Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Matej Vrkašević, Luka Bartulović, Edi Borovčić Kurir i Josip Mustafov zlatni na konjičkom natjecanju u Vinkovcima

VINKOVCI-Konjički klub ''Euohippus'' Vinkovci  proveo je program pod nazivom ''Obiteljsko-rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom'' i  Family day za sve korisnike i njihove obitelji

Ovaj  projekt financiran je od strane Ministarstva zdravlja. Ovaj poludnevni izlet bio je prepun događanja.Osim raznih društvenih aktivnosti,  velika zanimljivost ovog druženja bilo je 8.Klupsko natjecanje. Imali smo 2 kategorije, u jednoj su sudjelovali korisnici programa TPK, a u drugoj samostalne jahačice i jahači.

U prvoj kategoriji sudjelovalo je 4-ero djece, Matej Vrkašević, Luka Bartulović, Edi Borovčić Kurir i Josip Mustafov. Dječaci su imali zadatak proći kroz postavljeni poligon gdje su odradili manje ili više zahtjevne zadatke. S obzirom da su svi pokazali zavidan stupanj jahanja, svi su proglašeni  pobjednicima te su osim zlatnih medalja nagrađeni velikim pljeskom.

 U drugoj kategoriji sudjelovalo je 6 jahačica/ča. Oni su odjahali utakmicu kroz kapije. Cilj ove utakmice je bio u što kraćem vremenu projahati  kroz 11 kapija. Ovdje je najbrža bila Lucia Živić na grlu Nemo, druga je bila Ema Lusavec na istom grlu, te treći je bio Gabrijel Rapčan na grlu Lori. Lucia i Ema su naše iskusne jahačice koje na svakom natjecanju pokažu zavidno znanje jahanja, a Gabrijel je naš najmlađi jahač koji je sa samo 8 godina pokazao veliki potencijal, te se nadamo još ovakvih i sličnih odličja. 

Ne smijemo zaboraviti ni Anu Kramarić, Anu Ćekić i Antoniju Sedlar koje su također nastupale i uspješno završile utakmicu, a samo sekunde, čak stotinke su odlučivale o konačnom poretku.

U pauzi između natjecanja roditelji i ostali gledatelji, imali su priliku sjesti na konje te su pokušali odraditi neke od zadataka koje su imala djeca u 1.kategoriji. Odrasli su na kraju ostali šokirani činjenicom da jahanje uopće nije lagano. Jedan od komentara je bio: „Pa ja sam mislila da to samo sjedneš na konja i voziš se, ali je to zapravo preteško“, te su tako bolje shvatili smisao ove vrste rehabilitacije.

Nakon natjecanja i dodjele odličja svi smo se  malo počastili te se nastavili družiti do kasnog predvečerja.

 

Share