postignuti rezultati Kluba tijekom 2018. godine. Navedeno je kako je Klub u istom periodu 2017. godine osvojio ukupno 29 odličja , dok je tijekom perioda siječanj – lipanj 2018. godine osvojeno ukupno 94 odličja i to 38 zlatna,  23 srebrna i 33 brončana odličja.   

Za napomenuti je kako su uspješnim nastupima u Otvorenoj Županijskoj karate ligi, po okončanju sezone 2017./2018. u mjesecu lipnju 2018. godine, nakon održanih svih šest kola,  članovi Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci zauzeli ukupno treće mjesto, što predstavlja vrlo dobar rezultat, dok je Milan Ćujo proglašen trećim borcem po uspješnosti te petim natjecateljem Lige u ukupnom poretku.

Pored navedenog, vrlo zapaženo je i osvajanje ukupno 17 odličja na Prvenstvu Slavonije i Baranje u karateu, kao i plasman Leona Kljaića na 8. do 10. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u borbama pojedinačno za mlađe uzraste.    

Ostvareni rezultati mogu se smatrati vrlo uspješnima , a istima su u najvećoj mjeri doprinijeli treneri  volonteri Živko Kalanj,  Josip Kuzmanović,  Stjepan i Mario Šarić   svojim predanim radom i ljubavlju prema djeci i karate sportu, a veliki doprinos navedenim uspjesima dali su i sami roditelji natjecatelja svojim vrlo aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima Kluba.  

         

 

 

 

 

 

Share