Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

David Sušac iz Konjičkog kluba Maestoso Vinkovci državni prvak u vožnji dvoprega

VINKOVCI-Na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega koje se održalo u Pleternici od 22. do  24. lipnja Konjički klub „Maestoso“ iz Vinkovaca imao je dva predstavnika. 

Na veliku radost i ponos našem klubu David Sušac i suvozač Filip Sušac postao je seniorski državni prvak i po drugi puta u svojoj karijeri ponio tu laskavu titulu. 

Drugi predstavnik Konjičkog kluba „Maestoso“ Danko Drobnjak sa suvozačem Stjepanom Drmićem zauzeo je 9. mjesto u ukupnom poretku, no treba naglasiti da je u svojoj zaprezi vozio dva mlada konja kojima je ovo bio prvi nastup i koji zbog svoje mlade dobi nisu mogli biti dio Međunarodnog turnira. Već nakon prvoga dana i utakmice dresurne vožnje David je ostvario značajnu prednost u odnosu na ostale hrvatske vozače s odličnim rezultatom od 51,74 negativna boda i tako zauzeo prvo mjesto. Time je još jednom potvrdio kvalifikacijsku normu iz dresure za Svjetsko prvenstvo 2019. koje će se održati u Njemačkoj. U subotu drugoga dana natjecanja u maratonskoj utakmici naši vozači zauzeli su 4. i 10. mjesto. Vozilo se kroz sedam čvrstih prepreka od kojih je jedna sadržavala vodeni dio. Završnom utakmicom u vožnji preciznosti dobiven je konačni poredak na Prvenstvu. Na veliku čast i ponos naš član David Sušac iz Dalja postao je državni prvak. 

Uz Prvenstvo Hrvatske rezultati našeg Davida bodovani su i za Međunarodni kvalifikacijski CAI 3* konjički turnir, te je na njemu postigao odlično 5. mjesto i kvalifikacijsku normu za Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj. U istoj konkurenciji vozili su vozači iz Slovenije, Mađarske, Rumunjske i Hrvatske. 

U svojim dvoprezima naši vozači vozili su konje iz nizozemskog uzgoja: Lorda i Vulkana te Harley-a i Impressive Mover-a. 

 

Share