Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Izaslanstvo Općine Lovas kod kardinala Vinka Puljića

LOVAS-Četveročlano izaslanstvo Općine Lovas, predvođeno općinskom  načelnicom Tanjom Cirba i predsjednikom Općinskog vijeća Stjepanom Milasom,  posjetilo je jučer Sarajevo, kako bi se susreli s vrhbosanskim nadbiskupom i metropolitom,  kardinalom Vinkom Puljićem. 

Suradnja i neraskidive veze Hrvata iz Republike Hrvatske  i Bosne i Hercegovine bila je jedna od tema sastanka koji je uslijedio nakon sv. Mise, služene u kapelici nadbiskupskih dvora. Lovaščani su potom predložili uzoritom kardinalu održavanje donatorske večere u Lovasu, organizirane za pomoć Vrhbosanskoj nadbiskupiji. 

Posjet kardinala Puljića Lovasu tijekom obilježavanja dvadesete obljetnice pokopa žrtava masovne grobnice u ožujku ove godine, ostavio je dubok trag na mještane Općine Lovas pa se uzvratnom dobrotvornom akcijom namjerava izraziti zahvalnost, ali i produbiti uspostavljeni kontakti i prijateljstvo.

Donatorska večer biti će, uz suglasnost kardinala Puljića, organizirana tijekom obilježavanja Miholjskih dana i Dana Općine Lovas, 27. rujna ove godine. Na veliku radost Lovaščana, svečanu sjednicu Općinskog vijeća i donatorsku večeru uveličat će svojim dolaskom i sam kardinal Vinko Puljić. 

 

Share