Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Airsoft udruga Krpelji Vinkovci uspješno organizirala Cibalia Airsoft Expo

VINKOVCI-U gradu na Bosutu održan je Cibalia Airsoft Expo – najveći airsoft događaj u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prvi ovakav sajam na našim prostorima. 

Airsoft udruga Krpelji Vinkovci osnovana je dana 22.5.2017. godine u Vinkovcima udruživanjem nekolicine istinskih i dugogodišnjih zaljubljenika u ovaj hobi a broji 24 redovna člana različitih profila osoba, od studenata, vrhunskih sportaša koji se bave i drugim sportovima, bivših i sadašnjih djelatnika OSRH i MUP-a, ratnih vojnih veterana, prosvjetnih djelatnika, djelatnika zdravstva, zaštitara i drugih. U želji da podignu airsoft na jednu višu razinu i upoznaju javnost sa svojim radom, obratili su se Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je kao pokrovitelj pomogla u organizaciji prvog sajma takve vrste u Vinkovcima,  te zamjeniku župana Josipu Dabri koji je podržao udrugu i svečano otvorio prvi Cibalia Airsoft Expo. 

 

Poslije je obišao štandove sa izloženom opremom i upoznao se sa gostima. Cibalia Airsoft Expo 2018. odvijao se u Vinkovcima i na nekoliko lokacija oko Vinkovaca. Događaj se sastojao od airsoft sajma koji se održao na prostoru pješačke zone u Vinkovcima, airsoft tribine u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, airsoft taktičkog streljaštva i jednodnevnog MILSIM (millitary simulation – vojna simulacija) susreta koji su se održali na prostoru Pikovog Stana i šume Sopot nedaleko od Vinkovaca.

Na airsoft sajmu sudjelovali su mnogi izlagači airsoft opreme, odnosno od proizvođača tvrtka Galko i Spar-Tac i prodavača GearUp shop i Viper Tactical shop - Slovenia, ekipa iz SGS Trusted Gear Testers, airsoft udruge WW2 airsoft grupa Front, S.A.T Voćin, Airsoft Udruga Podravina, AU Koprivnica, ASU BOPE Osijek - Zadar i kao gosti djelatnici PU Vukovarsko-srijemske, Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci, Hrvatske gorske službe spašavanja i Ronilački klub Vukovar. 

-''Mladi ljudi ovakvim događajima stvaraju tradiciju. Potpuno ih podržavam i pozivam sve mlade da se aktivno uključe u život u našoj županiji. Čestitam Krpeljima na organizaciji i svim gostima na dolasku, sa željom da se vidimo nagodinu na 2. Cibalia Airsoft Expo u najstarijem gradu u Europi, našim Vinkovcima!, rekao je Josip Dabro, zamjenik župana

Udruga Krpelji Vinkovci posebno se zahvaljuje Vukovarsko-srijemskoj županiji, zamjeniku župana Josipu Dabri i ostalim pokroviteljima -   Grad Vinkovci, Turistička zajednica grada Vinkovaca, Gradski muzej Vinkovci, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Hrvatski airsoft savez / Croatian airsoft federation na potpori u organizaciji, potom  sponzorima Elemont Neon, Manufaktura bar, Caffe bar "Dubljani", Zrakoplovnom klubu Vrabac, Duplo d.o.o., Istraživač Benz d.o.o., Hobi Centar Vinkovci, Sokol d.o.o. i Naš dom d.o.o. Bez svih njih ovo sve ne bi bilo moguće ostvariti.

 

Share