Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Preko 4.000 najmlađih čuvara hrvatske folklorne tradicije

VINKOVCI-Preko 4.000 najmlađih čuvara hrvatske folklorne tradicije iz 62 KUD-ova i folklornih skupina, sudionika Dječjih Vinkovačkih jeseni prošlo je u šarenoj povorci preko pješačke zone, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom preko Trga Franje Tuđmana, kroz Slavonski sokak do Glavnog šatora gdje je održan drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina,

Riječ je o jednoj od temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni utemeljenih 1966. godine dok se Dječje Vinkovačke jeseni održavaju od 1970. godine i tradicionalno su jedna od najposjećenijih priredbi te tradicijske manifestacije. 

Lijep i sunčan dan privukao je na ulice Vinkovaca veliki broj posjetitelja koji su došli uživati u folklornom umijeću najmlađih sudionika vinkovačke jesenske manifestacije. Mnogi roditelji obukli su svoju djecu u narodu nošnju tako da smo imali lijep dekor na početku 53.Vinkovačkih jeseni.

-Ovo je meni osobno najdraži dio manifestacije Vinkovačkih jeseni, gdje 62 kulturno-umjetnička društva pokazuju svoju raskoš.Djeca su naše blago i mi moramo čuvati djecu , moramo činiti sve da ih ima što više, da Hrvatska diže broj stanovnika, a ne da pada i ovo je zasigurno jedan način kako se boriti protiv toga.Ljudi kod nas vole tradicijsku kulturu,djeca se odgajaju u tom duhu i iz toga razloga vole doći na Vinkovačke jeseni, prikazati ono što nose u svom kraju, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Prolazeći ulicama do velikog šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, djeca su plesala i pjevala praćena pljeskom. 

U svečanom mimohodu vidjeli smo osim KUD-ova,  Udrugu osoba s invaliditetom ''Bubamara'' Vinkovci, Gradski puhački orkestar, Vinkovačke mažoretkinje, Mažoretkinje Općine Nuštar, te jahačice i jahače članove konjogojskih udruga i klubova s područja grada Vinkovaca.

 

Share