Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Vinkovaca

VINKOVCI- Svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada nazočio je, uz premijera Andreja Plenkovića i počasnog građanina Vinkovaca Vladimira Šeksa, dobar dio hrvatske Vlade, poput ministrice regionalnog razvoja i EU fondova, Vinkovčanke Gabrijele Žalac, ministra zdravstva Milana Kujundžića, gospodarstva Predraga Štromara, zaštite okoliša Tomislava Ćorića, prometa Olega Butkovića, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Čuljak, župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić, nadbiskup Đuro Hranić, župani i načelnici slavonskih županija i gradova i mnogi drugi.

 Na svečanosti je prikazan i film o tome što je u Vinkovcima posljednjih godina napravljeno, što se radi, i što će se graditi.

Predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić podsjetio je kako je prvi put svečanoj sjednici u povodu Dana grada nazočio premijer. "Naši su preci nama ostavili mnogo toga u nasljeđe, a i mi moramo za sobom ostaviti traga. Pred nama su veliki projekti i možemo biti ponosni na sve što smo učinili, ali to nije dovoljno i građani s pravom žele više. Ali, za to nam treba nada i vjera da možemo to učiniti, kao što je nada i vjera donijela uspjeh našim srebrnim nogometašima", rekao je Karlić, a gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je na potpori Vladi i posebno ministrici Žalac.

"Kroz Projekt Slavonija i sve ono što su radili vidi se da vode računa o Slavoniji i projektima koji se ovdje provode. Trenutačno je projekata u vrijednosti od 400 milijuna kuna u provedbi, ili će uskoro početi realizcija, a sve to ostvareno je u tijesnoj suradnji s Vladom i premijerom", rekao je Bosančić, a Vladimir Šeks pohvalio je brojne najavljene projekte koji će poboljšati život u Vinkovcima.

Ministrica Žalac rekla je kako Slavonija prema svojim resursima može biti pokretač cijele Lijepe Naše. Zahvalila je cijeloj Vladi, a posebno premijeru Plenkoviću što je prepoznao da u fokus treba staviti pet slavonskih županija, koje pripadaju u 2,5 posto najnerazvijenijih dijelova EU-a. "Ispravljamo nepravdu učinjenu u programiranju EU fondova, gdje Slavonija praktički nije bila nigdje", rekla je ministrica Žalac.

Župan Galić posebno je pohvalio izgradnju ljudskih potencijala i agenciju VIA koja radi projekte za Vinkovce, a za Ivana Bosančića je rekao da je "kao rođen za gradonačelnika".

Zlatna plaketa Grb Grada Vinkovaca dodijeljena je prof. Tomi Šaliću, za doprinos u područjima znanosti i kulture, umirovljenom novinaru Šefiku Kapetanoviću za višegodišnji društveni i humanitarni rad, Đuri Stipurincu za ostvarenja na području športa i promoviranje vinkovačke košarke, Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Vinkovaca u povodu 25. obljetnice utemeljenja te za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja, i Košarkaškom klubu Vinkovci u povodu 55. obljetnice utemeljenja. U ime nagrađenih zahvalio je Tomo Šalić. 

 

Share