Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Odana počast hrvatskim braniteljima za Dan državnosti u Vinkovcima

VINKOVCI-Povodom  Dana državnosti , podno spomen obilježja na Gradskom groblju  u Vinkovcima odana je počast svim žrtvama, koji su dali svoje živote za Domovinu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

-Dan državnosti je prilika da razmislimo o našoj Hrvatskoj, da ovih dana, dok gledamo nogometnu reprezentaciju i dok smo ponosni što smo Hrvati, promislimo o tome možemo li tako uspješni biti i u gospodarstvu i u svim onim segmentima koji možda nisu na onoj razini na kojoj bi svi mi željeli da jesu. Svi zajedno moramo raditi na tome da bi naša djeca jednoga dana živjela bolje, da bi mi danas živjeli bolje, te da u svakom trenutku budemo ponosni na našu zemlju. Na žalost, Hrvatska još uvijek nije na onoj razini na kojoj bi trebala biti, dakle uz rame razvijenim europskim zemljama, gdje svaka obitelj bezbrižno živi i gdje je svakom djetetu osigurano obrazovanje bez ikakvih problema. Da bi sve to ostvarili pred nama je dug put, ali vjerujem da mi to možemo, jer imamo jednu prekrasnu, bogatu zemlju, samo moramo sve te resurse i potencijale usmjeriti u pravom smjeru", rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro čestitao je žiteljima Vukovarsko-srijemske županije, kao i građanima Republike Hrvatske,  Dan državnosti, te je ovom prigodom rekao:

-Danas, toliko godina poslije, nadam se da smo na dobrom putu. Moramo biti svjesni da je ovaj period od samostalnosti prekratak u životu jedne države, a da bi mogli imati neke konkretne odgovore. Pogotovo ako u obzir uzmemo da smo imali period rata, potom i period oporavka, što je nam zasigurno uzelo desetak godina. Možda je bilo i nekakvih negativnosti i loših odluka, no možemo reći da Vukovarsko-srijemska županija unatoč i lošoj demografskoj slici, ima perspektivu i da se možemo nadati boljim vremenima", naglasio je Josip Dabro, zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog.

Počast hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju odala se izaslanstva Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci.

Nakon polaganja vijenaca molitvu na groblju molio je župnik župe sv. Euzebija i Poliona  u Vinkovcima,  Tadija Pranjić, te je služena sveta misa u crkvi župe sv. Euzebija i Poliona.

 

 

Share