Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Vinkovački plivački klub proslavio 75 godina uspješnog rada i djelovanja

VINKOVCI-U Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' svečanom sjednicom obilježena je 75.godišnjica Vinkovačkog plivačkog kluba u nazočnosti visokih uzvanika.

-Klub slavi 75 godina postojanja, 75 godina uspješnog djelovanja, a isto toliko generacija plivača i plivačica. Kroz ovaj dokumentarni film i kroz ovo putovanje većina će se prisjetiti svojih dana provedenih u klubu, isplivanih kilometara, druženja i prijatelja”, istaknuo je Tomislav Šarić predsjednik kluba

Gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je Plivački klub kroz sve ovo vrijeme stvarao povijest grada Vinkovaca te kako se nada da će plivačke medalje što češće dolaziti i promicati grad Vinkovce. 

-”Plivački klub je izdvojio naše Vinkovce i stvorio ga jednim gradom koji ima svoju povijest, ima težinu i gradom s kojim se ne mogu uspoređivati baš svi ostali gradovi. Kroz klub je prošlo mnogo ljudi koji su se družili i koji su živjeli kao obitelj na tom bazenu i to je zapravo najveće bogatstvo plivačkog kluba”, rekao je Bosančić.

Plivački klub u Vinkovcima osnovan je 1943. godine na tadašnjem plivalištu ”Marica” na Bosutu, kao najstariji plivački klub istočno od Zagreba. Osnovali su ga bivši plivač riječke “Concordie” Branko Lončar i tadašnji uglednici Vinkovaca Aleksander Horvat i Ivica Kuman. Klub je tijekom svoje povijesti više puta mijenjao imena (Cibalae, Sloga, Dinamo, Lokomotiva), a od 1962. godine nastupa pod današnjim imenom Vinkovački plivački klub. Tijekom svog rada VPK je postao najtrofejniji klub u Slavoniji, a i dalje nastavlja vrlo kvalitetno raditi sa stotinjak mladih. 

Prve državne medalje za RH pod vodstvom trenera Zvonimira Pintera, osvojio je plivač Dorian Vugrek u Zadru 10. – 11. veljače 2018. godine na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25 metarskom bazenu i to srebro na 100 m leđno i broncu na 200 m leđno.

Nakon službenog dijela i uvodnih govora održana je i projekcija dokumentarnog filma profesora Vladimira Ćirića, koji sažeto i retrospektivno govori o plivanju u Vinkovcima.

 

Share